Savolaiset lähti stadiin

Heipsan! Tekstiä tulee poikkeuksellisesti nyt torstaina (yleensä julkaisen keskiviikkoisin), sillä alkuviikko hurahti kamun kanssa Helsingissä. Tällä kertaa höpöttelen kyseisestä reissusta. Vähän kevyempää settiä siis luvassa. Antakaa ihmeessä palautetta kommenteissa, että mitä tykkäätte tämmöisistä kuulumis/matkustus teksteistä, sillä niitä mielelläni kirjoittelen!:)

Päätös matkalle lähdöstä oli hyvin spontaani. Kumpikin kaipasi irtiottoa tutuista kotimaisemista, ja kun kaveri kysäisi lähdetäänkö reissaamaan johonkin, vastasin sen kummempia pohtimatta, että ehdottomasti. Kohteeksi valikoitui Helsinki lukuisten shoppailuvaihtoehtojen myötä. Pompottelimme myös Viroa ja Tukholmaa, mutta kukkaro kitisi kiukkuisena vaihtoehdoista.

Lähdimme tiistaiaamuna kello 5:00 köröttelemään Onnibussilla kohti Helsinkiä. Aamuyö oli ihanan rauhallinen ja lämpöinen, joten herääminen klo 3:45 ei harmittanut niin hirveästi. Päässä rallatti iloisesti korvamatona Antti Tuiskun ääni: ”Aamu neljä eikä väsytä laita vielä yks biisi soimaan…”

Vaikka bussimatka taittui nopeasti, kanssamatkustajat eivät tehneet siitä mitään helpointa. Olimme juuri asettuneet mukavasti takapenkkiin, käpertyneet takkien sisään jatkamaan keskeytyneitä unia, kun eteemme istahti kaksi vallan äänekästä mölisijää.

Kyseessä oli noin kolmikymppinen pariskunta, joka kailotti koko matkan perille asti. Ei siinä mitään, kyllähän mekin kaverini kanssa jutusteltiin niitä näitä ja saatettiin naurahtaa kovempaankin ääneen, mutta ottaen huomioon kellonajan ja puheenaiheet (alkoholi, biletys, sossun tuet jne. jne.), aiheutti se muutaman turhautuneen silmien pyöräytyksen. Lisäksi kaksikko hölötti puoli matkaa yhteen ääneen puhelimeen. Varmaan osaatte päätellä saatiinko nukuttua vai ei.

Suomalaisessa bussietiketissä on kaksi pääsääntöä: 1. Istu kaukana muista 2. Jos puhut, istu erityisen kaukana muista. Hehheh..

No mutta, nousimme bussista pois Viikissä ja jatkoimme matkaamme kohti Itistä. Tässä kohti on varmaan hyvä mainita, että meillä molemmilla on naurettavan huono suuntavaisto. Vaikka olen asunut Kuopiossa lähes koko pienen elämäni, minulle tuottaa edelleen vaikeuksia liikkua täällä. Kyse ei ole laiskuudesta opetella tai mistään sellaisesta, en vain millään meinaa hahmottaa, että mitä kautta pääsen minnekin kätevästi. Opin sitten pysyvästi, kun olen 2-3 kertaa mennyt reitin itsekseni.

Helsingissä kahdestaan liikkuminen oli siis kummallekin aikamoinen itsensä ylittämis haaste, ja suuntavaistottomuudesta riitti riemua moneen otteeseen. Esimerkiksi, kun etsimme Starbucks -kahvilaa, pysähdyimme risteykseen väittelemään mihin suuntaan jatkettaisiin – kääntyessämme ympäri, huomasimme selän takana olleen massiivisen Starbucks -ikkunamainoksen. Hupsista.

Onneksi kaverini tuttu asuu Helsingissä, ja hän kierrätti meitä illalla ympäri kaupunkia. Emme me kahdestaan olisi saaneet lainkaan niin paljon irti erilaisista pikku putiikeista ja hienoista rakennuksista, kun ”matkaoppaamme” ei olisi ollut niistä kertomassa. (Luultavasti olisimme kyhjöttäneet hotellilla ja yrittäneet löytää lähimpään kebab-pizzeriaan hakemaan iltapalaa. :D )

Sama pätee myös ulkomailla, sillä olen lukenut paljon blogipostauksia siitä, kuinka paikallisilta kannattaa kysellä parhaita ruokapaikkoja ja epätavallisempia nähtävyyksiä, joihin turistin opasvihkoset eivät neuvo.

