Kun journalistiopiskelijat valtuuskunnan ovelta käännytettiin

Ensimmäinen kerta Turun, tai ylipäätänsä minkä tahansa kaupunginvaltuuston kokouksessa sai lyhyen mutta sitäkin ikimuistoisemman lopun.

Journalistipoppoomme oli saanut tehtäväkseen mennä seuraamaan valtuustoistuntoa paikan päälle ja kirjoittaa sen perusteella sähkeuutisia. Matka päättyi kuitenkin jo ovelle suorailmeisen vahtimestarin ilmoittaessa, ettei meillä ollut asiaa pidemmälle. Olisi kuulemma pitänyt ilmoittaa tulosta etukäteen. Pyörittelimme hetken peukaloita ihmeissämme erkaantuen lopulta vähin äänin kuka minnekin; kuka tuijottamaan istuntoa netin kautta, kuka lohtukaljalle.

Kiitos aktiivisen kansankynttilämme asia ei suinkaan jäänyt siihen. Tunti tapahtuneen jälkeen asiasta uutisoi Turun Sanomat YLE:n seuratessa kohta vanavedessä. Turun Sanomien mukaan kysymys ei ollut syrjinnästä vaan rehellisestä tilanpuutteesta ja YLE:lle asiaa oli saatu jo kommentoimaan Turun kaupungin viestintäsuunnittelija. Myös nimimerkki ”Mumma” jakoi osanottonsa kohtaamastamme vääryydestä TS:n kommenttiosiossa. Olo oli hetken kuin elävällä legendalla.

Maanantai-illan mehevimmästä uutisesta ja journalismin riemuvoitosta voi lukea seuraavista linkeistä:

http://yle.fi/uutiset/yllatys_turun_valtuustossa_journalistiopiskelijat_eivat_mahtuneet_lehtereille/8338170

http://www.ts.fi/uutiset/turun+seutu/818240/Journalistiopiskelijat+kaannytettiin+valtuustosta 

 

Kirjoittajalla on vyöllään noin kuukauden verran journalistiopintoja. Hän ei ole julkaissut vielä yhtään itse kirjoittamaansa uutista, mutta hänestä on julkaistu nyt kaksi.