Mainettaan parempi Gran Canaria

Viime postauksessa kerroin lomamatkani alkutaipaleesta. Kuinka pääsin myöhästyneestä lennosta huolimatta Las Palmasiin. Saavuin bussilla Santa Catalinaan, Las Palmasiin. Lähdin suunnnistamaan kohti Las Canteras  rantaa, siellä minua odotti airbnb majoitukseni.
Tämä olin toinen kerta, kun kokeilen airbnb:tä. Gran Canarilla hotellit olivat tuolloin marraskuun alussa melko hintavia, ja yksin reissussa ollessa hotellilaskukin olisi pitänyt pulittaa kokonaan itse. Koska ensimmäinen airbnb kokemukseni Dublinissa oli erittäin hyvä, uskalsin yöpyä nytkin jonkun vastaavanlaisessa.
Tosin nyt vuokrasin itselleni koko huoneiston, enkä nukkunut kenenkään kodissa samaan aikaan kuin asunnon omistajat niin kuin Dublinissa. Lomakotini oli kivenheiton päässä rannasta, itseasiassa asunnon ikkunasta näkyi suoraan merelle. Kahvilat, ravintolat ja kaupat löytyivät myöskin ihan vierestä. Olin erittäin tyytyväinen sijaintiin ja muutenkin valintaani yöpyä airbnb-asunnossa.

Loman tarkoituksena oli ladata akkuja: ottaa aurinkoa, pyöräillä, kävellä, lukea, katsella rästiin jääneitä sarjoja ja vain olla. Istuskella kahvilassa, katsella maisemia, käydä jossain ihanassa hoidossa ja ottaa rennosti.
Toteutin hyvin kaikkea, mitä suunnittelinkin. Loma oli juuri sellainen, kun olin kuvitellutkin.
Olin aikaisemmin käynyt Gran Canarialla, Puerto Ricossa vuonna 2004 Iholiiton järjestämälle sopeutumisvalmennuskurssilla. Tuolloin atooppinen ihoni nautti kaksi viikkoa etelän auringosta. Tuolloin Gran Canarian jäi koluamatta, sillä nimensä mukaisesti reissu oli auringonottoa.
Käyn tässä postauksessa läpi, mitä minä suosittelen tekemään Gran Canarialla.

Pyörän vuokraus

Tykkään todella paljon pyöräilystä, joten halusin ehdottomasti vuokrata pyörän ja tutkailla vähän tarkemmin, mitä saarelta löytyy. Vuokrasin pyörän muutamaksi päiväksi, tuossa ajassa ehdin hyvin tutkailla Las Palmasia hieman tarkemmin. Olin hieman pettynyt, kuinka huono pyöräilykaupunki Las Palmas oli.
Pyöräkaistoja oli vähänlaisesti ja muutenkin ihmiset tuntuivat olevan vihaisia pyöräilijöille. Milloin vastaantuleva auto tööttäsi tai joku muuten vain heristeli sormeaan. Tuntui, että missään ei ole hyvä paikka pyöräillä.
Pyöräilin silti, otin kuvia, katselin maisemia ja aika ajoin nautin pyöräilyn tuomasta vapaudesta.Helado Peña La Vieja

Tämä ihana, vanhan ajan jäätelökioski löytyy Las Canteras rannalta. Jäätelökojussa vieraillessani iski valinnanvaikeus, sillä makuja oli niin monta. Kävelin tämän paikan ohi lukuisia kertoja, ja aina ovensuussa oli jonoa, joten paikka oli suosittu.


Anfi Del Mar

Näin reissussa eteläpuolella saarta asuvaa ystävääni. Matkustin eräänä päivänä bussilla Las Palmasista Maspalomakseen. Bussi matka kesti tunnin verran, matka sujui rattoisasti maisemia katsellen.
Perille päästyämme matkustimme ystäväni kanssa Anfi Del Mar-nimiselle rannalle. Gran Canarian eteläosassa sijaitsevalla Anfi del Marin rannalla on hienoa, valkoista hiekkaa ja ihanan näköinen, peilityyni turkoosi meri.
Vietimme iltapäivän rannalla aurinkoa ottaen ja musiikkia kuunnellen. Paikka oli hieno ja maisemat olivat upeat.
Ravintola Kuparipannu

Kävimme syömässä Playa Del Inglesin keskustassa sijaitsevassa Kuparipannu-nimisessä suomalaisessa ravintolassa. Oli hyvin hämmentävää syödä ravintolassa, jossa henkilökunta puhuu suomea, menu on suomeksi ja ruoat ovat suomalaisia. Viereisissä pöydissä istui suomalaisia. Tunnelma tässä ravintolassa oli erinomainen, samoin ruoka.
Valitsin alkupalaksi perunarieskan ja pääruoaksi suussasulavan rosvopaistin.
Ravintolan vieressä oli myös kauppa, josta sai ostettua suomalaisia tuotteita, kuten vodkaa, suklaata ja karkkeja.


Maspalomasin dyynien luonnonsuojelualue

Maspalomasin hiekkaranta eli Dunas de Maspalomas on vaikuttava Gran Canarian ihme. Vuodesta 1994 lähtien dyynejä on suojeltu kansallispuistona. Oli hienoa päästä vierailemaan dyyneille. Kuumana päivänä oli hieman raskasta kävellä kuumalla hiekalla, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen paikka.
Kanariansaarten hallitus suojelee tätä 400 hehtaarin aluetta erityisen arvokkaana luonnonsuojelualueena. Alueeseen kuuluu upea ranta, dynaamiset hiekkadyynit, palmulehto ja murtovesilaguuni.


Ristta Traditional Thai Massage

Koska halusin lomalla myös hemmotella itseäni, varasin ajan Ristta-nimisestä hierontapaikasta. Thaimaalaista hierontaa tarjoava Ristta sijaitsee Las Canteras-rannalla. Tykkäsin todella paljon paikan ystävällisestä asiakaspalvelusta ja itse hieronta oli erittäin hyvä ja rentouttava.

San Telmo

Maspalomaksessa asuva ystäväni tuli moikkaamaan minua Las Palmasiin. Ystäväni oli aikaisemmin asunut Las Palmasissa, joten hän tiesi hyvin kaikki paikat ja näytti ne myös minulle.
Näimme toisemme San Telmo nimisessä paikassa. Kävelimme ympäri San Telmoa, ihailimme vanhaa kaupunkia ja sen upeita, vanhoja rakennuksia.
San Telmo teki vaikutuksen! Paikassa oli hyvä fiilis ja rakennukset olivat upeita, oikeastaan en keksi parempaa tapaa viettää sunnuntaita kuin kierrellen uudessa paikassa ystävän kanssa höpötellen ja kuulumisia vaihtaen.Maisemien katselu

Olen maisemien ihailija. Pidän siitä, että voin vain katsella maisemia ja antaa ajatuksen kulkea vapaasti. Meren rauhoittava kohina oli kuin terapiaa, sillä aallokkoa katsellessa unohtaa helposti koko ympäröivän maailman.

Mitä Gran Canariasta jäi käteen? Aurinkoa, leppoinen ilmapiiri, upeat hiekkarannat, hyvä ruoka ja espanjalainen ilmapiiri.
Välillä kuulee, kuinka Canariaa pilkataan siitä, että se on keinotekoinen mini-Suomi, jossa syödään lihapullia ja juodaan halpaa alkoholia. Mielestäni Gran Canaria on kuitenkin mainettaan parempi. Helppo, aurinkoinen ja lähellä Suomea.
Tuohon paikkaan on oikeastaan aika helppo ihastua.