Desktop5

1. Auringonlasku, joka oli livenä värikkäämpi 2. Tykkäsin tosi paljon Helsingin vanhoista ja arvokkaan näköisistä rakennuksista 3. Hipsterikahvilan kaakao oli hyvää 4. Myös Virgin Oil -ravintolan annos oli varsin maukas 5. Pakollinen #whitegirl #starbucks -kuva

Kaiken kaikkiaan reissu oli virkistävä ja oli mahtavaa saada viettää aikaa itselle tärkeän ihmisen kanssa kunnolla vielä ennen muuttoa. Shoppailtiin kahden päivän aikana yhteensä 12 tuntia, mikä saattoi hieman painaa jaloissa loppumatkasta.

Tykkään matkustamisesta ja yritän päästä aina uusiin, erilaisiin maisemiin. Minulla on mielessä paljon kohteita, joihin haluan joku päivä matkustaa. Niihin on vain ensin säästettävä rahaa. Vaikka mieli halajaa ulkomaille, ei tämä Suomen sisäinenkään matkustelu ole pöllömpää.

Desktop4

Pari tyylikästä selfietä

-Ansku♥

Ps. Olisi kiva kuulla teidän matkustelu kokemuksia/kommelluksia, ja vinkkejä hyvistä sekä vähän erikoisemmista matkakohteista niin ulkomailla kuin Suomessa :)

+ Mikä on viimeisin paikka, jonne olet matkustanut?

Kommentit

 • Nina

  Kiva postaus. Näitä lisää! Ja kyllä kannattikin lähteä minilomalle nyt näiden säidenkin suosiessa. Mitäs herkuttelitte Starbucksissa? :P

  • Ansku

   Kiitos!:) Ja jep keli oli mitä mainioin, hämmästeltiin monta kertaa, että onko nyt oikeasti elokuun loppupuolisko menossa :D Starbucksissa tilattiin Blended Cremet, minä mansikkaisen ja kaveri sitruuna-vanilija yhdistelmällä. Suosittelen kumpaakin, tosin pieninkin annos on aika kookas yhdellä kertaa juotavaksi.

   Oli ihanaa istua kaikessa rauhassa kävelykadun terassilla ja hörppiä raikasta juomaa muiden kiirehtiessä töihin. Tuli ihan kesäfiilis :D

 • Hannele Koivisto

  Entisenä stadilaisena kysyn, millä kävelykadulla Starbucks sijaitsee?

  • Ansku

   Pohjoisesplanadilla sijaitsee!:) Pahoittelen termiä kävelykatu, se vähän hämää.

 • Jari Holopainen

  Ystävän siirtolapuutarhan ja kodin väliä olen viime ajat matkannut. Matkalla olen miettinyt, mitä siirtolapuutarha sanana oikein tarkoittaa – ikään kuin puutarha olisi siirretty jonnekin. Sitähän se on. Akateemisen kirjakaupan kupeessa sijaitsevassa Starbuckissa olen kerran käynyt. Suosittu paikka se on.
  Star tarkoittaa tähteä, mutta buck(s) oli minulle sanana hieman tuntemattomampi. Sillä on monia merkityksiä; taala, dollari, huntti, satanen, mutta voi se tarkoittaa myös koirasta, kollia tai urosta. Satasella saa jo muutamat kahvit, mutta dollarilla saati eurolla ei taida irrota mitään?

  • Ansku

   Heh, jep vähän hintavampi kahvila tuntui olevan. Kyllä sinne vitosen setelin saa vähintään mukaan varata :D
   Yritysten nimiä on hauskaa rueta pohtimaan pidemmälle, että mihin ne perustuvat. Yleensähän siellä joku idea takana on.

Kommentointi on suljettu.