Marjainen juustokakkupiirakka – ei menny niinku Yhteishyvässä

Heippaheii!  Tänään vähän kevyempää tekstiä tarjolla, sillä haluan jakaa teille viimeviikkoisen leivontahetkeni. Täytyy sanoa, että kaikki mikä pystyi menemään pieleen, meni heittämällä. Siitä huolimatta parin tunnin taistelun jälkeen tomusokeri laskeutui ja minulla oli marjaista juustokakkupiirakkaa, jonka viimeisiä paloja mussutan tälläkin hetkellä, heh.

Resepti on Yhteishyvän nettisivuilta.

Ainekset (18 palaa)

Pohja
300 g
digestive-keksiä
150 g
margariinia

Täyte 1
600 g
maustamatonta tuorejuustoa
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
300 g
pakastemarjoja
2 rkl
perunajauhoja
 
Täyte 2
2 prk
(à 150 g) ranskankermaa
1,5 dl
tomusokeria
2 tl
vaniljasokeria
Desktop5

Murenna keksit hienoksi ja sulata margariini.

Tähän ensimmäiseen vaiheeseen kaksi vinkkiä:

1. älä yritä murentaa keksejä käsin, se tuntuu ensimmäisen kymmenen Digestiven jälkeen sormenpäissä ikävästi. Minä otin viidentoista jälkeen mittalusikan ja muussasin sillä.

2. älä sulata margariinia mikrossa ilman kantta sillä kyseisellä ainesosalla on tapana räiskähdellä kuumuessaan. Et halua joutua siivoamaan mikron seiniä ennen seuraavaa vaihetta.

Sekoita murut rasvaan.

Tämä vaihe oli suosikkini, simppeli ja idioottivarma.

Vuoraa leivinpaperilla uunivuoka tai -pelti (n. 22 x 32 cm).

Taas voisin kokemuksen syvällä rintaäänellä jakaa vinkin. Tottele ohjeen antamia mittoja, sillä jos otat liian pienen vuoan, jonka mitat olet ottanut kuvittelemalla miltä ekaluokalla saatu 20cm viivoitin tuntui, se ei toimi ja täytteet tulvivat reunojen yli. Toisaalta ylimääräisen täytteen voi syödä odotellessa piirakan paistumista, sillä se on varsin maukasta.

Painele seos pohjalle.

Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Laske lämpötila 175-asteeseen.

That I can do.

Desktop6

Punainen nuoli näyttää lämpöasteet, punaiset ympyrät paistoaikoja ja sininen ympyrä jäähdytys aikaa. Alanurkassa tarvitut kipot ja kupit.

Vatkaa kulhossa tuorejuusto, munat ja sokeri.

Muistakaa sitten lapsoset, että sitä vatkainta ei nosteta kulhosta ennen kuin se on sammutettu. Tätä virhettä en tehnyt, koska yläkoulun kotitaloustunneille tein. Jos teille käy niin kuin minulla, että vatkain on uusi ettekä saa vispiläosasia irti toimenpiteen jälkeen niin lukekaa ohjekirjaa – sen jälkeen sinkosivat irti ja kilahtivat kaaressa tiskialtaaseen.

Levitä seos esipaistetun keksipohjan päälle.

Jos seos tulvii yli, syö.

Sekoita pakastemarjat ja perunajauhot ja ripottele piirakan päälle.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla 30 minuuttia.

Samalla voi halutessaan kauhistella, kun reunojen yli valunut taikina palaa kiinni uunin pohjaan.

Desktop7

Murennetut keksit, murut sekoitettuna sulaan rasvaan, vuokaan paineltu pohja, ensimmäinen täyte, tarvitut mustikat ja uunissa muhiva piiras. Nam.

Ota piirakka uunista 5 minuutiksi jäähtymään.

Sekoita toisen täytteen ainekset. Levitä seos piirakan päälle.

Tässä taas varokaa taikinahyökyaaltoja.

Paista vielä noin 10 minuuttia kunnes pinta jähmettyy.

Anna piirakan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Semmoinen oli se piirakka. Mielestäni makumaailmaltaan ihanan raikas, mutta jos marjavalinta on mustikka, kuten minulla, on herkkupala hieman sottainen syötävä. Löysin mustikkaa leivonnan jälkeen vähän joka puolelta, mukaan lukien omista hiuksistani. Lopputulokseni ei vastannut visuaalisesti lainkaan Yhteishyvän esimerkkiä, mutta kyllä se syötävää oli. Suosittelen ohjetta. Ajallisesti koko hommaan meni noin 2 tuntia vähennettynä taiteelliset kuvaussessiot blogia varten.

Koemaistajan kommentti: makoisaa mömmöä.

-Ansku♥

Ps. Jakakaa teidän herkkureseptejä niin minä rupean testailemaan niitä!

Ja jos tykkäsitte tämän tyyppisestä postauksesta, niin saatanpa jakaa näitä keittiöhengetär -hetkiä jatkossakin :)

Kommentit

  • Jari Holopainen

    Kiitos reseptistä. Kevyempiä juttuja tarvitaan sillä Suomessa on nyt vakavoiduttu siihen malliin, ettei tästä hyvä pitkällä aikavälillä seuraa. Minä leivon yleensä pullaa, ihan jauhopaketin kyljessä olevalla ohjeella. Nyt olen ollut laihdutusryhmässä kun sitä tuli syötyä vuosien mittaan liikaa. Hyvät ja havainnollistaa ohjeet olit laatinut. Kyllä näillä onnistuu!

    • Ansku

      Oi pullaa, ne on kyllä kanssa hirmu hyvää herkkua! Ja niimpä, paljon on nyt otsikoissa kaikennäköisiä sotkuja ja kriisejä jotka sotkeutuvat entisestään somen myllertäessä.

Kommentointi on suljettu.