Saarien ja pilvenpiirtäjien Hongkong

Kiinan erikoishallintoalue Hongkong on länsimaisin osa Aasiaa. Shenzhenistä pääsee metrolla Hongkongiin kätevästi, rajamuodollisuuksineen ylitys kestää ruuhkista riippuen puolesta tunnista tuntiin. Itse käyn viisumin vuoksi Hongkongissa joka kuukausi. Sinne on lähes aina kiva mennä, sillä joka paikassa puhutaan englantia, ihmiset ovat ystävällisiä ja sieltä saa ostettua länsimaalaisia tuotteita. Tosin asiakaspalvelussa olisi petraamisen varaa. Shenzheniin verrattuna Hongkong on kallis, tosin esim. meikit ovat siellä verotuksen vuosi edullisempia.
Hongkongissa asuu yli seitsemän miljoonaa ihmistä. Kokonaispinta-ala on 1 104 km² ja se jakaantuu kolmeen osaan:

  • Hongkongin saari (80 km² ) täällä sijaitsee liike-elämän keskus
  • Kowloonin niemimaa (47 km²) sijaitsee mantereen puolella
  • Uudet Territoriot ja saaret yhteensä (977 km²)

Minun Hongkongi on kaunis, tiheään asuttu, meluisa, kallis, likainen, erikoinen, moderni ja mielenkiintoinen. Kaiken tämän lisäksi sieltä löytyy temppelialueita, kaunista luontoa, 235 saarta, loistavat patikointimaastot, paljon sky-bareja mahtavalla näköalalla ja mm. 34 metriä korkea Buddha-patsas.
Nämä kuvat on otettu marraskuiselta reissultani. Silloin ilma oli vielä lämmin, nyt ilma on viilennyt ja tarvitsee vetää takin päälle ulos lähtiessään.
Kaikki muutkin suosittelevat tätä, niin myös minäkin: jos aikaa on vain vähän, mene käymään Victoria Peakilla. Sieltä näkee koko Hongkongin ja hahmottaa paremmin koko alueen. Lisäksi tilaa kirkas, kaunis, aurinkoinen sää jotta saat kaiken irti paikasta. Peakille pääsee vanhanajan raitiovaunulla, bussilla tai kävellen. Itse valitsin tällä kertaa bussin.

Victoria Peak

DSC_0704 DSC_0706 DSC_0717DSC_0715 DSC_0722 DSC_0723

Lamma Island

Saari jossa kalastetaan, pyöräillään ja kävellään. Saari, jossa ei ole yhtään autoa. Kauniit patikointimaisemat ja maastot, käy! Vietimme puolikkaan päivän tutustuen Lamman saareen. Oli kiva päästä pakoon autojen melua ja ihmispaljoutta kauniille saarelle. Lamman saaret on Hongkongin kolmanneksi suurin saari. Saarella on paljon kalaravintoloita, hiekkaranta ja helppokulkuinen patikointimaasto. Tänne pääse näppärästi lautalla. Tämän reissun jälkeen olo oli rentoutunut, suosittelen!
lamm1 DSC_0630DSC_0617DSC_0632 DSC_0633 DSC_0634 DSC_0642 DSC_0644DSC_0639

Dragon’s Back

Täältä löytyy patikointimaastot kauniilla maisemalla. Hyvän sijaintinsa vuoksi Dragon’s Back on suosittu kohde, tänne on hyvä päästä karkuun ihmismassoja ja liikenteen hälyä, paikalle pääsee kätevästi bussilla. Satuin käymään täällä sumuisena päivänä, joten sumun takia reissu oli hieman hämmentävä, sillä välillä en nähnyt mitään muuta kuin valkoista sumua. Toisaalta ilma oli patikointiin hyvä, sillä ilma ei ollut hiostava tai kuuma, niinpä kävely oli helppoa ja mieluisaa. Maasto oli juuri sopivaa ja nousua ei ollut kuin alussa. Tänne aion palata vielä uudelleen.

DSC_0663DSC_0665 DSC_0666