EM-kisojen puolivälierät: Viimeinen HU!

Jalkapallon EM-kisojen puolivälierät ehtivät vanhentua vain kaksi minuuttia, kun yksi kisojen odotetuimmista maalintekijöistä sylkäisi vihdoinkin kisojen ensimmäisen häkkinsä. Puoli tuntia Lewandowskin osuman jälkeen Portugali kuitenkin tasoitti Renato Sanchezin ensimmäisellä maajoukkue maalilla. Sitten minä nukahdin hetkeksi enkä muista pelistä muuta kuin selostamossa käydyn kyynerpäärikekeskustelun, joka oli äityä kommentaattorin ja selostajan väliseksi mykkäkouluksi. Pelin katsominen jäi varsinaiseen peliaikaan, sillä minulla oli tunne, että Portugali veisi ottelun vastoin odotuksia nimiinsä ja ettei sitä kannattaisi jäädä todistamaan. Ja niinhän siinä sitten kävi.

Belgia-Wales ottelun tulos oli myös yllätys, johon en ollut erityisen tyytyväinen. Vaikka Belgia ylsikin puolivälieriin asti, ei se oikein missään vaiheessa vastannut pelillisesti odotuksiin, joihin rankingissa ykkösenä olevan joukkueen pitäisi yltää. Walesin jatkoon meno ei toisaalta haittaa, mutta jatkuva Bale hypetys ja anti-Real Madrid faniklubini asettavat minulle jonkin asteisia rajoitteita joukkueen kannattamisen kannalta.

Saksa-Italia ottelun loppuratkaisu oli raastava farssi ja ehkä laaduttomin rankkarikisa, jonka olen eläessäni nähnyt. Molemmat joukkueet tarjosivat vuorotellen voittoa toisilleen kultatarjottimella, mutta se ei ottanut kelvatakseen kummallekaan osapuolelle. Välillä tuntui siltä, ettei kannustamani Saksa edes ansaitsisi mennä jatkoon moisella pelleilyllä, mutta onneksi Italian oma Pellé ei vakuuttanut otteillaan yhtään sen enempää. Mutta kuten vanha sanonta ”kahdeksastoista kerta se toden sanoo” asian taas oikein ennusti, saatiin tällekin ottelulle lopulta voittaja ja Saksalle paikka välieriin. Kiitos ei kuulu koko joukkueelle.

Ranska-Islanti oli aika selvä peli jo heti alusta lähtien. Vaikka Ranska käytännössä taputteli ottelun ensimmäisellä puoliajalla, Islanti ei suostunut lopettamaan pelaamista ja maalasi toisella puoli ajalla kahteen otteeseen. Harvemmin arvokisoissa on nähty puolivälierissä kaksi voittajaa yhtä aikaa kentällä.

Muistiinpanoja pilkkukisasta.

Muistiinpanoja pilkkukisasta.