Syksyn aakkoset

Virallisesti marraskuu on vielä yksi syksyn kuukausista. Alkusyksyn kaunis ruska on muisto vain, mutta toisaalta pimeneviä iltoja on ollut mukava viettää kynttilän valossa lämmin juoma kädessä.
Tänä viikonloppuna Kouvolassa on saanut nauttia raikkaasta pikkupakkasesta, auringosta ja lumesta. Itse en nauti talvesta enkä kylmyydestä, mutta jos täytyy valita vesisateen ja lumen väliltä, niin valitsen ehdottomasti lumen. Luminen maisema antaa heti valoa ympärilleen, ja maisema näyttää heti paljon kauniimmalta.
Nyt onkin hyvä hetki muistella mennyttä syksyä. Valitsin aakkoset, jotka kuvastavat kulunutta syksyäni hyvin.
DSC_0095

AURINKO

Alkusyksyn aurinko lämmittää vieläkin mieltäni. Kaikki oli niin kaunista, puiden lehdet olivat kuin maalauksesta ja aurinko paistoi. Tänä syksynä sadetta ei juurikaan ole näkynyt.
DSC_0094

B-VITAMIINI

Syön B-vitamiinia ympäri vuoden, sillä se auttaa moneen vaivaan. Tämä vitamiini on hyväksi aivoille ja muutenkin vireystasolle.
DSC_0091

CELSIUS

Lokakuussa ilmat viilenivät ja samalla päivät lyhenivät. Lehtien ja blogien palstat ovat täynnä kaamosta ja kuinka mielialaa saa nostettua ylöspäin pimeydestä huolimatta. Etelä-Suomessa talvi tuli jälleen yllätyksenä, ja pelti kolisi siellä moneenkin eri otteeseen.
DSC_0090

D-VITAMIINI

Monien vuosien luukutus D-vitamiinin tärkeydestä on varmasti mennyt lähes kaikille suomalaisille perille. Tätä vitamiiniahan saa auringosta, mutta kun aurinkoa ei viime aikoina juurikaan näkynyt, on täytynyt turvautua purkki versioon.
DSC_0089

ENERGIA

Täytyy myöntää, että energiatasot ovat olleet syksyn aikana melko nollassa. Hommasin kuluneen viikon aikana kirkasvalolampun, toivottavasti lamppu auttaa jaksamaan pimeän ajan läpi virkeämmin mielin.
DSC_0057

FAKTA

Syksy on ollut hyvin opiskeluntäyteinen, ja olenkin saanut tarkistella ja lukea erilaista faktatietoa netistä ja kirjastosta. Välillä tiedon etsiminen ja opiskelu on ollut palkitsevaa, välillä ei.
DSC_0088

GLUTEENITON

Olen ollut kolme kuukautta kokonaan gluteenittomalla ruokavaliolla. Syynä tähän ruokavalioon on ollut atooppinen ihottumani. Gluteeniton ruokavalio on poistanut ihottumani täysin, joten olen todella tyytyväinen että hoksasin testata ruokavaliota.
DSC_0028

HIUKSET

Syyslomalla kävin leikkauttamassa hiuksiani. Parturi-kampaajaksi opiskeleva ystäväni leikkausi hiukseni, lopputulos oli todella hyvä. Olen aivan liian laiska huolehtimaan hiuksistani, ja kampaajalla käyntikin venyy aina pitkäksi. Pitäisi tsempata, sillä terävistä latvoista ja kiiltävistä hiuksista tulee aina hyvä mieli.

IHMISET

Syksyn aikana olen lähentynyt monen kaverin kanssa, ja kaveruus on muuttunut ystävyydeksi. Olen huomannut kuinka paljon lähelläni onkaan ihmisiä, jotka auttavat jos tarvitsen apua. Olen äärettömän huono pitämään yhteyttä, mutta onneksi juttu jatkuu aina näiden ihmisten kanssa siitä mihin viimeksi olemme jääneet.
DSC_0010

JÄÄTELÖ

Kiinassa ollessani haaveilin Aino-jäätelöstä, ja muutenkin jäätelö on ollut turkinpippurin ohella aina suosikki herkkuni. Muutin Kouvolassa asuntoon, jossa ei ole minkäänlaista pakastinta, ei edes pienen pientä lokeroa jääkaapissa, joten jäätelöllä herkuttelu on jäänyt minimiin. Syyslomalla vierailin savoss, otin ilon irti ja täytin pakastimen jäätelöllä. Sain varmaan ”yliannostuksen”, sillä nyt ei ole tehnyt mieli tuota kylmää herkkua.
DSC_0008

KIIRE

Itselläni syksy on ollut kiireinen, ja aistin myös ympäristön kiireen tunnun. Loppupeleissähän kiirettä ei olisi, jos ei haalisi liikaa tekemistä tai että oppisi aikatauluttamaan asioita. Itselläni tähän ”kiireen tuntuun” on hieman helpottanut se, että kirjoitan ylös mitä minun pitää tehdä minäkin päivänä.
DSC_0007

