Pimp my Tunturi – Viritetyt Tunturit

IMG_7136 – kopio

Minä osaan paikata pyöränkumin, teoriassa. Isäni on näyttänyt minulle muutamaan otteeseen, kuinka se tehdään, mutta käytännössä en ollut siinä koskaan onnistunut. Olen kyllä yrittänyt kahdesti, mutta tulokset eivät olleet toivottuja. Ensimmäisellä kerralla operaatio päättyi siihen, kun peukalonkynteni lähti puoliksi irti (HUOM! Vasara ei ole oikean työkalu tähän projektiin). Toisella kerralla purin takarenkaan siinä määrin atomitasolle, että sain kerätä laakerikuulia lattialta.

Viime viikolla löysin itseni kolmannen korjaus yrityksen partaalta. Ilmat kaikkosivat renkaasta kesken retkeni kohti Batman vs. Superman elokuvan katsastusta. Tapaus ei ollut yhtä dramaattinen kuin supersankarielokuville ominaiset romurallikohtaukset, joissa autot hajoavat voltilla tuhannen päreiksi ja puoli kaupunkia syttyy tuleen. Harmitus oli kuitenkin samaa luokkaa kuin Batmanilla, kun Superman on repinyt Batmobiilin katon irti kuin kannen säilyketölkistä.

Menneisyyden kummituksista huolimatta päätin tälläkin kertaa kokeilla korjaamista ensin itse. Kaikesta, mistä voi säästää, pitää ainakin yrittää säästää (HUOM! Sääntö ei koske hermoja). Vaikka alku meni suhteellisen kivuttomasti, maailmankaikkeus oli päättänyt näyttää minulle keskisormea tuttuun tapaansa: kuminkorjaussetissä ollut liimatuubi oli päässyt kuivumaan. Näin ollen minun ei auttanut kuin hylätä saamattomuuden takia viikolla siirtynyt projektini, ottaa jalat alle ja lähteä kesken kaiken lähi-Prismaan ostoksille.

Loppu olikin sitten taidehistoriaa. Paikka osui oikeaan kohtaan ja hetken räpeltämisen jälkeen sain ulkokumin soljahtamaan lähes nerokkaasti omaan uomaansa vanteen ympärille. Rinkulana ruotsalaisen å-kirjaimen päällä ilmat myös pysyivät renkaassa. Hurraa!!! Enpä ole hetkeen ollut näin tyytyväinen itseeni (HUOM! Isältä ja Siperiasta saatujen oppien kombo on pettämätön).

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Taannoin mietin elämää suurempia kysymyksiä, kun polkupyörän kumi puhkesi kaksi kertaa peräkkäin. Kuulin, että esimerkiksi terävä hiekoitussepeli saattoi aiheuttaa vahingon. Päädyin sitten virittämään oman Tunturini viiltosuojatuilla päällysrenkailla. Vähän kalliimmaksi se tuli, mutta ovat toimineet tähän mennessä mainiosti. Lisäksi valitsin venttiilin, jonka kautta ilmaa voi laittaa renkaaseen huoltoasemalla auton renkaiden tapaa. Se on kätevää, jos vain huoltoasema on lähellä.

    • Tiina Rastiola

      Minäpäs lisään nämä toimenpiteet seuraavaan tee-se-itse -listaani.

Kommentointi on suljettu.