Itsenäisyyspäivä ja joulukuun kuulumisia

DSC_0867

Myös Shenzhenissä juhlistettiin Suomen itsenäisyyspäivää kokoontumalla yhteen. Ilta oli oikein rento, hauska ja ikimuistoinen.

DSC_0871

Paikka oli koristeltu asiaankuuluvasti sinivalkoisin värein.

Myös Kiinassa juhlistettiin itsenäisyyspäivänä Suomen itsenäisyyttä. Finnish Business Council in Guangdong eli Etelä-Kiinan suomalainen kauppayhdistys järjesti viime viikon lauantaina 5.12.2015 Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi perinteisen tapaamisen.Pirskeisiin osallistui ennätysmäärä porukkaa, meitä oli yli 50 osanottajaa. Itsenäisyyspäivän juhla järjestettiin Shenzhenissä, Shekoun Seaworldissa ravintola McCawleyssa. Tapaaminen oli rento ja olo oli oikein kotoisa, karjalanpaistin ja suomalaisten ympäröimänä tuntui kuin olisi ollut kotona Suomessa. Rento tapaaminen oli monen mieleen, iltaan kuului hyvä ruoka, seurustelu ja totta kai suomalaiseen tapaan karaoke. Ilta oli oikein onnistunut ja hauska, tämän itsenäisyyspäivän muistan vielä pitkään.
Itsenäisyyspäivän jälkeen olen kerennyt touhuilla töiden ohella yhtä sun toista. Olen käynyt Ikeassa ystävien kanssa (sunnuntai-päivänä, suuri virhe!), sairastanut flunssaa, kuunnellut paljon musiikkia, ostanut lämpimiä vaatteita, käynyt hierojalla ja kaikenlaista muuta mukavaa. Parasta joulukuussa oli se että poikaystäväni muutti muutama päivä sitten Kiinaan ja nyt pääsee taas jakamaan arjen samassa maassa ilman aikaeroa. Olen ollut surullinen, että kesäinen ilma on vaihtunut vaivihkaa viileämpään. Ilmat on viilentyneet muutaman viikon ajan, mikä on tullut kieltämättä vähän järkytyksenä. Varsinkin sisätilojen lämpötila on paikoittain todella alhainen ja monta kertaa on tullut huomattua, että ulkona on lämpimämpää kuin sisällä. Villasukille, lämmittimelle, viltille ja paksulle peitolle on tosiaankin tullut käyttöä viime viikkojen aikana.
Nyt annan kuitenkin kuvien puhua puolestaan:

Olen ihastellut kauniita maisemia ja mahtipontisia rakennuksia.

Käynyt ystävien kanssa parantamassa maailmaa vehreissä maisemissa.

Havahtanut siihen että nyt on tosiaan joulukuu, vaikka ei tunnu yhtään siltä.

Olen nauranut ja ihmetellyt kiinalaisen McDonaldsin vähintäänkin erikoisille hampurilaisille.

Nähnyt luistelukentän paikallisessa ostoskeskuksessa. Tänne on vielä päästävä!

ikeaaa

Valmistautunut talveen. Ilmat on selkeästi viilentyneet, joten Ikean reissu oli todella tarpeellinen. Lämpimät peitot on täällä ehdottomat, kun talojen eristykset on puutteelliset.

Ikean reissulta tarttui mukaan myös piparia, suklaata ja glögiä. Onneksi Ikea löytyy ympäri maailmaa, niin saa haettua kotoisia elintarvikkeita.

Kirjoittanut joulukortteja ja kuunnellut samalla raskasta joulua. Vähän hymyilyttää, että minä ”en-ole-yhtään-jouluihminen” taitaa samalla fiilistellä joulua.

Olen kuullut että kiinalaiset eivät vietä joulua mutta siltikin joulukoristeita on joka paikassa.

Enää neljä yötä jouluaattoon, aika on mennyt kyllä ihan hurjan nopeasti! Jouluaatto on minulle ihan tavallinen työpäivä, mutta illalla sitten vietämme joulun pienen suomi-porukan kanssa syöden hyvin ja muutenkin tavoitteena on viettää rento pitkä viikonloppu. Tämä tulee varmasti ihan tarpeeseen kiireisen joulukuun jälkeen.