Vaahtomuovikuutioallas-sankari

Jalkapallon täyteisessä lapsuudessani Kuopio halli oli talvisin the place to be. Pelaamista tärkeämmäksi jutuksi osoittautui kuitenkin monesti korkeushyppypaikan alastulopatjojen päällä hyppiminen. Kaikkein suurin unelma oli päästä hallin toisessa päädyssä olleelle voimisteluareenalle, jossa oli vaahtomuovikuutioilla täytetty allas. Jostain syystä joukkueemme ei koskaan päässyt (=päästetty) sinne touhuamaan. Katselimme vain kaihoten lehtereiltä, kun toiset lapset hyppivät voltilla tai jollain muulla itsevalitsemallaan mutkalla kuutioiden sekaan.

Tänä jouluna ikivanhasta haaveestani tuli vihdoin totta, kun rikoin joulurauhan julistusta viemällä kymmenvuotiaan kummipoikani Supercorneriin. Se on sellainen Hoplop-tyyppinen sisäleikkipuisto, jossa rentouttavat pallomeret on korvattu voltinheittopaikoilla. Ja siellä se oli, vaahtomuovikuutioallas!

Katselin muiden menoa hetken sivusta. Lipunmyyjän mukaan kaikki aktiviteetit olivat aikuisenmentäviä, joten minun ja kuolemansyöksyn välillä ei seisonut enää mikään.

Nousin korokkeelle, joka oli parimetriä kuutiomeren pinnasta. Huomionarvoista lisäjännitystä tilanteeseen toi huomattavasti keskiarvoa korkeammalla olleet silmäni, mutta kilpailuhenkisyyteni ei antanut periksi. Tein mielessäni ristinmerkin nivelsiteitteni puolesta ja yhtä volttia myöhemmin olin rähmälläni kuutiomeressä. Toistin suorituksen innoissani uudestaan. Olo oli kuin lapsella, jos polvi-, nilkka- ja rannesärkyä ei huomioinut.

Lapsuuden unelmista ei saa myöhemmälläkään iällä luopua, mutta niihin suhtautumista kannattaa vähän päivittää. Vaikka puisto oli viihdyttävä kokemus, oli se ihan jäätävä fyysinen koitos. Ei nimittäin paljon naurattanut, kun istuin solmulla hobitin mentävässä kiipeilytelineessä ja varpaasta alkoi vetää suonta. Suosittelen siis kaikkia lapsenmielisiä huolehtimaan holhottavan nesteytyksen lisäksi myös omasta nestetasapainostaan. Kunnon lihashuolto on päivän päätteeksi myös paikallaan, jottei portaiden kulkeminen tunnu seuraavana päivänä ylitsepääsemättömän tuskaiselta.

Välillä pelotti

Välillä pelotti

Jätä kommentti

*