Pulla se on rumakin pulla

IMG_6844

Ruma pulla

Leipominen on aina ollut minulle seikkailu, jonka loppuratkaisu säilyy salaisuutena aina viimeisille metreille saakka. En nauti kyseisestä proseduurista yhtään, mutta joskus ihmisen on tehtävä myönnytyksiä saavuttaakseen tarvitsemiaan asioita. Pari viikkoa kestäneen korvapuustihimon äityminen sietämättömäksi on yksi kompromisseja vaativista elontiloista.

Suoritus alkoi aika varmoin askelin. Varmistin, ettei todistajia ollut paikalla ja taikina kohosi mukavasti. Pullan pyöritysvaiheessa tuli sitten muutama muuttuja. Vehnäjauhot eivät riittäneet poistamaan pöydän ja taikinan välistä kitkaa eikä kaapista löytyneet kaurahiutaleet tuntuneet validilta korvaajaehdokkaalta hetken tuumaamisen jälkeen. Oli siis otettava pyörä alle ja lähdettävä illan pimetessä lähi-Siwaan. Oven takana minua auvoisesti odotteli taivaalta tupruava ensilumi, joka muutaman hetken ihailun jälkeen osoittautuikin vetiseksi räntähelvetiksi.

Minulla ei ole ollut kaulinta viimeiseen kuuteen vuoteen ja sen virkaa ovat vuorotellen hoitaneet juomalasit sekä isot muovimukit. Tällä kertaa opin, että myös perunanuijalla saa yllättävän hyvää jälkeä aikaan. ”Kaulitsemisen” jälkeen heitin innon sokaisemana kanelit taikinalle ennen rasvan levitystä. Yritin ratkaista tilanteen levittämällä juoksevaa rasvaa lusikalla maustekerroksen päälle, mikä osoittautui virheeksi kaneli-rasvaseoksen liirumlaarutessa pullan välistä pitkin pöytiä ja peltiä.

Kun olin saanut pullat vihdoin menestyksekkäästi pellille, muistin, ettei minulla ollut pullasutia. Tässä vaiheessa taputin kuitenkin itseäni ylpeänä selkään, sillä muistin sentään ajatella voitelemista. Oivallinen ratkaisu ongelmaan on jo aiemmin hyväksi havaitsemani tapa dipata pullat kananmunassa. Muumimuki soveltuu tähän mainiosti, koska se on aika pieni eikä pullaa ole täten hankala kaivaa mukin pohjalta, jos se sattuu sinne sormista plumpsahtamaan.

Tällä tarinalla oli lopulta onnellinen loppu. Vaikka pullat olivat vähän muotopuolia, maku oli hyvä ja niitä riitti jopa pakastimeen asti. Ne saivat myös siunauksen oikealta leipurikondiittorilta.

#VieläOnPullaaJäljellä,VieläTuleeKauniitaPäiviä