Maaliskuun kuukausikatsaus

Maaliskuu meni taas nopeasti ja nyt ollaankin jo huhtikuussa, ihanaa! Tuntuu että koko kuussa ei tapahtunut juuri mitään ihmeellistä, mutta kun aloin katselemaan kuvia menneeltä kuukaudelta ja muistelemaan tapahtumia, niin huomasin että onhan tässä ehtinyt tapahtua yhtä sun toista. Alkukuusta olin Malesian reissulla, siellä oli aurinkoista ja reissu oli muutenkin rentouttava. Sen jälkeen satoi vettä, tein töitä ja arki rullasi eteenpäin ihan normaalisti. Viime kuukausi oli myös työntäyteinen, sillä olen edelleen töissä verkkokauppa e-villessä ja kirjoitan samaan aikaan opinnäytetyötä.
Maaliskuussa kaikki tuntui asteen verran hankalammalta, sillä Kiinan kuuluisa palomuuri on ilmeisesti hyvin hallinnassa tällä hetkellä, koska netissä surffailu on ollut takkuisaa. Täällähän joutuu käyttämään suojattua yhteyttä eli VPN:nää, että pääsee esim. Googleen ja sosiaalisen median sivuille kuten Facebookiin. Tätä netin hankaluutta ei voi oikein ymmärtää, ennen kuin on asunut täällä. Kotona netti on myös huonompi, mitä myöhäisempi kellonaika on. Tämä on ihan loogista, sillä asun talossa jossa on 33 kerrosta ja täällä on kolme rappua. Eli muutama naapuri ja netin käyttäjä mahtuu joukkoon mukaan. Päivisin suurin osa asukkaista on töissä, joten silloin linjoilla ei ole niin paljon käyttäjiä. Eli aamuisin ja päivisin netti toimii yleensä moitteettomasti. Iltaisin ihmiset tulevat töistä kotiin, ja yhdistävät laitteensa nettiin, ja taas on hidasta.
Töissä on tietysti muutenkin parempi nettiyhteys kun kotona, ihan jo käytännön syistä. Verkkokaupan pyöritys huonoilla yhteyksillä olisi aika raastavaa. Kumma kyllä, tähänkin takkuilevaan nettiin on jo jollakin tapaa tottunut, vaikkakin tämä on jokapäiväinen ärsytyksen aihe. Sitten kun menee käymään Hongkongissa, jossa rajoituksia ei ole, tuntuu aivan ihanalta että netti toimii niin hyvin, kun ei tarvitse käyttää VPN:ää. Siinä tämän kuukauden ajatukset pähkinänkuoressa. On tässä kuluvan kuukauden aikana ehtinyt tapahtua muutakin kuin ärsyyntymistä huonoihin yhteyksiin, tässä muutama kuva viime kuulta.

sade

Tämä on joka kerta yhtä hellyttävä näky, kun pienet koululaiset kävelevät koulusta kotiin, ja huutavat samalla ujosti minulle ”hello!”.

DSC_0868

Kiinassa varjoja näkyy säällä kuin säällä, sadesäässä suojaudutaan sateelta, ja aurinkoisella ilmalla auringolta. Koska ruskettunut iho kuuluu ulkotöitä tekeville.

DSC_0867

DSC_0860

Kotona meni muutamat illat pelatessa nintendoa. Tämä oli nostalgista, sillä tätä peliä on tullut hakattua muutamaankin otteeseen lapsena.

Kokkailin hieman kotona. Täällä ei ole tullut kauhean paljoa kokkailtua, mutta kun Walmart avautui lähelle kotia, on ruoanlaitto lisääntynyt. Tein täällä ollessani ensimmäistä kertaa jauhelihapihvejä, jotka onnistuivat hyvin.

DSC_0858

Itse tehty ”hampurilainen”.

Söin myös ulkona ihan oikeaa hampurilaista, tämä oli kyllä hieman parempaa kuin itse tekemäni.

DSC_0813

Tämän jälkeen ei tarvinnut potea nälkää:)

DSC_0869

Töissä tilasimme yksi sateinen päivä pitsaa, nämä oli oikein hyviä, tosin aika rasvaisia.

Ystäväni lähti käymään hieman pidemmällä visiitillä Suomessa, sain häneltä pyörän täksi ajaksi lainaan. Minulla on ollut todella ikävä pyöräilyä, sillä Suomessa pyöräilin kesät talvet joka paikkaan. Kun pääsin ensimmäistä kertaa pyöräilemään tuolla söpöllä pyörällä, olin yhtä hymyä vain! Kiinassa pyöräily on aika extremeä, tästä pitää tehdä oma postaus ja kertoa lisää.

DSC_0857

Täällä muuten pidän ehdottomasti kypärää päässä kun liikun pyörällä. Suomessa kypärä ei kuulunut vakiovarustukseeni, vaikka tottakai sen pitäisi kuulua.

Viime viikon sunnuntaina oli kaunis ilma, aurinko paistoi ja lämpötila nousi yli 20 asteen. Lähdimme käymään poikaystävän kanssa lähellä olevassa Honghu puistossa. Tuolla reissulla ostimme myös leijan, jota tosin emme vielä pääseet lennättämään koska ilma ei ollut tarpeeksi tuulinen. Puisto oli oikein kiva, seuraavan kerran tuonne voisi mennä pyörällä.    DSC_0882
DSC_0884
DSC_0885
DSC_0890
DSC_0886   DSC_0888
DSC_0887
Eilen vietin päivän Hongkongissa kaupunginosassa nimeltä Mongkok. Hongkongissa oli taas kiva käydä, vietin päivän kierrellen kauppoja, ja löysin aika hyviä löytöjä! Mongkokissa on paljon erilaisia katukojuja, urheiluliikkeitä, outlet-kauppoja ja katuruokaa. Tunnelma tuolla oli hyvä, mutta liikkuminen paikasta toiseen oli todella hidasta, sillä ihmisiä oli paljon liikkeellä.

DSC_0910

Olen aina ihan fiiliksissä, kun bongaan hyvän katusoittajan. Musiikki on minulle jokapäiväinen piristysruiske.

DSC_0901
DSC_0898

DSC_0916

Eniten olin fiiliksissäni kengistä, sillä täällä koolle 40 ei löydy juurikaan kenkiä. Nämä olivat viimeiset koon 40 kengät, eikä huima alennus haitannut yhtään, kenkien hinnaksi jäi 7 euroa.

Nyt loppuviikosta lämpötila on kohonnut yli 26 asteen, mutta silti kiinalaisilla näkyy villapaitoja ja toppaliivejä:). Mukavaaa huhtikuuta ja kevättä kaikille!