Neljä Gdansk vinkkiä – Omat lempipaikat esittelyssä

Kahdeksan kuukautta sitten muutin Pohjois-Puolaan, Gdanskiin. Olen tutustunut kaupunkiin kävellen, pyöräillen, ratikalla ja bussilla kulkien.
Olen löytänyt kaupungista omat lempipaikkani. Sellaiset, joihin voin mennä yksin tai ystävän kanssa. Katsella hiljaa maisemia tai kuunnella musiikkia ja antaa ajatuksen virrata. Tai vaihtoehtoisesti vaihtaa kuulumisia ystävän kanssa, parantaa maailmaa.
Hyvän ruoan ystävänä olen iloinen, että Gdanskista löytyy lukuisia hyviä kahviloita ja ravintoloita. Esittelen tässä muutaman.

1. Puisto joen rannalla vanhassa kaupungissa

Tämä kaupunginosa on nimeltään Śródmieście. Vanhassa kaupungissa sijaitseva alue on vihreä ja vehreä, kauniisti hoidettu ja viihtyisä. Alue on iso puisto, jonka halkaisee Motława joki.

Tämä paikka on täydellinen kävelylle, piknikille, leppoisaan istuskeluun ja kuvailuun. Parhaimmillaan kesällä, kun on lämmintä ja kaikki ympärillä oleva on vihreää.
Alueelta löytyy myös Podwórko niminen paikka, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia, mm. kirpputori- ja ruokatapahtumia. Paikassa on myös viihtyisä kahvila. Olen käynyt tässä paikassa vain kerran, mutta aion ehdottomasti palata sinne uudelleen. Makeassa, vanhassa rakennuksessa sijaitsevassa paikassa oli ihan omanlainen tunnelma.

2. Retro Cafe

Ul. Piwna 5/6

Vanhan kaupungin sydämessä sijaitsevasta kahvilasta löytyy jokaiselle jotakin herkkuja. Aamupalaa, herkullisia puuroja, kakkuja, erikoiskahveja, teetä – kaikkea mitä hyvältä kahvilalta vaaditaan.
Vanhan kaupungin ytimessä sijaitseva Retro Cafe tarjoaa myös vegaanisia vaihtoehtoja.
Olen vieraillut tässä kahvilassa ystäväni kanssa. Tilasin ison cappuccinon ja herkullisen pähkinäsuklaakakun vaniljajäätelöllä. Kaikki oli todella herkullista ja paikassa oli ystävällinen palvelu ja pöytiintarjoilu.

3. Stocznian telakka-alue

Satamakaupunki Gdanskista löytyy yksi Puolan suurimmista telakoista. Tämä makea alue on historiallisestikin merkittävä, sillä ammattiliitto Solidaarisuus (Solidarność) perustettiin siellä syyskuussa 1980.
Syksyn alussa kävin ystäväni kanssa B90-nimisessä paikassa, suosittelen sitä jos tykkää musiikista ja vähän erilaisemmasta paikasta. Siellä järjestetään musiikkifestareita ja erilaisia tapahtumia. Makea paikka on täynnä erilaisia ja erikoisia baareja. Tuossa paikassa on rento tunnelma, ja ehkä hieman hipsterimäinen viba.
Alla oleva kuva on samalta alueelta kuin missä tuo itse B90 on.

Alueella on myös Gdanskin tunnetut vihreät, suuret nosturit. Jotain kaunista noissa suurissa nostureissa on. Itse tykkään katsella kaikea rosoista ja vanhaa, sillä omaan silmään ne näyttävät kaikki tuollainen näyttää kiinnostavalta. 

4. Hummusland

Gdanskissa Wrzeszcz nimisellä alueella sijaitseva Hummusland on piristysruiske Gdanskin ravintolamaailmassa. Nimensä mukaisesti hummus annoksia tarjoileva ravintola on sisustukseltaan rento, nuorekas ja houkutteleva.
Hummuslandissa on eri makuisia hummuksia. Lista oli sopivan laaja, ja omaa valintaa pähkäillessä meinasi tulla valinnanvaikeus. Puolamaiseen tyyliin annokset eivät ole hinnalla pilattu, annokset maksoivat 4-7 euroa.

Lempipaikkoja syntyy koko ajan lisää, mutta tässä oli omat mieleenpainuvimmat paikat, johon suosittelen Gdanskiin matkaavia myös tutustumaan.

Kommentit

Jätä kommentti

*