Mihin kaikki aika katoaa?

Vapun jälkeen havahduin siihen, että nyt on jo toukokuu! Kun olin pieni lapsi, joka kesäloma tuntui pieneltä ikuisuudelta, vaikka oikeastihan kyse oli vain reilusta kahdesta kuukaudesta. Silloin ihmettelin sitä, kun sukulaiset taputtelivat päähän, ja tokaisivat että ”oletpas kasvanut viime näkemästä”.
Nyt teen sitten itse samaa siskojeni lapsille. Ensi vuonna täytänkin jo pyöreitä vuosia. Muutamat ystäväni ovat kysyneet, alkaako ikäkriisi kolkutella ovella, mutta mietittyäni asiaa olen joutunut vastaamaan tähän kieltävästi. Nyt tuntuu siltä, ettei ikää edes mieti. Rehellisesti sanottuna, välillä kun joku kysyy, että minkä ikäinen olet, joudun oikeasti miettimään vastausta..vaikken vielä vanha olekaan.
Muuten tänne kuuluu hyvää. Tosin nyt olen surullisena laskenut kuukausia, milloin pitää sanoa heipat Kiinalle ja lähteä takaisin Suomeen. Paluulippu on ostettava elokuulle, sillä syyskuussa kutsuu opiskelut Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa. Haluan kuitenkin hoitaa opiskelut loppuun nyt enkä myöhemmin, siksipä en halua lykätä Suomeen tuloa enää. Olenhan nytkin täällä ”yliajalla”, sillä aluperin minun piti lähteä takaisin Suomeen tammikuussa.
Tuntuu äärettömän vaikealta jättää Shenzheniin poikaystävä, työpaikka jossa olen viihtynyt äärettömän hyvin ja kaikki täällä olevat ystävät ja tutut. Koitan kuitenkin olla ajattelematta asiaa liikaa, että loppuaika täällä olisi mukavaa ja tästä tulisi ikimuistoinen kesä! Suunnitelmissa olisi ainakin käydä Qīngdǎossa, se on satamakaupunki Shandongin maakunnassa Keltaisenmeren rannalla Shandongin niemimaalla. Googlailujen peruusteella kaupunki vaikuttaa oikein lupaavalta, tässä linkki mitä kaikkea Qīngdǎossa toi tehdä.
Samoin mielessä on ollut kauan ajatua käydä Zhangjiajien kansallispuistossa. Näissä maisemissa on kuvailtu vaikuttava elokuva Avatar. Todella kaunis paikka, tuonne on pakko päästä!
Tässä näette kuvien muodossa, millaista elämä on ollut viime aikoina.
DSC_1104 DSC_1105
Yksi aamu kuvailin matkalla töihin kun työmiehet kantavat bambusta tehtyjä tikapuita. Minulla on joku jännä fiksaatio kiinalaisiin työmiehiin- ja naisiin. Aina kun näen nämä ahkerat kiinalaiset hommissaan, minun tekisi mieli mennä juttelemaan heille ja kysyä, millainen elämä heillä on ollut ja kysellä millainen Kiina on ollut kun he ovat olleet lapsia.
Samoin työntekijöiden seuraaminen auringolta suojaavine hattuineen on mielenkiintoisen näköistä. Tiedätte varmaan ne kolmion muotoiset hatut? Muistan että lapsena sarjakuvissa aasialainen ihminen kuvattiin aina tuollainen hattu päässä. Niitä hattuja näkee täälläkin.

DSC_1149

Eräs perjantai-ilta odotin ystäviäni metroasemalla. Asemalla oli muutama muukin..Onneksi oltiin menossa eri suuntaan kuin tässä kuvassa olevat jonottajat.

DSC_1154
Kävimme pyörähtämässä Hongkongissa. Takana oli työpäivä, joten nälkä oli kova. Päädyimme tällä kertaa tuttuun ja turvalliseen mäkkäriin. On aina hauska käydä Hongkongin mäkkärissä, sillä siellä on aina eri valikoima kuin Kiinassa.
Tällä kertaa uutuutena oli ”keittiömestarin suosittelema” kana-hampurilainen. Aivan mielettömän hyvä! Jos tätä hampurilaista olisi tarjoiltu ravintolassa, oli mennyt aivan heittämällä läpi.

DSC_1153

Myös jälkiruoka oli herkullista ja raikasta, mango-jäätelöä.

