Ihana, kamala kipu! – Kiinalainen hieronta

Löysin muutama kuukausi sitten hyvän ja edullisen hierontapaikan lähellä kotiani. Täällä Shenzhenissä hieronta paikkoja on melkeinpä joka kadun kulmassa, mutta hyvän hinta/laatusuhteen omaavan paikan löytäminen ei ole aina ihan helppoa.
Tunnin hieronta maksaa 45 renmimbiä eli 6 euroa.
DSC_1205
Hieronta alkaa sillä, että menen istumaan pehmeään nojatuoliin. Sitten hieroja tuo eteeni sankon, jossa on kuumaa vettä ja jalkasuolaa.
Jalat sankkoon, ja rentoutuminen…tai kidutus alkakoon! Usein hierojan tuoma vesi on todella (liian) kuumaa, ja koitan elehtiä että ”pliis laittakaa vähän kylmää vettä sekaan – kiitos” ja aina he ovat ymmärtäneet, ja pian sankkoon kaadetaankiin vähän kylmää vettä sekaan.
Seuraavaksi menen istumaan nojatuolin edessä olevalle pienelle jakkaralle – jalat edelleen kuumassa sankossa. Sitten hieroja alkaa tositoimiin. Hieronta alkaa normaalisti niskasta alaspäin. Tässä vaiheessa hierotaan niskan lisäksi selkä, niska, pää ja kädet. Tämä vaihe kestää noin 20 minuuttia.
Nämä hierojat todella tietävät mitä tekevät ja mistä painavat, välillä hierojalla käynti on mukavan tuskaista. Tiedätte varmaan, sellaisen makean kivun. Kipu sattuu juuri siinä tilanteessa, mutta jälkeenpäin olo on euforinen. Tähän hieronta-osioon kuuluu myös sellainen vaihe, että istun edelleen tuolla pienellä jakkaralla ja laitan kädet niskan taakse. Sitten takanani oleva hieroja laittaa omat kätensä minun käsieni välistä, ja nosta minua hieman ilmaan. Kuuluu pieni, mukava rusahdus. Tässä vaiheessa selässä tuntuu erittäin hyvältä!
DSC_1206
Nyt  jalat ovat pehmeät, onhan ne lilluneet sankossa puolisen tuntia. Seuraavaksi menen takaisin istumaan tuohon pehmeään nojatuoliin. Hieroja hakee hoitovälineet ja nostaa jalkani sellaisen tuen päälle. Hierojalla on kädessään taltan näköinen esine, jolla hän alkaa rapsuttelemaan jalastani kuollutta ihosolukkoa. Kuinka paljon sitä lähtekään, hyh hyh!
Samalla hoidetaan varpaan kynnet – jos on tarve. Mikäs tässä ollessa, sillä pakko myöntää, että jalkojen hoito ei varsinaisesti kuulu omiin rutiineihin. Mikähän siinäkin on, ettei jalkoja muista tai jaksa hoitaa? Hampaat, iho ja hiukset on kyllä kunnossa, mutta jos jostain on karsittava, niin minun kohdallani ne on ehdottomasti jalat. Suomessa asuessani en käynyt koskaan jalkahoidoissa.
Kiinassa kauneus- ja hyvinvointipalvelut ovat edullisia, niin täällä käyn mielellään hoidattamassa itseäni, muutama viikko sitten kävin pedikyyrissä. Kuljen nykyään joka paikkaan läpsyissä, joten jalat ovat koko ajan näkyvillä, siinä mielessä niihin tulee kiinnitettyä enemmän huomiota ja onhan kiva, että varpaissa on kivan värinen lakka.
Takaisin jalkojen hoitoon. Hieroja siis rapsuttelee kuolleen ihon jalkapohjista ja leikkaa myös kynnet. Tämän jälkeen hän levittää öljyä ja alkaa hieromaan jalkapohjia. Tässä kohtaa yleensä hieman hihittelen, sillä kutian herkästi jalkapohjasta. Nämä hierojat osaavat hieroa juuri oikeista paikoista, he tietävät missä kohtaa kehoa on akupisteet. Akupisteet ovat kiinalaisessa lääketieteessä energiapisteitä, näitä pisteitä on n. 400 kappaletta ympäri kehoa.
DSC_1201
Tässä pieni video, millaiselta hieronta näyttää.

Jalkapohjien jälkeen hieronta etenee pohkeisiin ja reisiin. Itselläni pohkeiden hieronta tekee kaikista kipeintä. Aina tässä kohtaa mietin, että olisi ihan oikeasti hyvä, jos venyttelisin säännöllisesti, ettei aina olisi ihan jumissa. Jotenkin kummasti tämä asia pääsee aina unohtumaan, kunnes seuraavan kerran on taas hieronta-reissun aika. Viime aikoina olen tsempannut salilla käynnin ja venyttelyn kanssa, ja olo on aina paljon parempi.
Käymässäni paikassa on valittavana monta erilaista hierontaa, mutta yleensä otan aina tuon saman. Yhden kerran olen käynyt kuppauksessa ja toisen kerran perinteisessä hieronnassa, siis sellaisessa jossa maataan vatsallaan ja hieroja hieroo öljyistä selkääni.
DSC_1207
Tunnin jälkeen olo on rentounut ja jalat tuntuvat ihanan pehmeältä ja askel on kevyt. Käyn yleensä hierojalla maanantaisin, sillä mikä onkaan parempi aloitus viikolle, kuin rento kroppa ja hyvä mieli.

Kommentit

  • leena

    pääsispä jalkahoitoon ja hierojalle. Kiitos

  • HR

    Kylläpä tulisi käytyä noilla hinnoilla!

Kommentointi on suljettu.