”Matkalippu on ainoa ostos, joka tekee sinusta rikkaamman”

Kävin tuossa männä viikolla hihhuloimassa pitkin Belgiaa. Kaverini on kätevästi sijoittunut opiskelemaan Brysselin kainalossa sijaitsevaan Leuveniin, joten säästyin opiskelijabudjetin revähtämiseltä retkipatjalla mukavasti nukkuen. Tiukka matkabudjetti meni lähinnä ruokaan ja junalla ajeluun ja tuliaisiksikin ostin vain muutamat sukat, suklaata ja muovitaskuja. Onneksi matkoilta jää kuitenkin aina käteen kaikentasoisia elämää suurempia oivalluksia, jotka säilyvät muistoissa tiukemmin kuin yksikään sukka. Tässäpä siis tämän kertaisen matkani suurimmat helmet:

1. Tapa lässyttää on universaali

Lyhyitten välimatkojen takia hippaloimme Leuvenin lisäksi Antwerpenissä, jossa päädyimme pällistelemään eläintarhan ihmeitä. Apinatalot ovat aina hienoja paikkoja vierailla, sillä siellä oppii joka kerta jotain uutta ihmisyydestä, tällä kertaa lasin omalta puolelta. Katselimme syvässä hiljaisuudessa, kansallisuudeltaan tuntemattomaksi jääneen turistin kanssa karvaisten serkkujemme menoa, kunnes apinaemon kainalosta ilmestyi yhtäkkiä pikkuinen apinavauva. Se oli hurjan herttainen ja laukaisi molemmissa lässytysrefleksin. Siinä me sitten vieretysten uikutettiin ymmärtämättä toistemme puheesta sanaakaan, mutta konsepti oli sitäkin selkeämpi.

2. Lentohenkilöstön jäsenet ovat vain ihmisiä

Lentoemännät ovat olleet minulle aina jumalolentojen kaltaisia ilmestyksiä. Heidän eleganttius on melkein maagista eikä heidän kaltaisiin olentoihin törmää muualla kuin ilmassa. Turvallisuusohjeiden esittely on kuin tappavan kaunis koreografia, joka houkutteli Odysseuksen jäämään harharetkillään seireenien saarelle. Tällä reissulla kuva lentohenkilöstön yli-ihmisyydestä sai kuitenkin kolauksen. Istuin reissun aikana hetken lentokoneen taaimmaisella penkkirivillä. Katselin tapani mukaisesti lentoemojen menoa ja satuin vilkaisemaan takanani olleeseen henkilöstön kopperoon. Siellä istui penkkiin vyötetty stuertti, joka pelasi tabletillaan jotain candy crushin tapaista peliä koko lennon ajan. Näky ei ollut erityisen luottamusta herättävä, mutta hyvin inhimillistävä sellainen.

3. Kaikki lomakuvat eivät tarvitse olla katedraaleista

IMG_6899

IMG_6907

IMG_6918

IMG_6920

IMG_6925

IMG_6933

IMG_6938

IMG_6941

IMG_6943