Mitä kiinalaiset tekevät vapaa-aikanaan?

…Ainakin laulavat karaokea!

DSC_0236

Tältä näyttää KTV:n käytävä. Kaikissa huoneiden ovissa on pienet pyöreät ikkunat, joten muiden huoneisiin voi hieman kurkkia.

DSC_0233

Jos kesken karaoken tulee nälkä, löytyy KTV:sta myös kauppa, josta saa syötävää ja juotavaa.

DSC_0230

Paikka oli sisustettu kiinalaisittain, siellä oli paljon värejä ja erilaisia muotoja.

DSC_0212

Onneksi löytyi myös englanninkielisiä lauluja, joten minäkin pääsin laulamaan vähän.

DSC_0228

Katseltavaa riitti joka paikassa. Musiikkia, valoja ja näyttöjä. Mitä muuta voi hauskalta illalta odottaa?

DSC_0229

Pitkä käytävä, jonka varrella on huoneita.

DSC_0224

Kiinassa sisustukseen panostetaan, tämäkin KTV:n aula oli oikein persoonallinen ja kutsuva.

DSC_0227

Olen ollut kohta viisi kuukautta Kiinassa, ja kävin ensimmäisen kerran KTV:ssä vasta viikko sitten. Meillä oli työpaikan järjestämä illallinen teppanyaki-ravintolassa ja jatkoille menimme paikalliseen KTV:een.

Kiinalaisten, japanilaisten ja muutenkin aasialaisten suosiossa oleva KTV (eli karaoke TV) on paikka, jossa on eri kokoisia huoneita vierekkäin. Karaokehuoneita voi vuokrata haluamakseen ajaksi, yleensä kaveriporukat ja työyhteisöt käyttävät paikkaa hauskanpitoon. KTV:ssä on myös kauppa, josta voi hakea huoneeseen juotavaa ja pientä syötävää. Siis oikein loistava paikka laulaa sydämensä kyllyydestä ja nauttia illasta. Ilta KTV:ssa oli hauska ja muistankin varmasti tämän illan, sillä olihan tämä ensimmäinen ilta kiinalaisessa karaoke-baarissa. Oli kiva kuunnella kiinalaisia lauluja, sillä ne kuulostavat hyvin kauniilta, vaikken itse ymmärräkään mistä laulut kertovat. Työkaverini sanoin: ”joku päivä vielä ratkaisen tuon koodikielen!” ja ymmärrän, mistä lauletaan.