LIIKUNTA

Spinning, pumppi, bodybalance, venyttely, lihaskunto-tunnit, pyöräily ja kävely. Sopiva balanssi rääkkiä, hikoilua ja mielenhallintaa. Olen raahautunut harmillisen vähän ulos liikkumaan, mutta toisaalta olen koittanut muistaa, että kaikkeen ei ole aikaa.
DSC_0006

MUSIIKKI

Jokapäiväinen ilo. Spotify soi joka päivä joko pienen hetken kotona tietokoneella tai kuulokkeista puhelimella. Olen kuunnellut suomalaista musiikkia todella paljon, sillä nyt suomalaisilta artisteilta on tullut todella paljon hyvää musiikkia. Viime aikoina kuulokkeista on kuulunut keskittymismusiikin lisäksi Ellinoora, Roope Salminen ja totta kai Vain Elämää-hitit.
DSC_0003

NAISET

Lukuisat ystävät,  siskot, äiti, tädit, opettajat. Olen havahtanut että ympärilläni on paljon mahtavia naisia, jotka näyttävät huomaamattaan hyvää esimerkkiä ja toimivat tietämättään roolimalleina monille.
DSC_0040

ONNI

Muodostuu tällä hetkellä pienistä asioista. Hyvin nukutusta yöstä, onnistumisen tunteesta, koulumenestyksestä, ystävän kanssa käydystä keskustelusta, jumppatunnista jonka aikana saa tyhjennettyä päänsä, poikaystävän kanssa käydystä videopuhelusta.
DSC_0052

PUHUMINEN

Kuluneen syksyn ja oikeastaan vuoden aikana olen puhunut enemmän kuin aikaisemmin. Olen opetellut puhumaan, sillä asioiden sanominen ääneen helpottaa monessakin asiassa.
DSC_0053

QUICKSTEP

Tästä tulee mieleen kokeilemani lavis-tunti, eli lavatanssijumppa. Tunti oli äärimmäisen hauska, mutta ainakaan vielä tämä tanssitunti ei jäänyt viikoittaiseen rutiiniini.

RAKKAUS

Vaikka poikaystävä onkin tällä hetkellä 8000 kilometrin päässä Kiinassa, on ollut helpottava huomata että tunteet eivät ole muuttuneet mihinkään.

SALAATTI

Jokapäiväinen herkku. Syön päivittäin koulussa, joten saan päivittäin nautiskella erilaisista salaateista.
DSC_0062

TEHTÄVÄT

Koulussa on tullut monen monta tehtävää, niin yksilö kuin ryhmätehtäviä. Olen repinyt hermoni riekaleiksi monen tehtävän kanssa, lykännyt niitä tai jättäny viime tippaan, mutta aina ne on tullut tehdyksi.
DSC_0051

ULKOILUVAATTEET

Elokuussa helteinen Aasian ilmasto vaihtui astetta viileämpään, oli aika kaivaa laatikoista lämpimät ulkovaatteet, pipot, huivit, villasukat ja hanskat. Ulos lähtemisessä inhoan eniten sitä, että pitää topata itsensä lämpimäksi. Toisaalta hyvät ja lämpimät varusteet tekee liikkumisesta ja ulkoilusta paljon mukavampaa.
DSC_0011

VIHREÄ TEE

Tätä lämmintä juomaa on kulunut syksyn aikana litroittain. Nautin tätä aamukahvin jälkeen kotona, koulussa ja vielä illalla. Makuina yleensä vanilja, inkivääri tai sitruuna. Niin hyvää!

WORD

Tällä tarkoitan rakasta tekstinkäsittelyohjelmaa Microsoft Wordia. Käytän tätä ohjelmaa monta kertaa päivässä erinäisten tehtävien ja raporttien kirjoitukseen. Koulussa Word ja PowerPoint on eniten käytetyimmät ohjelmat.

X

Suomen kielessä ei ole kovin montaa x-kirjaimella alkavaa sanaa. Luontevasti minulla ei tullut tähän mieleen mitään.

YSTÄVÄT

Tärkeitä jokaisessa elämänvaiheessa. Vaikka olisi millainen tilanne, tiedän että ystävät ovat aina lähellä.

ZEN

Rauha, rauhallisuus, hyvä mieli ja levollinen olo. Tällä hetkellä olo on edelleen levoton, mutta kuljen parhaillaan kohti rauhallisempaa mieltä.

Å

Samat terveiset kuin x:lle. Nyt en saa irti mitään tästä kirjaimesta.

ÄKKIPIKAISUUS

Luonteenpiirre, joka ei aina ole niin hyvä. Välillä tulistun nollasta sataan, mutta onneksi yleensä lepyn nopeasti.

ÖLJY – HIUSÖLJY

Pakkanen, viima ja pipon alle joutuneet hiukset joutuvat koville. Onneksi kaupat ovat pullollaan ihania, hoitavia hiusöljyjä, joilla vaurioituneet latvat heräävät uudelleen eloon.
Kuvissa maisemia Kouvolasta ja Kymenlaakson ammattikorkeakoulun historiallisista rakennuksista.

Jätä kommentti

*