Tämän viikon parhaat

Maanantaina oli kansallinen vapaapäivä nimeltään Qingming Festival (Tomb-sweeping Day). Tuosta päivästä alkaen lämpötila alkaa nousta ja sademäärä kasvaa, eli peltotyöt voivat alkaa. Tuona päivänä kiinalaiset voivat nauttia keväästä ja viettää aikaa perheen kanssa. Töissä tämä päivän näkyi siten, että kiinalaiset viettivät vapaapäivää ja myös osa suomalaisista kollegoista oli vapaalla. Ruokapaikat ja kaupat olivat kuitenkin suurelta osin auki tuona päivänä. Pääsin ihan normaalisti lounaalle ja illalla vieläpä hierojalle. Päivä oli lämmin ja aurinkoinen, iltapäivällä alkoi sade joka kesti iltaan saakka. Itse oli normaalisti töissä tuon maanantain, olin sitten perjantai-päivän vapaalla.

Muut päivät sujuivat arkisesti töiden merkeissä, mieli oli korkealla aurinkoisten ilmojen ja auringon saapuessa huudeille, mikäs sen parempaa että voi jättää housut kaappiin, laittaa hameen ja t-paidan päälle eikä edes palele, paitsi välillä töissä toimistolla, jos ilmastointi on liian kylmällä, haha! Itselläni sää vaikuttaa yllättävän paljon mielialaan. Kun on lämmin ja aurinko paistaa, on mielikin hyvä ja virkeä. Itse olen sataprosenttisen kesä- ja syksy ihminen.
Perjantai ja lauantai kului Book mall-nimisessä paikassa, josta olen alkanut tykkäämään kovasti. Shenzhen on täynnä ostareita, ja tuntuu että kaikissa on melkeinpä samat kaupat. Joko ostari on todella kiinalainen, eli siellä on vain kiinalaisia brändejä ja vaatteita. Kun puhun kiinalaisista vaatteista tai kun sanon, että joku on vaate on hyvin kiinalainen, se tarkoittaa sitä että enemmän on enemmän. Kiinalaisessa muodissa kaikkea sekoitetaan keskenään. Mitä sekavampi soppa, sen parempi. Todella kiinalaisen vastapainoksi on ostareita, mistä löytyy luksusmerkkiliikkeiden lisäksi samoja kauppoja kuin Euroopassa, kuten H&M, Zara ja Mango.
Book mall on ihanalla tavoin erilainen ostari, sillä se ei ole täynnä mitäänsanomattomia vaatteita tai meikkikauppoja, vaan siellä voi harrastaa, lukea kirjoja, maalata, soittaa ja tehdä savitöitä. Hengailla, syödä ja olla luova. Tämä paikka on omasta mielestäni aika sokkeloinen ja sekava, mutta hyvällä tavalla. Ravintolat ja persoonalliset kahvilat, taidenäyttely posliininmaalauskauppoineen on sulassa sovussa täällä. Täällä on iso kirjasto, kirjakauppa ja musiikkikauppa, jossa kiinalaiset hengailevat penkeillä ja lattioilla. Jostain syystä fiilis tuolla on oikea. Tässä hieman kuvia menneeltä viikolta ja myös tuolta Book mallista.

DSC_0923

Eräs pilvinen päivä ihastelin kevättä ja sitä, että kukat ovat alkaneet kukkia.

DSC_0935

Shenzhenin pilvenpiirtäjät ovat mielestäni aina kauniita. Mietin aina, että millaistahan olisi olla töissä tuollaisessa talossa, katsella kauas alas ja ihailla mahtavia maisemia.

DSC_0936

Olin onnellinen auringosta ja fiilistelin kukkia.

DSC_0937

Varma kevään merkki!

DSC_0944

Tästä maisemasta tuli aivan Suomi mieleen.

DSC_0942

Vihreää ja vehreää. Yritän kovasti muistaa, että välillä olisi hyvä pysähtyä katselemaan ympärilleen, eikä aina porskuttaa menemään.

DSC_0948

Tässä hauskassa kahvilassa vietin aikaa kahvitellen ja koulujuttuja kirjoitellen.

DSC_0956 DSC_0957
Pakko muuten kertoa jotakin näistä seuraavista ruokakuvista. Vapaapäivänäni söin ravintolassa, jossa ei ollut kiinalaista ruokaa. Vaihtelu tekee välillä hyvää, ja kyllä toastit ja salaatti maistuivatkin pitkän ajan jälkeen todella hyvältä. Samana päivänä olin mukana, kun poikaystäväni söi ystävänsä kanssa kiinalaista ruokaa. DSC_0958

DSC_0962

Tämä ruoka oli hyvää, tulista kiinalaista.

Poikaystävän ruoka oli kuulemma hyvää, mutta tulista, sillä olihan annoksessa ihan muutama chili. Molemmille, poikaystävälle ja kaverille tuli annoksen mukana mielenkiintoisen näköiset ja hajuiset keitot. Harmi vaan, että molemmilta jäi sopat syömättä. Ehkä parempi, että annan kuvien puhua puolestaan, sillä sanat eivät riitä kuvailemaan keiton koostumusta.

DSC_0964

Tässä keitto, joka näyttää ihan kokikselta.

DSC_0963

Mutta kun upottaa lusikan kuppiin, ja nostaa niin sieltähän paljastuu..en todella tiedä mitä, mutta tämä ruoka oli hyvin mielenkiintoisen näköistä. Kukaan ei halunnut maistaa tätä, joten ruoan maku jäi arvoitukseksi.

DSC_0965

Löysin myös ilahduttavan kyltin: vaatteita kierrätetään Kiinassa.

DSC_0966

Hieman synkkää, mutta samalla niin kaunista.

DSC_0969

Ilma oli lämmin, kostea ja hautova. Pian tämän kuvan ottamisen jälkeen taivas repesi ja vesisade alkoi.

Koin että sadepäivänä on kiva viettää hetki inspiroivassa kahvilassa ja näppäillä samalla koulujuttuja. En käy kovinkaan usein kahvilassa, mutta kun käyn niin valitsen mielellään perus ketjukahvilan sijaan paikan, jossa on hyvän kahvin lisäksi panostettu fiilikseen ja omaperäiseen sisustukseen. Tämä kahvila oli juuri sellainen kuin pitääkin, tunnelma oli lämminhenkinen ja ihan sama minne katsoi, niin katseltavaa riitti.

DSC_0971

Kahvila oli täynnä kauniita koriste-esineitä.

DSC_0974

Suklainen juustokakku ja latte kruunasivat koko elämyksen.

DSC_0976

Kotiin tullessani kuvailin tuttuja maisemia, ja mietin vain miten kotoisa olo minulla on tällä hetkellä.

DSC_0977

Hetkeä myöhemmin taivas raotti hieman aurinkoa, ja tuo kaunis hetki oli pakko ikuistaa.

Mukavaa sunnuntaita<3

Kommentit

  • leena

    Anni, KIITOKSET kuulumisistasi. Voi, kun pääsisi vähäksi aikaa mukaasi sinne Shenzheniin. Leena

    • Anni Ollikainen

      Olen täällä elokuuhun saakka, joten tervetuloa!

Kommentointi on suljettu.