Festarointi – Olympiatason kestävyyslaji

IMG_6191

Ilosaari 2015!!! Olit taas niin nimesi veroinen vaikka et ollutkaan saari. Ilosta huolimatta festarointi on aikamoinen ihmiskunnon mittari: selkä ja hartiat ovat tuusan nuuskana, eväs banaani on rusetilla ja nälkä kurnii, väsyttää ja seuraavan viikon teema on kylmettymisestä johtuva flunssa. Päällimmäisenä on kuitenkin tunne, että ensi vuonna uudestaan!

Tämänkertainen festarikuntoa hätyyttelevä luonnonvoima oli sade. Alueella mahdollistettu sup-lautailu kokeilu oli saada Mikki-Hiiri merihädässä tyyppisiä ulottuvuuksia, kun viisi minuuttia järvestä rantautumiseni jälkeen jyrähti ukkonen ja vettä alkoi tulla kuin Esterin p-puolelta. Toisella kerralla sade yllätti juuri parahiksi Damian ”Bob Marleyn nuorin poika” Marleyn keikalla. Vähemmän perinteisestä reggae-kelistä ja puolipitkähihaisesta sadetakista huolimatta keikka oli kuitenkin yksi Ilosaaren parhaimmista jamisteluista.

Kunnon ylläpitoa helpotti huomattavasti kunnolliset yöunet, jotka sain nautiskella kaverin olkkarissa, ei-narisevalla king-size kokoisella ilmapatjalla. Iso KIITOS siitä!!! Festarialueellakin voi aika ajoin lepäillä, mutta kannattaa olla tarkkana sillä yksi järkkäri luuli minun sammuneen vaikka olin syönyt pelkkiä porkkanoita. Muita onnistuneiden festareiden takaavia vinkkejä on mm. vessapaperin jemmaaminen päivän ensimmäisestä bajamajasta sillä, trust me, se loppuu majasista kesken. Viimeisen esiintyjän jälkeisen sumpun voi taasen välttää kätevästi lähtemällä kävelemään väärään suuntaan. Kun oikea suunta lopulta löytyy, suurin osa porukasta on jo ulkona alueelta ja reitti on lähes esteetön.

Festarit ovat ainakin minulle henkilökohtaisesti myös hetkessä elämisen harjoitus. Keikkoja tulee ja menee yhden päivän aikana niin paljon, että ensimmäisistä ei muista päivän päätteeksi juurikaan mitään. Silloin pitää vaan luottaa siihen, että meininki oli sillä punaisella sekunnilla ”PARASTA JUST NYT!”

Siteerasinko mä just Robinia???

IMG_6129

Festarit korkkasi tyylikkäästi käyntiin Roope Salminen ja Koirat,

"Täällä on niin paljon Robin faneja, että me hukutaan tänne." -Lievästi päihtymyksen sekä kauhun sekaisissa tunteissa ollut kanssajonottaja-

”Täällä on niin paljon Robin faneja, että me hukutaan tänne.” -Lievästi päihtymyksen sekä kauhun sekaisissa tuntemuksissa ollut kanssajonottaja-

Santa Cruz - Alanurkassa näkyvä järkkäri taisi olla keikan ainut mutruhuuli

Santa Cruz – Alanurkassa näkyvä järkkäri taisi olla keikan ainut mutruhuuli.

Kesän odotetuin

Kesän odotetuin!

IMG_6198

Suosittelen kaikkia stand up -komiikasta pitäviä menemään Kashmirin keikalle. Bändiin kuuluvasta Axel Smithistä lähti sen tasoista läppää, että olisi varmaan pitänyt ostaa toiset liput.

IMG_6203

Elastinen oli joku noista lavalla olleista valkoisista miehistä.

vonit

Von Hertzenin veljekset aina yhtä sympaattisina.

IMG_6235

Haloo Helsingin! keikalle oli eksynyt muutama kymmenen immeistä.

IMG_6245

Festareiden yllättäjä (minulle, mutta yleisömäärästä päätelleen ei kenellekkään muulle) oli ruotsalainen metallibändi Ghost. Mustassa paavin puvussa ja luurankomaskissa esiintynyt laulaja oli sellainen näkymä, etten selän puutumisesta huolimatta malttanut rueta istumaan.