599 529 600 sekuntia

Täytän huomenna 19. Wuhuu.

Tykkään syntymäpäivistä – noh, kukapa ei. Mutta tykkään niistä erityisen paljon. Synttärit on minulle tietyllä tapaa isompi ”uusi alku” kuin vuodenvaihdos on. Silloin hetken ajan on määriteltävissä, kauanko olen ollut olemassa jossain, joka on paljon minua isompaa. Jokin minun ajassani täällä on vähän aikaa tasaluku. Tosin sekuntitkin ovat ihmisen itsensä kehittämiä, joten ajatus jonkin täyttymisestä on illuusio.

Ihmisillä on hassu tapa kuvitella olevansa jollain lailla välttämättömiä ja tarpeellisia. Jos ajatellaan pitkällä aikajanalla, olemme yhtä pieni osa universumin aikajanaa kuin yksi sointu tuntien mittaisessa sinfoniassa. Maailmankaikkeus on joskus ollut täällä ilman meitä, mutta me emme koskaan ilman sitä. Toisaalta, ilman sitä yhtä sointua koko sinfonia olisi toinen, muuttuisi ehkä jopa ratkaisevan erilaiseksi.

Arjen huolet ovat isossa mittakaavassa turhia, mutta haaste meille. Itseäni synttärit muistuttavat siitä, ettei pikku asioita kannata murehtia turhaan. Täytän vain kerran 19, vanhenen, häviän täältä ennen kuin ehdin kunnolla edes nähdä, mitä on olemassa. Kuulostaa hieman angstiselta ja masentavalta, mutta tarkoitan lauseen positiivisena. Jokaiselle on oma aikansa ja paikkansa täällä, ja ihmiset tarinoineen kietoutuvat toisiinsa monien eri reittien kautta.

Ihminen tekee jatkuvasti elämässään valintoja, jotka johtavat seuraavaan valintaan. Sekuntit määrittävät seuraaviaan. Minulle sekunteja on kertynyt huomiseen mennessä 599 529 600 kappaletta, ja aion ottaa niistä jatkossakin kaiken irti. Ne ovat kuitenkin kaikki mitä olen tai tulen olemaan, eikä niiden määrästä tiedä etukäteen.

Noniin, nyt kun olen hetken sekoittanut aivosolujanne lennokkailla ajatelmillani, otetaan tähän loppukevennys. Minulla on ollut tapana tehdä synttäreitä edeltävänä päivänä lista asioista, joita olen vuoden aikana nähnyt, kokenut tai saavuttanut. Voisin jakaa kirsikat kakun päältä tännekin.

Valmistunut lukiosta

Muuttanut omilleen

Pyöräillyt enemmän kuin aiempina vuosina yhteensä

Opetellut täyttämään vaikeita Kelan -papereita

Löytänyt itseni sieltä minne hukkasin

Vaihtanut tulevaisuuden suunnitelmia

Kirjoittanut

Pysähtynyt

-Ansku♥

Ps. Haluan kuulla teidän kokemuksia ja saavutuksia tältä vuodelta :)

WP_20130921_004

Kommentit

 • Jari Holopainen

  Parhaimmat onnittelut etukäteen. Elämä taitaa olla jatkuvaa uuden opettelua. Odottelen juhannuksen alla päättyneiden, uuteen ammattiin tähtäävien opintojen päättötodistusta. Tulevaisuudensuunnitelmatkin ovat menneet uusiksi. Blogissakin vaihdoin aihepiiriä.

  • Ansku

   Kiitos paljon! Ja näinhän se on:) Mihin ammattiin valmistut? Ja vaihteluhan tunnetusti virkistää :)

 • Jari Holopainen

  Kävin ICT-järjestelmäasiantuntijakoulutuksen. Paljon tuli uutta asiaa mm. siitä, miten bitti verkossa liikkuu. Harvemmin tulee ajatelleeksi, että tässä maailmassa on vain 0 ja 1.

Kommentointi on suljettu.