Jalkapallon EM-kisakalenteri 2016

em_kisaakalenteri

Joulun odottamisesta on iän ja ilmastonmuutoksen myötä mennyt vähän hehku. Valmistelujen tekeminen on aika kintaalla ja Jeesuksen sijasta täällä tarvitsisi enemmän Moosesta jakamaan kaduilla virtaavia vesimassoja kahtia, jotta tästä monsuunikaudesta selviäisi kuivin jaloin.

Ainut joulusta muistuttava asia on suklaajoulukalenteri, joka sekin on tarkemmin ajateltuna aika latistava räppänä. Siinähän lasketaan päiviä joulun loppumiseen, sillä viimeisen luukun jälkeen joulu on viittä vaille ohi. Mielestäni suklaakalenterien konsepti menee vähän hukkaan näin käytettynä ja sille pitäisi löytää uusi markkinarako.

Lauantaina arvottiin tulevan kesän jalkapallon EM-kisojen lohkot. Minusta EM-kisoja on paljon palkitsevampaa odottaa, sillä sitä riemua kestää ainakin kuukauden verran eikä kenenkään tarvitse stressi hössöttää niihin valmistautumista. Tarvitsee vain kylvää siemenperuna istuintyynyjen väliin ja kisojen lopussa tarjolla on A-luokan sohvaperunaa. Laskeskelin, että korkkaamani joulukalenterin päätyttyä kisoihin on 169 päivää, mikä tarkoittaa joulukalenterien ajanlaskuna 7,04 kalenteria. Siitä se ajatus sitten lähti ja meni menojaan.

Joulukalenterien löytäminen puolessavälissä joulukuuta oli odotettua hankalampaa. Marketit olivat osanneet laskelmoida aika tehokkaasti, ettei joulukalentereita päädy hävikiksi. Kun olin saanut pakit yhdeksältä paikalliselta kaupalta, puhelimeeni kilahti odotettu viesti ystävältäni, jolle olin osittain ulkoistanut jäljitystehtävän. Niitä oli vielä! Ja ne olivat kaiken lisäksi puoleen hintaan!

Kotiin päästyäni aloin heti työstää projektiani loppuun. Teippasin kalenterit yhteen niin sanottuun matkamalliformaattiin, jossa kalenterin saa näppärästi taitettua kasaan. Otsikoin kokonaisuuden myös uudestaan ja numeroin luukut countdown tyyppisesti. Kävi ihan uskomaton tuuri, että seitsemässä kalenterissa oli tasan 169 luukkua. Olin jonkin epämääräisen laskutoimituksen tuloksena kylläkin ostanut yhden kalenterin liikaa, joten jouduin saksimaan sen irti. Sen takia otsikosta puutuu vuosiluku 2016. Olin myös numeroita kirjatessa hypännyt vahingossa yhden numeron yli, joten viimeinen luukku on numero 122.

Mutta on se hieno!