Kolme Torun tärppiä – Suklaan ja piparin makuinen Torun

Viime postauksessa kerroin sunnuntaisesta päiväreissusta Torunissa. Tämä pieni kaupunki on ihastuttava ja juuri sopivan kokoinen yhden päivän reissulle. Tässä postauksessa kerron, mitä kaikkea ehdimme tehdä ystäväni kanssa yhden päivän aikana.

1. Piparkakkumuseo ja piparikauppa

Torun on tunnettu pipareistaan, niinpä suosittelen tutustumista piparkakkumuseoon ja piparkakkukauppaan. Vanhassa kaupungissa sijaitseva piparkakkumuseo eli muzeum piernika on Euroopan ensimmäinen interaktiivinen museo. Vuodesta 2006 saakka auki olevassa museossa pääsee tutustumaan piparkakkujen historiaan ja jopa leipomaan itse pipareita.
Piparien historia on alkanut 1200-luvulta, ja tässä interaktiivisessa piparkakkumuseossa pääsee leipomaan omat piparkakkunsa 1500-luvun leipomossa.
Tällä kertaa emme tutustuneet kaverini kanssa piparkakkumuseoon, mutta sen sijaan kävimme piparkakkukaupassa. Yritimme mennä kyseiseen piparkakkukauppaan muutamaan otteeseen. Ensimmäisen kerran yritimme mennä kauppaan, kunnes näimme ulos saakka olevan jonon ja käännyimme pois. Toisella kerralla jonoa oli edelleen, mutta tällä kertaa päätimme jäädä jonoon.
Jonot kertovat aina hyvästä paikasta. Jos kaupassa, ravintoloissa tai nakkikioskilla on jonoa, se kertoo siitä että kyseiseen paikkaan kannattaa mennä.Piparkakkukaupassa oli paljon erilaisia pipareita- ja piparin makuisia tuotteita myynnissä. Valikoima oli todella laaja ja tiskillä meinasikin tulla valinnanvaikeus, oli vaikeaa päättää, mitä haluaa. Lopulta päädyin ostamaan muutamaa eri makuista keksiä. Keksit olivat täytettyjä ja maistuivat täytteen lisäksi piparille ja suklaalle.
Kaupassa oli myös kerrottu paljon tietoa piparkakkujen historiasta, mutta harmillisesti kaikki tieto oli kirjoitettu puolaksi, joten en päässyt nauttimaan historiikista.

2. Ravintola Odessa

Nälän kurniessa suuntasimme etsimään hyvää ravintolaa. Löysimme vanhasta kaupungista ravintola Odessan.
Ravintola Odessan edessä oli terassi, jossa nautimme omat ateriamme. Sisällä soitti pianisti, jonka ihana soitto kuului terassille saakka. Tykkäsin paljon paikan omintakeisesta sisustuksesta, ystävällisestä palvelusta ja tunnelmasta.
Ruokalistalta löytyi kattavasti keittoa, salaattia, pastaa, pihviä, hampurilaisia ja juomia. Jos arvostat elävää musiikkia ja hieman erilaista sisustusta, suosittelen tätä paikkaa. Ja tottakai ruokakin oli maistuvaa, niin hyvä että taisin unohtaa kuvata kyseisen syömäni aterian. Tilasin hampurilaisaterian, enkä joutunut pettymään.


3. F.R.I.E.N.D.S Cafe

Jokainen, joka on katsonut Frendit sarjaa, tietää Central Coffee Perksin. Kahvilan, jossa Frendit- sarjan henkilöt viettävät suuren osan vapaa-ajastaan jutellen ja juoden kahvia.
Kävelimme ystäväni kanssa pitkin vanhaa kaupunkia, kunnes katseeni kiinnittyi tähän Central Coffee Perks kahvilaan.
Olen itse katsonut Frendit-sarjaa lukuisia kertoja, joten ohi kävellessäni tiesin miltei heti, että kyseessä on Frendit-kahvila. En tiedä kuinka paljon maailmalla on kyseisiä kahviloita, mutta itselleni tämä oli ensimmäinen kerta kun vierailin tämän tyyppisessä kahvilassa.

Nautimme Frendit-kahvilassa oikein hyvät ja maukkaat kahvit ja itse tilasin kahvin kaveriksi myös palasen loistavaa muro-omenakakkua. Kahvilassa oli ihanaa istuskella ja katsella ympärilleen, sillä kahvila oli sisustettu kauniisti Frendit-sarjan hengessä.


Kenelle suosittelen kyseistä kahvilaa? Frendit-sarjan faneille ja hyvästä kahvista ja herkuista nauttivalle! Arvostan itse todella paljon erilaisia ravintoloita ja kahviloita. Sellaisia, jotka poikkeavat valtavirrasta ja haluavat erottua massasta. Mielestäni Frendit-kahvila oli juurikin tällainen. Erilainen, viihtyisä, maukas ja kodikas – kahvilan asiakkaatkin oleilivat kahvilassa kuin omassa olohuoneessaan, kotoisasti ja rennosti. Näin sen juuri täytyykin mennä.
Ainiin, olen myöhemmin huomannut, että Frendit kahvila löytyy myös Gdanskista, Oliwan kaupunginosasta.
Millainen fiilis minulla muuten jäi ylipäätään Torunista? Tästä pienestä kaupungista jäi lämmin ja idyllinen fiilis, erityisesti vanha kaupunki oli kaunis ja katseltavaa riitti paljon. Plussaa annan erityisesti kahviloista ja ravintoloista. Vaikkakin, kokemuksesta voin sanoa, että jokaisessa vierailemassani puolalaisessa kaupungissa on ollut todella hyviä kahviloita ja ravintoloita. Ja nimenomaan erilaisia, omaperäisiä kahviloita.
Aion palata Toruniin uudelleen, ja silloin suunnitelmissa on vierailla myös historiallisessa piparkakkumuseossa ja tottakai myös leipoa siellä itse omat piparit.

Kommentit

  • leena huttunen

    Kiitos kuvista. Näkemiäni herkkuja voi mielikuvitella maistavansa. Leena

    • Anni Ollikainen

      Kiitos!

Kommentointi on suljettu.