5FDP 2.11.2015, Helsinki

Käväisin tuossa alkuviikosta Helsingissä. Mikä minua kehäkolmosen sisäpuolelle veti, oli erään amerikkalaisen metalliyhtyeen konsertti. Kymmenisen vuotta musiikkia julkaissut Five Finger Death Punch päätti aloittaa kiertueensa Euroopan osion Helsingin jäähallista, ja voin sanoa että kyllä kannatti lähteä katsomaan. Lämppärinä ollut Papa Roach hoiti hommansa paremmin kuin hyvin, joten pääesiintyjän noustessa lavalle oli yleisö jo aivan kierroksilla. Sekä lämppäri, että illan päätähti ottivat yleisön haltuun karsimaattisella olemuksellaan ja käsittämättömällä energiallaan. Minäkin ressukka, joka olin herännyt aamulennolle jo kello viideltä, jaksoin vielä pomppia ja lyödä nyrkkiä ilmaan lähempänä puolta yötä. (Oli siellä joku toinenkin lämppäri, mutta se nyt oli vaan vähän mitään sanomaton:D)

Konsertti oli 5FDP:n ensimmäinen kerta pääesiintyjänä Suomessa. Ilmeisesti aikaisemmin on käynyt pari kertaa lämppärinä. Ja siellä me kaverini kanssa oltiin keskellä eturiviä, kahden metrin päässä laulaja Ivan Moodyn pääkallo-mikkiständistä. Edempänä meitä oli vain pari isoa äijää, joita ei keikan aikana riehuneet mosh pitit ja wall of deathit liikauttaneetkaan.

Olin jo etukäteen valmistautunut, että yleisöllä saattaisi lähteä hieman lapasesta pääesiintyjän saapuessa, mutta jo lämppärin soitellessa saapui valtava ihmishyökyaalto kohti eturiviä. Välillä olin niin liiskassa ihmisten välissä, etteivät jalkapohjat ottaneet maahan :D Mutta hei, sehän on pelin henki. Onneksi minä ja pari muuta hobittia kompensoimme kokoamme jääräpäisyydellä, ja saimme pidettyä paikkamme keikan loppuun asti. Tosin siinä vaiheessa, kun kuusi kappaletta sangen rotevia ukkoja rynnivät hammassuojien kera kohti meitä eturiviläisiä, hirvitti jo hetken että montakohan mustelmaa sitä ottaa muistoksi. Ei onneksi yhtään.

Mutta niin, yleisö oli täysillä mukana alusta loppuun, musiikki jytäsi niin että basso tuntui sieraimia myöten joka puolella ja seuraavana aamuna oli ääni käheänä mukana laulamisesta lue: karjumisesta. Päästyämme viileään ulkoilmaan konsertin päätyttyä olo oli eufoorinen. Kaikki pakkautuneet stressin poikaset olivat poissa, väsymys oli sammuttanut aivotoiminnan jo tunteja aiemmin ja adrenaliini virtasi. Olin nähnyt livenä nenäni edessä ne neljä ihmistä, joiden musiikki on auttanut minua elämän alamäessä. Vaikken ole pitkään aikaan tarvinnut 5FDP:n tuotantoa pahan olon purkuun, oli vapauttavaa kuulla kaikki ne fiilistä puhdistavat biisit muualta kuin Spotifyn ilmaisversiosta.

En yleisesti lue itseäni niin sanotusti metalheadiksi, mutta näillä kavereilla on jotain uniikkia siinä, mitä he soittavat. Maailmassa on alle 10 yhtyettä/artistia, joita lähtisin erikseen katsomaan livenä, ja tämä oli kirkaasti top 3:ssa. Toki festareilla voisin katsoa vaikka kenen esityksiä ja nauttia, musiikkimakuni on hyvin laaja, mutta koen tarpeeksi suurta fanitusta vain hyvin harvaa esiintyjää kohtaan lähteäkseni katsomaan varta vasten juuri heitä. Tykkään enemmän kuunnella ja fiilistellä kappaleita omassa rauhassani, kuin taistella fanaattisten kanssakuuntelijoiden kanssa siitä, kumpi on puolimetriä lähempänä lavaa.

12202214_892849514116651_1425298827_n

 

dlkfaskd

1. Tykkään aivan valtavan paljon näistä Helsingin vanhoista arvokkaista rakennuksista. Olisin voinut kuvata yhden blogipostauksen verran näitä, mutta koitin keskittyä nyt koko reissusta puhumiseen // 2. Väsynyt mutta onnellinen, jo kotiin palannut bloggari // 3. Käytiin Amarillossa tankkaamassa – jos hieman jäähtynyttä burgeria ei lasketa, niin makuelämys oli mieluisa // 4. Lähdettiin kävelemään pitkin Helsingin katuja valiten sattumanvaraisesti, mihin mennään ja törmättiin pullantuoksuiseen pikku kahvilaan. Kokeilin valkosuklaa-kaakaota, enkä ole vieläkään aivan varma miltä se maistui, mutta kyllä koko kupillinen tuli hörpittyä :D

– Ansku♥

Ps. Seuraavan kerran kun kirjoitan, kerron mitä pohdintoja elämästä kuvan maisema minussa herätti. Helsinkiin päin menevä lentoni osui juuri auringon nousun kanssa rinnakkain, enkä saanut katsettani irti siitä väriloistosta koko matkan aikana. Mutta jep, siitä lisää seuraavalla kerralla :)

Pps. Läpäisin tänään anniskelupassi -testin, johon ilmoittauduin spontaanisti viime viikolla, joten olen varsin tyytyväinen.

12200416_892849720783297_1609151741_n