DSC_1295
DSC_1174
Täällä on ollut myös todella sateisia aamuja ja iltoja. Tuona aamuna vettä tuli toooodella paljon, vaakatasossa. Luonto ainakin tykkää.   DSC_1192
Eräs lauantai-ilta kävimme ystävieni kanssa syömässä. Tuonakin iltana alkoi satamaan kesken kaiken.
Paikka jossa olimme syömässä oli iso teltta, joten rankkasade antoi kivan pienen lisämausteen illalliselle. Ruoka oli oikein hyvää, tämä kuvassa näkyvä herrasmies kävi musisoimassa meille loppuillasta.
DSC_1197
Seuraava aamupäivä alkoi täydellisesti, sillä poikaystävä ilahdutti minut paistamalla meille lettuja! Jos päivä alkaa letuilla, päivästä ei vaan voi tulla huono!
DSC_1219 DSC_1221
Täällä hedelmiä myydään joka kadunkulmassa ja osa jopa valmiiksi viipaloitua, joten hedelmien ujuttaminen ruokailujen väliin on ollut helppoa. Olen siis aikaisemmin ollut hieman huono syömään hedelmiä, mutta nyt täällä ollessani parannusta on tapahtunut.
DSC_1225
DSC_1227
Viikko sitten saimme töihin uuden työharjoittelijan. Tein pienen toivomuksen, että jos matkalaukkuun mahtuu ruisleipää ja turkinpippureita, niin olisin onnellinen. Onneksi laukkuun mahtui, ja pääsimme nauttimaan Suomi-herkuista pitkästä aikaa.
DSC_1288
Tässä kuva tooodella epäonnistuneelta ompelija-reissulta. Minulla oli kaksi hametta, joihin halusin halkiot. Kävin aikaisemmin edellisellä viikolla työpaikkani lähellä olevalla ompelijalla teettämässä hameisiini halkiot. Työnjälki oli erittäin onnistunut, mutta hetken pidettyäni hameita pohdin, että haluan hameiden halkioista hieman lyhyemmät.
Siis sillä lailla lyhyemmät, että halkiota ommeltaisiin kiinni, että halkio ei olisi niin ”iso”. Tämä halkioiden ompelu muuten maksoi 1.35 euroa. Kävin sitten myöhemmin tällä kuvassa näkyvällä ompelijalla, ja näytin että ”haluan että ompelet tämän verran halkiota kiinni”. Piirsin vielä liidulla merkin, että voit ommella tähän asti. Ompelija nyökkäsi ja alkoi hommiin.
Hetken kuluttua sain hamoseni takaisin. Kummatkin hameet olivat pätkäisty siihen kohti, mihin olin piirtänyt merkin. Olin todella pettynyt ja vihainen, että hameistani oli tullut mini-mittaisia, mutta toisaalta eihän asialle mahtanut tuossa vaiheessa enää mitään. Maksoin tälle naiselle kiltisti (2 euroa) ja lähdin kotiin kiukuttelemaan.
Nyt tuosta tapahtuneesta on kulunut jo viikko, voin jo hieman nauraa tälle kielimuurin aiheuttamalle kommellukselle. Tässä ei kuitenkaan tapahtunut mitään vakavaa:)
DSC_1177
Tässä vielä loppuun kuva tunnelmallinen kuva. Tätä kuvassa näkyvää noppapeliä pelataan Kiinassa ja ilmeisesti muuallakin päin Aasiaa paljon. Pitänee kertoa tästä vielä lisää joku kerta.
Mukavaa viikonloppua! Palataan pian<3

Kommentit

  • leena

    Anni, Kiitos Sinulle kiinnostavasta jutusta. Olisi mukava saada aito kiinalainen työpäähine. Olisiko posti apuna vaiko mahtuisi ihan sinun matkalaukkuusi? Taisit saada kutinan kiinankielen opiskelulle, vai? Voinee olla seuraava tavoite. Kirjoitat miettineesi tätä mahdollisuutta?

    • Anni Ollikainen

      Hommaan ehdottomasti tuollaisen päähineen, jos sellainen löytyy. Meillä oli työpaikalla yksi kiinan kielen oppitunti, toivottavasti tunteja tulee jatkossa lisää, ehdottomasti kiinan kielen opiskelu kiinnostaa.

Kommentointi on suljettu.