Blogin uusi nimi ja terveiset uudesta Keski-Euroopan kodistaMoikka kaikille! Täällä kirjoittaa Anni, olen kotoisin Ylä-Savosta, Iisalmesta. Kirjoitin aikaisemmin tähän samaan blogiin, silloin blogi kulki nimellä ”Elämää Kiinassa”. Nyt jatkan samassa blogissa, mutta omalla nimelläni Anni Henriikka. Kun aloitin kirjoittamaan ensimmäistä kertaa tähän blogiin, asuin tuolloin vuoden ajan Etelä-Kiinassa, Hongkongin vieressä miljoonakaupunki Shenzhenissä. Opiskelin silloin Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa Xamkissa johdon assistenttityön tradenomiksi, lähdinkin Kiinaan työharjoittelun vuoksi. Työharjoittelujakso hieman venähti odotettua pidemmäksi, viiden kuukauden sijaan viihdyin Aasiassa vuoden ajan.
Tuo vuosi oli todella mielenkiintoinen ja ikimuistoinen, opin tuossa ajassa myös ammatillisesti paljon. Oli hienoa oppia, millaista verkkokaupassa työskentely on. Tein laajasti eri alan työtehtäviä, asiakaspalvelusta tuotepäällikön työtehtäviin. Kiinan vuosi oli myös hienoa aikaa tutustua erilaisiin ihmisiin sekä itseensä, sillä vieraassa ympäristössä joutuu pakostakin haastaviin tilanteisiin. Onneksi jälkeenpäin on voinut vain todeta, että kaikesta selviää.
Elokuussa 2016 jouduin pakkaamaan kimpsut ja kampsut ja muutin takaisin Suomeen, sillä Kouvolassa odottivat viimeinen rutistus: puoli vuotta opintoja sekä opinnäytetyön palautus. Viime syksy oli raskas, sillä minulla oli enemmän kursseja kuin normaalisti sekä siinä samalla oli opinnäytetyön kirjoitus ja palautus. Aloitin opinnäytetyön kirjoituksen jo Kiinassa edellisenä keväänä, mutta työ ei valmistunutkaan vielä kevään aikana.
Valmistuin viime helmikuun lopussa johdon assistenttityön tradenomiksi, suuntauduin opinnoissani viestintään. Vielä tuolloin helmikuussa tulevaisuus oli täysin avoinna. Olin jo irtisanonut asunnon, sillä tiesin takuuvarmasti, että tulevaisuus ei tule olemaan Kouvolassa. Vaikka muutama vuosi Kouvolassa menikin ihan hyvin, en ikinä kokenut, että Kouvola voisi olla pidempiaikaisempi kotini. Mielessäni oli kytenyt jo aikaisemmin, että nyt jos koskaan olisi hyvä hetki elää elämää ulkomailla, kun Suomessakaan ei ole enää velvoitteita. Ei koulua, työtä tai asuntoa.
Näin koulun Facebook-sivuilla koulun opettajan laittaman ilmoituksen, että Pohjois-Puolaan, Gdanskiin haetaan suomenkielistä asiakaspalvelun- ja taloushallinnon työntekijää metsäteollisuuskonserni Metsä Groupin taloushallinnon palvelukeskukseen. Hetken mietittyäni laitoin hakemuksen, ja viikko siitä olinkin jo Skypen välityksellä työhaastattelussa.
Tässä välissä ehdin muuttaa pois Kouvolasta, kunnes sain hyväksyvän puhelinsoiton Puolasta. Olo oli onnellinen, vaikkakin mielessä pyöri monen monta kysymystä. Millaista eläminen Puolassa on, entä millainen kaupunki Gdansk on? Entä uusi työpaikka on, olenko soveltuva kyseiseen työhön? Kuinka parisuhteen käy, kun asun Puolassa ja poikaystävä Kiinassa? Epäilyksistä huolimatta päätin, että on aika lähteä katsomaan millaiselta elämä Itämeren toisella puolella näyttää.
Maaliskuun alussa varasin lentoliput Kiinaan ja laitoin viisumihakemuksen postiin. Minulla oli tuolloin hyvä hetki hengähtää ennen Puolaan muuttoa. Kiinassa odotti poikaystävä, ystävät ja tuttu kaupunki. Oli hieno tunne lähteä pitkän talven jälkeen lämpimään Aasiaan tietäen, että pian odottaa uudet kuviot ja haasteet. Tuo viettämäni kuukausi Kiinassa oli hieno ja antoisa, mutta lähdin sieltä pois kuitenkin toiveikkain mielin. Ehdin olla Suomessa viikon ajan, kunnes pakkasin matkalaukut ja lähdin Helsingin ja Turun kautta kohti Gdanskia.
Olen nyt asunut tasan viikon verran uudessa kodissani. Kaikki käytännön asiat on nyt hoidettu: vuokrasopimus, vuokratakuu, työsopimus, työhöntulotarkastus lääkärissä, puhelinliittymä, matkakortti raitiovaunulla ja bussilla liikkumiseen sekä lähiseudun palveluiden etsintä.
Tämän viikon jälkeen voin vain todeta, että kaikki on mennyt hyvin ja Puola ei ole ainakaan vielä tuottanut pettymystä. Tässä blogissa jaan arjen risut ja ruusut, savolaisella twistillä.
Koska tuore Kiinan reissu on vielä tuoreessa muistissa, palasin reissuun kuvien muodossa. Alussa ja alla olevat kuvat on otettu huhtikuussa Kiinan reissulta kahdesta eri puistosta.Kommentit

  • ExIisalmelainen

    Niin ne vaan nuoret lentää Iisalmesta maailmalle. Onnea paljon uusiin haasteisiin!

    • Anni Ollikainen

      Kiitos paljon!

Kommentointi on suljettu.