Miten käy, kun peleistä tietämätön menee Arcadeen?

Tunnustan: en ole pelailija. En pelaa mitään pelejä tietokoneella, konsoleilla, puhelimella tai tabletilla. Muutamat klassikko-lautapelit ovat mieleeni, mutta siinäpä on omat pelailuni.
Kiinassa pelataan erilaisia pelejä – tämä näkyy ihan arkielämässä. Metrossa lähes jokainen on nenä kiinni puhelimessa ja näytöllä pyörii usein jokin peli. Yksi suosituimmista peleistä on League Of Legends, jota pelataan tietokoneella.
Katukuvassa näkyy pelihalleja, jossa voi pelailla ja eläytyä pelien maailmaan ihan huolella.
Arcade on pelihalli, jossa on paljon erilaisia pelikoneita. Hallissa soi musiikki ja siellä on pelihallille ominaisia valoja. Itselleni tämä oli ensimmäinen kerta, kun vierailin Kiinassa ollessani pelihallissa.
Täällä pelihallit on suosittuja ja niitä löytyykin joka kaupunginosasta useampi kappale. Ensimmäisenä menimme lippuluukulle ostamaan pelikolikoita. Saimme ison kasan kolikoita muutamalla eurolla, eli pelaaminen ei ainakaan käynyt kukkaron päälle.
Ensimmäisenä menimme yrittämään klassista peliä. Isot boksit olivat täynnä pehmoleluja, ja niitä piti yritttää pyydystää koukulla.
Yritimme saada pupua ja ponia, tuloksetta.

DSC_1163

Näillä kolikoilla pääsi pelaamaan erilaisia pelejä. Harmikseni puput jäivät tyytyväisenä tuonne laatikkoon.

 

DSC_1159

Ponit jäivät myös odottamaan seuraavaa hakijaa.

Pelihallissa oli paljon erilaisia pelejä ja paikka olikin perjantai-iltana täynnä kaiken ikäisiä ihmisiä: lapsia, teinejä ja aikusia. Hallista löytyy jokaiselle jotakin: taistelu, sota, tanssipelejä sekä karaoke- ja soittopelejä.
Itse testasin muutamia pelejä, mm. ilmakiekkoa. En ole ikinä ollut kova pelaamaan. Lapsena pelasin nintendoa, lautapelejä, tietokoneella Älypää tietovisaa. Puhelimella pelit ovat jääneet tietovisaan ja Angry Birdsin testailuun. Jaksan aina pelata muutaman pelin, ja sitten unohdan koko pelin olemassaolon.
Tosin jotkut pelit kiinnostavat edelleen. Nykyään pelaan porukalla innoissaan lauta- ja korttipelejä, kuten Trivial Pursuittia, Unoa ja ristiseiskaa. Mikäs sen hauskempaa tapaa viettää aikaa ystävien tai perheen kanssa kuin pelit. Aina pelatessa myös kilpailuvietti nostaa päätään tulee olo, että tämän matsin haluan voittaa!

DSC_1170

Testasin myös tätä piano-peliä, tämä oli oikein hauska ja viihdyttävä.

Kuvasin myös peli-iltana videon. Tässä näette, millainen oli Shenzhenin eräs pelihalli:

DSC_1164

Pelihallin pelikoneet näyttivät houkuttelevalta hauskoine kuvien, valojen ja äänten kanssa.

DSC_1167
Tämä oli ensimmäinen kerta pelihallissa, mutta ei suinkaan viimeinen! Innostuin hieman pelailusta, vaikka luulen että tulevaisuudessa pelit eivät edelleenkään kuulu jokapäiväiseen elämääni.
Aion vielä joku kerta käydä pelailemassa, ajanvietteenä pelaaminen oli hauskaa ja aktiviteetti sopisi hyvin jonkin sateisen päivän ohjelmaan.

Kommentit

  • nahkanapa

    Wau! Tyhmää , kun meillä arcade pelihallit on tapettu järjettömällä hinnoittelulla.2€ peli, oikea hinta olisi sen 20 senttiä ja tämmöisiä pelihalleja kaivttaisiin muuallekkin , kuin linnanmäelle!

Kommentointi on suljettu.