577 syytä olla onnellinen – and counting…

Kuva0072

Löysin joskus hamassa menneisyydessä kerta toisensa perään yllättävästä kirpparien valikoimasta kirjan nimeltä 12.000 syytä olla onnellinen, joka jostain vähemmän yllättävästä syystä löytyi hetken perästä hyllystäni. Kirja on yksi pitkä lista onnelliseksi tekevistä asioista, joita sen kirjoittaja Barbara Ann Kipfer on kerännyt 25 vuoden ajan. Hänen listalleen ovat päässeet muun muassa ohuet kynttilät, kaiken väriset orvokit sekä virkapukuiset lentäjät.

Kun yhtälöön ”minusta on kiva tehdä listoja” lisää muuttujaksi ”onpas tässä kyseisessä kirjassa hauska idea”, yhtälön ratkaistakseen ei tarvitse olla kummoinenkaan rinkeli. Olen siis kirjoittanut omaa listaani nyt noin kolme vuotta epäsäännöllisen säännöllisesti ja nopean laskutoimituksen mukaan onnelliseksi tekeviä asioita on kertynyt 577. Muutaman asian olen kirjannut kahteen otteeseen, kuten mummolan ja juuston makuiset tacosipsit, mikä kertonee kyseisten asioiden roolista elämässäni.

Sen lisäksi, että tämä harrastus on mahdollistanut lievän obsession harjoittamisen, listan tekeminen on valottanut minulle onnelliseksi tekevien asioiden hillitöntä määrää. Niitä ei tule vaan aina huomattua. Joskus, aika usein ja oikeastaan joka päivä ne asiat ovat silmille lyövien megalomaanisten tapahtumien sijasta ihan tavallisia arjessa tapahtuvia juttuja ja pieniä yksityiskohtia.

Onnellisuus voi siis olla sitä, kun lenkillä käydessään huomaakin jaksavansa juosta ryhdikkäämmin. Se voi olla myös sitä, kun onnistuu käymään kaupassa ostamatta mitään, mitä ei ollut tarkoitus ostaa. Ja vähintäänkin se voi olla sitä, kun töissä on kone, josta saa päivittäin ilmaisen maitokaakaon.

Suosittelen lämpimästi hurahtamista tähän harrastukseen!