Yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu – muutto Gran Canarialle

Menneen kesän aikana on ehtinyt tapahtua paljon. Olen jättänyt elämän Puolassa taakseni ja matkustellut kesän aikana niin paljon kuin mahdollista. Olen elänyt matkalaukkuelämää, miettinyt ja pohdiskellut, mitä haluan elämässäni tehdä.

Viihdyin reilun vuoden ajan Puolassa ja tuo vuosi on ollutkin henkisesti opettavaisin. Maana Puola oli mahtava, mutta asuinkaupunkini Gdansk ei ollut sellainen, jossa tunsin olevani kotonani. Maassa on paljon ihania kaupunkeja, erilaisia ihmisiä ja mahdollisuuksia. Maukasta ruokaa, ihania, auttavaisia ihmisiä ja uramahdollisuuksia.

Kiinassa olon jälkeen pohjoinen Gdansk tuntui pieneltä. Gdanskissa on hyviä puolia: kaunis arkkitehtuuri, sijainti meren äärellä ja edullinen hintataso. Yritin kovasti sopeutua tähän kaupunkiin, mutta aina olo tuntui jokseenkin ulkopuoliselta. Ulkomaalaisena sitä tuntee itsensä aina hieman ulkopuoliseksi, mutta silloin kun se vaikuttaa negatiivisesti omaan elämään, pitää tehdä päätöksiä jossa nostaa oman hyvinvoinnin etusijalle.

Päätin jo alkuvuodesta 2018, että tästä vuodesta tulee hyvä. Sellainen, jossa teen asioita jotka tekevät onnelliseksi. Kesän alussa irtisanoin itseni ja muutin kirkuvan vihreän polkupyöräni ja tavarani Helsinkiin.

Lähdin tuulettamaan päätäni Ruisrockin kautta reilun parin viikon Balkanin matkalle, jossa matkustin ystäväni Heidin kanssa neljässä eri maassa. Matkustimme bussilla ja näimme palan aitoa balkanilaista elämää Kroatiassa, Montenegrossa, Serbiassa ja Bosnia Herzegovinassa.

Ystävän jatkaessa matkaa kohti Aasiaa matkustin yksin Budapestiin, Unkariin jossa vietin rauhallisen vuorokauden itsekseni. Tämä heinäkuinen muutaman viikon reissu oli täydellinen pään nollaus ja stressinpoistaja. Reissun jälkeen mieli oli rento ja nukuin paremmin kuin moneen vuoteen.

Kesäinen Montenegro näytti parhaita puoliaan heinäkuussa.

Syyskuussa maisemat vaihtuivat Gran Canariaan.

En vieläkään tiennyt mistään mitään, mutta jostain syystä olo oli luottavainen, sillä asioilla on aina tapana järjestyä. Kesän aikana päädyin hakemaan töihin matkailualalle, pääsin videohaastatteluun jonka nauhoitin Balkanin reissullani.

Kroatian pääkaupungissa Zagrebissa vuokraamamme asunnon olohuoneessa nauhoitettu videohaastattelu tuotti tulosta, sillä sain kutsun jatkohaastatteluun. Tullessani Suomeen näin mahdollisimman paljon perhettä, ystäviä ja nautin kesän lämmöstä.

Elokuun alussa käytyäni haastattelun toisessa vaiheessa tulevaisuuden suunnitelma oli jo selkeytynyt. Muutin syyskuun alussa Gran Canarialle jossa aloitin työt matkailualalla. Aikaisemmin olen työskennellyt kaupan ja viestinnän alalla, joten uusi ala tuntuu todella raikkaalta tuulahdukselta elämääni.

Tulen olemaan vähintään ensi syksyyn saakka Gran Canarian auringon alla jossa palvelen suomalaisia asiakkaita chatin- ja sähköpostin välityksellä. Toimistotyötä siis, mutta hieman erilaisessa ympäristössä. Olen pitkään pyöritellyt mielessäni ajatusta, että millaista olisi työskennellä matkailualalla. Nyt oli hyvä tilaisuus laittaa ajatus käytäntöön ja kokeilla siipiä eri ympäristössä.

Gran Canarian dyynit on ihastuttava ja kuvauksellinen nähtävyys.

 

Gran Canarian Playa del Inglesin rantaviiva on pitkä ja raikas meri-ilma tuntuu hyvältä kuumana päivänä.

Jätä kommentti

*