Oodi kolmelle leijonalle


IMG_0202

Messin vaimon käsi kävi kerran Harjamäessä.


Kohta eletään taas ihmiselon parasta aikaa, kun jalkapallon EM-kisat potkaistaan tasan viikon päästä käyntiin. Tämä tarkoittaa myös sitä, että puolivuotta kestänyt EM-kisasuklaajoulukalenterini on seitsemää palaa vaille nielaistu. Hurraa!

Tänä vuonna suosikkinani kisoihin lähtee Englanti. Suosikiksi valikoituminen ei välttämättä perustu joukkueen todennäköisyyteen voittaa (Liverpoolin kannattajana siihen on aikalailla totuttu) vaan siihen, kuka on kisojen sympaattisin porukka. Tällä kertaa päätökseni takana on tasan yksi mies, Jamie Vardy, joka johdatti Leicesterin tällä kaudella sensaatiomaiseen Valioliigan mestaruuteen. Minä olen henkeen ja vereen futisromantikko ja rakastan Vardyn ja Leicesterin kaltaisia tarinoita, joissa joku tulee täysin puskista ja sekoittaa bisnestä, jota myös jalkapalloksi on joskus kutsuttu.

Vardyn rinnalla minua kiinnostaa hänen ja Tottenhamin Harry Kanen muodostama tutkapari, kuinka se toimii ja kuinka vähemmän mairittelevamman kauden pelannut Wayne Rooney kolmen kimppaan oikein asettuu. Pelaajavalinnoissa hymyä kasvoilleni luo Liverpoolin pelaajien vahva edustus rosterissa, mutta viime metreillä mestari Leicesterin Danny Drinkwater:n jääminen ulos kolmen leijonan kokoonpanosta surettaa.

Englannin arvokisamenestys ei ole minun jalkapallon katseluhistorian aikana ollut hääppöistä ja ensimmäisenä mieleen muistuu vain ruohotupsu, joka eräässä rankkipotkussa petti David Beckhamin tukijalan alta. Vaikka jalkapallossa ei vuoroja paljon jaella, toivon tämän kesän olevan Englannin. Vähimmäismenestystavoitteeni on eteneminen jatkoon alkulohkoista (niin kuin minua olisi tässä asiassa jotenkin konsultoitu). Oikeasti en osaa enkä halua arvata, kuka kannun tänä vuonna kallistaa kohti Ranskan yötaivasta. Jätän ratkaisun mieluummin kentällä olijoiden sumplittavaksi.

#pelataan90minuuttiajasittensaksavoittaa

Englannin tulevien kisojen miehistön voi käydä tsekkaamassa seuraavan linkin takaa: http://www.uefa.com/uefaeuro-finals/season=2016/teams/team=39/squad/index.html