Jännitystä elämään – Laukkakisat Hongkongissa

Olemme puhuneet työkavereiden kanssa monen monta kertaa, että olisi kiva mennä käymään Hongkongissa laukkakisoissa. Talvella laukkakisat eivät houkuttaneet, sillä ilmasto oli kylmä ja sateinen. Nyt kun ilmat ovat lämmenneet, oli vihdoin aika mennä katsomaan miltä kisat näyttävät. Kesäkuun ensimmäisenä päivänä lähdimme työpäivän jälkeen Hongkongiin. Meitä oli kahdeksan hengen porukka. Matka kisoihin taittui seuraavanlaisesti:
Shenzhenistä – Lähdimme toimistolta taksilla kohti rajaa.
Rajalla – Kun rajamuodollisuudet oli ohi, ostimme liput bussiin. Matka kesti 45 min.
Perillä Hongkongissa – Bussimatkan jälkeen otimme taksin jolla pääsimme suoraan laukkakisa paikalle, Happy Valleyn radalle.
Uhkapelihän on Hongkongissa kiellettyä lukuun ottamatta vedonlyöntiä laukkakilpailuissa. Hong Kong Jockey Club omistaa kaksi laukkarataa, Happy Valleyn ja Sha Tin’in radan.
Happy Valleyn radalla ravit on keskiviikkoiltaisin, paikalle mahtuu 30 000 katsojaa.
Sha Tin’in rata kuuluu maailman uudenaikaisimpiin ja suurimpiin ratoihin. Kyseiselle radalle mahtuu 75 000 katsojaa, siellä kisat järjestetään lauantaisin tai sunnuntaisin.
DSC_0078
DSC_0094
DSC_0048
Paikalla oli aika mukavasti väkeä. Tosin itselläni ei ole vertailukohtaa, sillä en ole aikaisemmin käynyt laukkakisoissa. Alueella pystyi kuitenkin liikkumaan ihan vaivattomasti eikä tarvinnut tuskailla jonoissa. Ilma oli lämmin eikä vettäkään satanut koko iltana, ihan täydellistä!
Itse olin ja olen edelleenkin aika pihalla vedonlyöntisysteemistä, mutta onneksi Hongkongissa asuva kollega oli avulias ja neuvoi kuinka homma toimii.
Itse veikkasin muutaman kerran. Veikkasin omasta mielestäni parhaimmat numerot tai vaihtoehtoisesti otin hevosen, jolla oli paras nimi.
Menimme katsomaan viimeisimmät lähdöt katsomoon, sieltä näki hyvin kaikki tapahtumat. Ihmiset olivat iloisella mielellä ja osa näyttikin siltä, että laukkakisoihin on tultu näyttäytymään. Itselläni oli jossain vaiheessa vähän ryytynyt olo, tulinhan kisoihin suoraan töistä eikä olo ollut välttämättä kaikkein raikkain. Noh, en antanut tuon fiiliksen haitata, hevosiahan tässä tultiin katselemaan!

DSC_0058

Eikun laput vetämään ja peukut pystyyn!

DSC_0065

Pian hevoset pääsevät näyttämään parastaan.

DSC_0066

Pienillä summillakin voi veikkailla huoletta.

DSC_0072

Kollegani oli varustautunut teemaan sopivasti hevos-naamarilla.

DSC_0053

Välillä piti mennä viilentymään sisälle, koska katsomossa oli ihan lämmin tunnelma. Onneksi sisällä oli screenit.

DSC_0056

Väliajalla näimme värikkään tanssiesityksen.

DSC_0079

Hyvä hepat hyvä!

DSC_0083

Illan pimetessä kaupungin kauniit valot pääsivät oikeuksiinsa.

DSC_0086 DSC_0087 DSC_0089 DSC_0093  DSC_0095 DSC_0096 DSC_0097
No mutta, tuliko voittoa? Juoksivatko veikkaamani hepat maalit? Valitettavasti tällä kertaa ei. Tapahtuma oli kuitenkin hauska tunnelma laukkakisoissa oli rento. Kellään ei ollut kiire ja porukka oli hyvällä tuulella.  Osa laski kertoimia ja analysoi mikä hevonen kannattaa ottaaa, osa oli pitämässä hauskaa ystävien kanssa niin kuin minä.
Hongkongissa on muutenkin todella mukava käydä, sillä kaupunki itsessään on kovasti minun mieleeni ja täällä ei ole kielimuuria – toisin kuin Shenzhenissä. Välillä sitä oikein hätkähtää, millaisessa kuplassa sitä elää, kun en puhu samaa kieltä paikallisten kanssa. Siihen kyllä on jo tottunut, että en ymmärrä muita eikä he juuri minua.
DSC_0099
Laukkakisat oli todella kiva piristysruiske keskellä viikkoa, vaikkei voittoa (tällä kertaa) tullutkaan.