Rankka, mutta opettavainen talvi

Ikävä kirjoittamista kohtaan ollut suuri, niinpä päätin tehdä asiaan muutoksen ja laittaa näppäimistön sauhuamaan.Takana oleva puoli vuotta on ollut elämässäni opettavaista, mutta myös hyvin rankkaa aikaa.

Joulun alla sanoin neljän vuoden parisuhteelle hyvästit ja opettelin elämääni yksin, sinkkuna. Sana sinkku tuntui aluksi oudolta, sillä sitä oli tottunut olemaan seurusteleva, parisuhteessa oleva, jonkun tyttöystävä.

Tuolloin kaikki tuntui vaikealta, ajatukset olivat solmussa ja tuntui, että kierrän ajatuksissani samaa kehää. Pimeän ja synkän talvella mietin vain, että entä jos olo on samanlainen kesällä.

Pikkuhiljaa, kun aikaa kului, alkoi omat ajatukset selkeytyä ja mieli palasi auringon myötä valoisammaksi. Nyt kesäkuun alussa voin sanoa, että kaikki on hyvin.

Italia, Garda-järvi, helmikuu 2018

Lissabon, maaliskuu 2018

Azorit, maaliskuu 2018

Azorit, maaliskuu 2018

Onneksi parisuhteen päättymiseen ei liittynyt draamaa, sen sijaan kyyneliltä ja pettymyksiltä ei voinut välttyä. Olo on haikea, mutta toisaalta etäsuhteen yhtälö oli hankala.

Toinen asuu Kiinassa, toinen Puolassa – välissä aikaero joka kävi pidemmän päälle liian raskaaksi. Onneksi voin onnellisena sanoa, että entinen paras ystäväni on vieläkin hyvissä väleissä kanssani.

Joten loppu hyvin, kaikki hyvin. Tiedän, että tämä ihminen on elämässäni jollain tapaa mukana – ei päivittäin, ei viikottain mutta aina aika ajoin, ajatuksissa ja viestien välityksellä.

Vantaa, huhtikuu 2018

Vantaa, huhtikuu 2018

Gdansk, huhtikuu 2018

Gdansk, huhtikuu 2018

Bratislava, toukokuu 2018

Koska pieni pääni tarvitsee aikaa sulatella isoja muutoksia, ei energia ole riittänyt ylimääräiseen. Olen sen sijaan tehnyt asioita, jotka tekevät minut onnelliseksi.

Olen kevään aikana matkustellut niin paljon kuin mahdollista, nähnyt ystäviä, keskustellut ja liikkunut oman jaksamisen mukaan.

Tatra-vuoret, Slovakia, toukokuu 2018

Morskie Oko, Puola, toukokuu 2018

Krakova, toukokuu 2018

Onneksi Puolasta käsin on helppoa ja verrattain edullista matkustaa. Helmikuussa kävin Pohjois-Italiassa Bergamossa ja Garda-järvellä. Maaliskuussa Portugalissa, Lissabonissa sekä Azoreilla.

Huhtikuussa vietin rentouttavan, pitkän viikonlopun ystäväni luona Helsingissä. Huhtikuussa perheeni vieraili Gdanskissa, joten pääsin tutkailemaan kaupunkia turistin silmin.

Toukokuun alussa reissasin Slovakiassa, Etelä-Puolassa tatra-vuoristossa ja kauniissa ja tunnelmallisessa Krakovassa. Toukokuussa piipahdin viikonloppureissussa ystävieni kanssa Varsovassa.

Kaikista näistä reissuista jäi ihanat muistot, keskustelut, monet naurut, ilon ja ihmetyksen hetket.

Varsova, toukokuu 2018

Näistä reissuista kirjoitan lisää, sillä nyt aika on oikea. Ihanaa kesää!