Dameisha beach – Rantaloma Kiinassa?

Oletko ikinä ajatellut, että Thaimaan, Vietnamin tai jonkun muun Aasian maan lisäksi loman voisi viettää Kiinassa? Täältäkin löytyy rantaa, aurinkoa ja lämpöä. Täytyy myöntää, että en itsekään ollut ajatellut Kiinaa varsinaisesti lomakohteena, paitsi nyt!
Onhan Kiinassa myös oikea rantalomakohde nimeltä Hainanin saaret.
Sain ensikosketuksen Shenzhenin rantaelämään, kun vietimme työporukan kanssa toukokuussa virkistyspäivää. Silloin päivä oli lämmin, aurinkoinen ja maisemat olivat todella kauniit.
En asu ihan lähellä rantaa, mutta onneksi rannalle ei ole pitkä matka. Muutama viikko sitten sain betonista tarpeekseni ja suuntasin rannalle. Vietin sunnuntai-iltapäivän ihailemalla merta ja katselemalla mitä ympärillä olevat ihmiset puuhailevat. Tällä kertaa en käynyt uimassa, mutta ehkä ensi kerralla sitten.
Minulla oli rantapaikan osoite valmiina puhelimessa, joten ei tarvinnut muuta kuin pakata pyyhe, uikkarit, aurinkorasva ja iiiiso pullollinen vettä laukkuun ja lähteä ulos huitomaan taksia.
Taksikuski tiesi heti osoitteen nähtyään, minne päin lähdetään. Tämä ranta taitaa olla lähinnä oleva, joten ei ihmekään että se on suosittu.
Matka rannalle kesti noin kolme varttia, tämä ei tosin tuntunut yhtään pitkältä. Katselin ohi viliseviä maisemia, otin videoita ja nautin vapaapäivästä.

DSC_0261

Kiinalaiset suojautuvat auringolta varjoilla, sillä uv-säteily on vaarallista iholle.

DSC_0255

Hattu päähän ja menoksi!

DSC_0262 (1)

Siellä ne palmut huojuvat tuulessa ja ranta odottaa!

DSC_0265

Sää oli aivan täydellinen rantapäivälle, sillä ilma oli aurinkoinen mutta rannalla kuitenkin tuuli sopivasti.

DSC_0266

Paikka oli täynnä muitakin. Sunnuntaina monet paikat ovat täynnä, sillä suurin osa kiinalaisista on silloin vapaalla.

DSC_0267

Paikka oli kaunis, kuvattavaa ja katseltavaa riitti joka suunnalla.

DSC_0268

Koska kiinalaiset rakastavat varjoisia paikkoja, suuret katokset olivat tupaten täynnä.

DSC_0270

Hellepäivänä maistui yksi huurteinen juoma.

DSC_0269

Rannalla unohtaa kaiken muun, kun voi vain katsella kauniita maisemia ja kuunnella meren liplatusta.

DSC_0283 (1)

Hiekkaleikit eivät ole vain lasten juttu, sillä voihan aikuisetkin hassutella!

Suurin osa ihmisistä makoili rannalla varjon alla, osa uida polskutteli meressä. Suurin osa kiinalaisista ei osaa uida, niinpä he pysyttelevät turvallisesti lähellä rantaviivaa. Kiinalaiset ovat hyvin tietoisia uv-säteilyn vaaroista, siksi suurin osa pysytteli varjon alla. Näin yhden naisen, jolla oli koko vartalon peittävä uv-puku päällä, se näytti ihan joltakin sukelluspuvulta. Tämän puvun lisäksi naisella oli päällä hattu sekä kasvoilla huivi, josta näkyi vain silmät. Jotkut ottavat auringolta suojautumisen siis hyvin vakavasti. Eikä siinä mitään, hyvä että suojautuminen on kunnossa. Kun muistelen tätä sukelluspuku-näkyä, alkaa silti väkisinkin naurattamaan ja mietin, että kuinkahan kuuma tuollainen puku on kosteassa ja kuumassa ilmastossa.
DSC_0271 DSC_0272 DSC_0273 DSC_0274 DSC_0275 DSC_0277 DSC_0278 DSC_0279 DSC_0280 DSC_0281 DSC_0284 DSC_0285 DSC_0286 DSC_0287 (1)
Muutaman tunnin rannalla olon jälkeen sanoin heipat ja lähdin katselemaan, mitä muuta läheisyydestä löytyy. En ollut aikaisemmin käynyt tuolla seudulla, joten katseltavaa ja ihmeteltävää riitti.

DSC_0290

Myös Minni-hiiri kumppaneineen oli tullut paikalle.

DSC_0289
Kokonaisuudessaan päivä oli aivan täydellinen vapaapäivä! Kun saavuin kotiin, menin ensin kuntosalille ja siitä suoraan uimaan. Illalla olo on raukea ja rentoutunut, viikko oli erittäin hyvä lopettaa tuollaiseen päivään.

Jätä kommentti

*