Huhtikuun kuulumisia ja pieniä hetkiä videon muodossa

Olen pitkään halunnut näyttää teille videon muodossa, millaiselta elämä täällä Shenzhenissä ja rajan toisella puolella Hongkongissa näyttää. Sain teille valmiiksi pienen videopätkän. Silloin kuin opiskelin media-assistentiksi, kävin videotyön kurssin jossa kuvaamisen lisäksi leikkasimme videoita. Muistan kuinka hauskaa tuo leikkaaminen oli, ja nyt vihdoinkin otin monen vuoden tauon jälkeen itseäni niskasta kiinni, ja testasin kuinka videoita muokataan. Nyt ostoslistalla keikkuu videokamera, jotta pääsisin vapaa-ajalla ihan oikeasti kuvaamaan elämän menoa täällä. Nämä videot on otettu puhelimellani. Pidemmittä puheitta, klikatkaahan playta!

Muuten Shenzhenissä kaikki on hyvin, lämpötilat ovat olleet oikein positiivisia, välillä sataa ja välillä paistaa, niin kuin kai keväällä kuuluukin. Lämpöasteet ovat olleet 20-28 asteen ja ilmankosteusprosentti saattaa huidella yli 90 prosentissa. Näistä lukemista en valita yhtään, itselleni lämmin ilma on aina parempi kuin kylmä. Viikko sitten päivitin hieman vaatekaappia kesävaatteiden osalta, mukaan tarttui läpsyjen lisäksi hieman kevyempiä vaatteita. Viime syksynä lähdin Suomesta rinkka selässä suhteellisen pieni määrä vaatteita, koska en halunnut roudata koko omaisuutta mukana viiden kuukauden takia. Nyt kun reissu on pidentynyt, on ollut pakko tehdä pieniä hankintoja. Onneksi täältä saa kuitenkin kaikkea, mitä tarvitsee.
Muutenkin kaikki on sujunut hyvin. Töitä, koulujuttuja ja stressiä on riittänyt tasaisesti. Eniten stressiä aiheutti opinnäytetyö. Tuntui että aika ei riittänyt tekemään kaikkea mitä halusin. Täällä yksin kirjoittaessani tuntui, että olisi kiva jos olisi kirjasto, jossa lukea aiheeseeni liittyvää materiaalia ja kirjoittaa rauhassa. Kaipasin myös koulukaveria, joka voisi oikolukea tekstini ja antaa rakentavaa palautetta. Yhdessä opettajani kanssa tulimme tämän kuun alussa siihen lopputulokseen, että voin tehdä tutkimuksen täällä loppuun, mutta palautan opinnäytetyön syksyllä kun tulen Suomeen. Kaikilta osin tämä oli erittäin hyvä päätös, sillä itselleni on kuitenkin tärkeää, että voin palauttaa loppuun saakka hiotun ja viimeistellyn opinnäytetyön. Oikeastaan tämän päätöksen jälkeen stressi laukesi, ja tuntui että kaikki tuntui heti paljon helpommalta. Itse toimin hyvin paineen ja stressin alla, mutta nyt stressin suuruus tuntui vain isolta möhkäleeltä. Niin isolta, että vietin unettomia öitä ja vatsani reagoi stressiin olemalla kipeä. Itse pyrin harrastamaan säännöllisesti liikuntaa ja syömään säännöllisesti, mutta tämänkaltaisille fyysisille oireille en mahtanut mitään. Nyt kun stressimöhkäle on poistunut, on olokin parempi.

DSC_0998

Yksi kuva auringonlaskusta, sillä rakastan auringonlaskuja yli kaiken.

DSC_1037

Paikalliset työntekijät palaamassa lounastauolta takaisin töihin.

DSC_1046

Viikko sitten pyörähdin outlet-ostoskeskuksessa katsastamassa tarjontaa.

DSC_1048

Samalla reissulla sain maailman söpöimmän jäätelön mäkkärin myyjältä, mätsää hyvin kynsien kanssa:)

DSC_1075

Yksi sateinen päivä tilasimme töissä pitsaa. Kuten kuvasta huomaa, pitsaa saisi myös durianin makuisena. Itse tyydyin tällä kertaa hawain makuun.

DSC_1065

Yksi aamu reippailin kotitaloni katolle, kerrokseen 34. Maisemat eivät ole henkeäsalpaavat, mutta jostain syytä katolla hengailu ja maisemien katselu saa mieleni rauhalliseksi.

DSC_1086

Toki illalla väriloistoa on paljon miellyttävämpi katsella.

Kommentit

  • SamiLahti

    Olen lukenut nämä takaperin!
    Odotan loppua eli alkua!

Kommentointi on suljettu.