Loppuiko nestekaasu kaasupullosta Juhannuksena?

Loppui.

Jos olisin kaukaa viisas ja läheltä komia, niin pullo ei olisi tyhjennyt. Vasta viikko sitten totesin, että kaasupullo tyhjenee yleensä juuri silloin kuin se muillakin tyhjenee. Ja niin kävi nytkin, juhannus-sunnuntaina. Tosin itseäni asia koski vasta kotiinpalattua, mökillä kun tiristeltiin kaikki (lihat ja nahka) sekapilkeellä grillissä ja saunassa. Kotipesän pullo oli tyhjennyt nuorison grillailuissa ja illan ruoka piti saada tulille.

Suuntasin keulan kohti Pitkälahden ABC-Terra kompeksia, koska nyt voi vaihtaa 5kg Agan teräspullon veloituksetta 11kg kuoriin ainakin PeeÄssän paikoissa. Terrassa asia olisikin onnistunut, mutta voitte uskoa, että täydet 11kg pullot olivat loppuneet? Juhannuksena, aurinkoisella kelillä?

No eipä se siitä, ajelin prismaan ja infoon kysymään kaasua. No heillä ei ole kuin hiilihappoa vesihapottimeen. Seuraava paikka, Niiralan ABC. Se sateenkaaren toinen pää (kts 18.6 blogi). Siellä myyjätytöllä oli hiukan epätietoisuutta miten koneeseen naksutellaan pullon vaihto veloituksetta pienestä isoihin kuoriin. Kassakoneessa lukema 123€. No eipä hätää, paikalle kokeneempi myyjä joka asian kyllä osasi, mutta olisi antanut sisukisen hinnalla vain 5kg pulloon. Lopulta selvittelyn jälkeen mukaan lähti 11kg nestekaasua hintaan 19,80€, eli asia oli sitä myöten ok.

Pikkuveli Timo tiesi kertoa, että kilpailu kaasun myynnistä on kovaa. Siksipä kaasunmyyjä on antaa pikkukuorien vaihdon isompiin kuoriin veloituksetta myyntiä edistääkseen.  Hyvä näin, sillä kaasua menee kun grillaa ja paistelee lettuja aina kelin salliessa, jolloin pikkupullo ei koko kesää kestä.

Ja nyt loppuun ohje, kuinka selvität kuinka paljon teräspullossa on kaasua. Könpösiittipullosta sen näkee silmällä. Teräspullon kylkeen on AINA stanssattu pullon taara, eli tyhjäpaino. Pullo vaakalle > paino miinus taara = kaasun määrä kiloissa. Grillin käyttöohjeesta pitäisi löytyä kaasunkulutus, joten klubiaskin kanteen voit tehdä laskuja kuinka pitkät grillijuhlat voit maksimissaan pitää, ennekuin liekki sammuu.

Tot Ziens. Eli näkemiin.