Festarit ilman Tuiskua, Sannia ja JVG:tä? LÖYTYI!

John Smith rock-festivaalit järjestettiin tänä kesänä ensimmäistä kertaa ja toivottavasti jatkoa on tiedossa.

John Smith rock-festivaalit järjestettiin tänä kesänä ensimmäistä kertaa ja toivottavasti jatkoa on tiedossa.

Lueskelin kevään korvalla listaa, jossa vertailtiin kesän musiikkitapahtumien sekä edellä mainitun pyhänkolminaisuuden välistä korrelaatiota. Kyseisten artistien osallistumisprosentti kesän rientoihin oli varsin vakuuttava. JVG:n kerran staff-lappu kaulassa nähneenä on pakko myöntää, että kyllähän ne kaverit osaavat bileet lyödä pystyyn, mutta pidemmän päälle identtiset artistikattaukset ovat aika puuduttavaa katsottavaa/kuultavaa/luettavaa.

Kevään mittaan korviin kantautui kuitenkin vastalause Jyväskylän kainalossa lepäävän Laukaan suunnalta. Sinne oli nimittäin suunnitteilla John Smith nimeä kantava rock-festivaali, jonka listoilta ei suomipopin sanansaattajia löytynyt. Raskaampi rytmimusiikkitapahtuma valikoitui tämän kesän pääfestarimatkaksi sekä edullisen hintansa että lähellä sydäntä olevan artistikattauksen takia. Lähes takapihallani järjestetty Ruis Rock jäi tänä vuonna kokematta päin vastaisista syistä.

Festarit tarjosivat ennen kaikkea rennon ilmapiirin rokata. Tapahtuma ei ollut isoimmasta päästä alueen koolla, lavojen määrällä tai ihmismassalla mitattuna, mutta siitä hyvästä oli mahdollista valita, mennäkö heilumaan lavan edessä vellovaan ihmismereen vaiko fiilistellä keikkaa istualteen vähän kauempaa. Painavampaan musaan kallellaan olevilla festareilla meininki on omalla tavallaan rauhallisempaa, sillä yleisö vaikuttaa enenemissä määrin saapuneen paikalle nimenomaan musiikin takia, jolloin rellestäminen jää vähemmälle. Viimeinen ja retkikuntamme toinen odotetuimmista esiintyjistä oli Kemin ylpeys Sonata Arctica, joka kaikkien yllätykseksi vetikin akustisenkeikan. Se oli rock-festaripäivälle aika absurdi lopetus, mutta olihan se keikkana hieno. Festaribussilla matkustavien määrä yllätti taasen järjestäjät ja jonotusaika venyi yön pikkutunneilla puoleentoista tuntiin. Mutta mikäs siinä oli toisaalta istuskellessa raikkaassa kesäyössä ja viilennellä päivän seisomisesta väsyneitä pohkeita kylmää asfalttia vasten.

Vaikka samoilla naamoille kuorrutetut lukemattomat kesätapahtumat vähän ärsyttävät, on toisaalta hienoa, että tapahtumia tarjotaan runsaasti ympäri Suomea. Kyllä siellä korvessakin ollaan kiinnostuttu musiikista eikä sieltä aina jaksa lähteä omasta näkökulmasta kuuseen asti rytmimusiikkia kuulemaan. Mutta toisaalta taas, niinhän minäkin vaan jaksoin taas lähteä kesätapahtumien pyhätöstä 300 kilometrin päähän, kun tarjolla oli jotain ainutlaatuista.

Alue oli kaiken lisäksi kauniilla paikalla aivan Kylpylähotelli Peurungan vieressä.

Alue oli kaiken lisäksi kauniilla paikalla aivan Kylpylähotelli Peurungan vieressä.

Kommentit

  • Pete

    Steelfest, Nummirock, Jalometalli, Tuska…

    • Tiina Rastiola

      Toki toki, eihän triioa nähty muun muassa Pori Jazzeilla taikka Ilmajoen musiikkijuhlillakaan. Jatkeena tuossa listassa nyt myös nämä John Smith rock-festivaalit, jotka tänä kesänä olivat vasta ensimmäistä kertaa.

Kommentointi on suljettu.