Koska asun tällä hetkellä Kiinassa, toki syön myös lähes päivittäin kiinalaista ruokaa. Välillä kuitenkin tuntuu, että nyt on tullut yliannostus. Tähän tilanteeseen ei auta mikään muu kuin länsimaalainen ruoka, salaattia, pitsaa, pastaa, kiitos. Nykyään kun salaatti hammasta kolottaa, yleensä tie vie Saizeriyaan.
Saizeriya on japanilainen ketju ja se on perustetty vuonna 1967. Kuin huomaamatta Saizeriyasta on tullut jokaviikkoinen perinne, joten tämä ravintola ansaitsee ehdottomasti oman postauksensa. Saizeriyasta saa italialaista ruokaa, kuten pastaa, pitsaa, leipää, etanoita, salaattia ja pihviä.
Etuna tässä ravintolassa on todella edulliset hinnat ja se että ruoat saapuvat nopeasti pöytään. Hyvää tässä ravintolassa on myös se, että jokaisessa pöydässä on napit, jota painamalla saa tilattua tarjoilijan luokseen.
Koska olen opiskelija, arvostan ehdottomasti kaikkea, missä on hyvä hinta-laatusuhde. Kun pitsan saa alle kolmella eurolla ja kanapihvin kahdella eurolla, ei voi olla kuin tyytyväinen. Juoma-baari, eli hanajuomat mehut, limut, vesi kahvi maksavat 7 renminbiä eli yhden euron. Jälkiruokana on erilaisia kakkuja, juustokakkua, tiramisua ja jäätelöä.

Tarjoilija alkoi hassuttelemaan, kun pyysin lupaa kuvaan ottoon.

Sisustuksesta tulee vähän mieleen Suomi ja Rosso, vai muistanko aivan väärin?

Kuvaushetkellä ravintola oli tyhjillään, mikä on todella harvinaista. Yleensä ravintola on aivan täynnä.

Juomia saa hakea 7 renmimbillä eli yhdellä eurolla.
Mitä ruokalistalta löytyy?
Erilaisia salaatteja: hedelmä, tonnikala, lohi, meetwursti.
Keittoja: maissi, minestrone, sieni.
Alkupaloja: leipää, perunaa, kaalia, pinaattia, popcorn-kanaa, etanoita.
Pääruoat: Pastaa, pitsaa, pihvejä, paellaa.
Jälkiruoat: Tiramisua, erilaisia juustokakkuja, jäätelöitä, hedelmäsalaatteja.

Menu uusiutui juuri.
Alkupalat

Salaatteja ja keittoja, nam! Yleensä kaikki tilaavat täällä aina lohisalaatin, se on ollut pitkään suosikki salaatti.

Alkupalat on mielestäni parasta koko ruokailussa, täältä saa perunoita, kaalia ja pekonia, pinaattia, lihaa, makkaroita, simpukoita, kanaa, kalaa.
Pääruokia

Pitsat on perus hyviä, tosin pohja ei ole ohut. Täältä saa myös hedelmäpitsaa.

Pastaa saa monella eri variaatiolla, lihalla, kalalla ja kasvis-versiona.

Myös risotto on testattu hyväksi ja toimivaksi.
Jälkiruoka

Jälkiruoat on ollu poikkeuksetta hyviä, varsinkin tiramisu jäätelöllä on taivaallisen makuista.
Monet pienet asiat saavat minut palaamaan kerta toisensa jälkeen tähän ravintolaan, nämä asiat ovat:
Helppous kun saavut ravintolaan, istahdat alas ja mietit mitä haluat tänään syödä. Kun päätös on syntynyt, painat pöydässä olevaa nappia ja tarjoilija saapuu välittömästi pöytääsi ottamaan tilausta vastaan. Tarjoilija näppäilee tilaukset sähköiselle laitteelle. Ilmeisesti tilaus menee suoraan keittiölle. Tehokasta ja toimivaa, näin ruokaa ei joudu odottamaan kauaa.
Monipuolisuus menu on monipuolinen ja siitä löytyy ihan jokaiselle jotakin.
Hinta-laatu kohtaa tässä paikassa.
Jossakin vaiheessa ruokailua tarjoilija tuo pöytään kuitin. Lasku maksetaan ulko-oven luona olevalle kassalle, eli tarjoilija ei tule pöytään ottamaan rahoja tai pankkikorttia. Mielestäni tämä on todella hyvä ominaisuus, sillä kuitenkin kaikki poistuvat ravintolasta ulko-oven kautta, ja mikäpäs onkaan sen loogisempi paikka maksaa lasku.
Saizeriyaa pähkinänkuoressa: mielestäni tämä on erittäin onnistunut konsepti. Ravintoloita löytyy ympäri Aasiaa, joten jos törmäät tähän paikkaan reissullasi, suosittelen menemään sisälle ja maistamaan.
leena
Anni, olipa monta mahdollisuutta valittavana? Miten tuosta selviää. Kiinnostavan näköisiä!!!
Anni Ollikainen
Kyllä vain! Tosi monipuolinen ravintola on kyllä, tykkään kovasti.