Vaikeuksien kautta vituralleen

Tämän kuvan lavastaminen oli merkkiteos hankaluuden historiassa.

Tämän kuvan lavastaminen oli henkilökohtainen merkkiteos hankaluuden historiassa.

Elämä on joskus ihan liian helppoa. Pienillä muutoksilla siitä voi kuitenkin tehdä hankalaa tai jopa täysin mahdotonta. Näitä helppoja ja tehokkaaksi havaittuja askelia seuraamalla lisäät päiväsi vaikeusastetta sekä tehostat sen draamankaarta:

1. Pilko sipuli mopokypärä päässä

Tottumaton sipulin leikkaaja törmää monesti ruokaa laittaessa tilanteeseen, joka purkautuu raivokkaana itkuna sekä typerinä ideoina kyseisen kemiallisen reaktion taltuttamiseksi. Ajatus mopokypärästä sipulin sekaisten kyynelten taltuttajana on kokemisen arvoinen. Sen lisäksi, että visiiri ei ole tarpeeksi tiivis ja sipulin haju jää mukavasti pyörimään kypärän sisään, leikkuulaudan yläpuolelle taivutettu niska ei kestä kypärän painoa minuuttia kauempaa. Lopputulos on kokonaisuutena täysin sietämättömän, mutta tuleehan se sipuli näinkin leikattua.

2. Pese koko talouden sukat kiireessä

Pyykin peseminen on varsin tylsää touhua. Siitä voi kuitenkin tehdä asteen verran jännittävämpää ajastamalla vaatteiden pesemisen aamuun tunneille. Lisäjännitystä operaatioon tuo ajastamisen kuseminen niin, että pyykinpesukone lopettaa pesemisen seitsemän minuuttia ennen bussin tuloa. Kaikista tehokkaimman adrenaliinipiikin yhdistelmästä saa pesemällä joka ikisen sukan, jonka taloudestaan löytää. Seitsemän minuuttia kuluu kuin siivillä ripustellessa sataa sukkaan erikseen narulle kuivumaan.

3. Pakkaa mikro käsimatkatavaroihin

Kun muutat solukämppään, älä missään tapauksessa ota muuttokuormaasi mukaan olemassa olevaa omaa mikroasi. Kämppiksen muuttaessa pois mikroineen omaa lämmityskeskusta on paljon hauskempi lähteä hakemaan viidensadan kilometrin takaa, sillä pihiyden perikuvahan ei uutta osta. Jos tähdet ovat kohdallaan, mikronhakureissulla hoituu myös yhdet kolmikymppiset ja kyytien lutviutuessa mikron kanssa ei tarvitse matkustaa bussilla kuin vajaa kaksisataa kilometriä. Tällöin aamutuimaan bussipysäkille tarvottu puolentoista kilometrin kävelymatka, peilikirkkaaksi jäätyneellä kävelytiellä mikro sylissä ei reissun kokonaispituuteen verrattuna tunnu yhtään miltään. Mitä nyt käsiä vähän tärisyttää.

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Muuan tarina kertoo Isaac Newtonin löytäneen painovoiman, kun omena putosi hänen päähänsä. Ehkä tässäkin kuvassa käsitellään painovoimaa jossakin muodossa. Hieno teksti ja kuva!

    • Tiina Rastiola

      Tein sellaisen havainnon, etteivät painovoiman lait ole muuttuneet sitten Newtonin. Ja kiitos kivasta palautteesta! Vien terveisiä kuvasta siskolle, joka toimi kuvaajana.

Kommentointi on suljettu.