Suomen kesä on lyhyt mutta vähäluminen

Hyytävä tuuli puhaltaa 10 m/s, sääennusteet lupailevat sadetta ja tummat pilvet kiertävät kehää taivaalla sylkäisten välillä pari pisaraa viattomien lomalaisten niskaan – toisin sanoen tervetuloa Suomen kesään.

Moni on varmasti kytännyt hiihtolomalta asti, että milloin pääsee avaamaan grillauskauden ja lötköttelemään aurinkoon paahtumaan grillimakkaroiden tahtiin. Milloin pääsee juhlimaan juhannusta ja saunomaan mökkirantaan. Ottamaan sen kaivatun irtioton arjesta. Mutta voihan aurinkorasvaputeli, kun maisemakuvaa hallitsee pallogrillien sijaan vesilätäköt.

Vuodesta toiseen ihmiset tuntuvat uskovan, että aurinko ilmaantuu taianomaisesti kesäkuun ensimmäisenä päivänä ja poistuu syksyllä. Sitten kun niin ei tapahdukaan, voivotellaan miten inhottava sade pilaa loman. En kiellä ettenkö olisi itsekin asiaa jo muutamaan otteeseen manannut. Toisaalta olen töissä enkä lomalla, niin sadekelit eivät sinänsä haittaa.

Koska säähän ei voi vaikuttaa, mutta omaan asenteeseen voi, on parempi keskittyä jälkimmäiseen. Kehnosta kelistä voi olla iloakin. Silloin on ”pakotettu” pysymään kotisohvan nurkassa vilttiin käpertyneenä. Silloin on mahdollisuus ladata akkuja ihan vain tekemättä mitään. Miettikää nyt, miten otollinen tilaisuus laiskotella oikein urakalla! Toisaalta liika paikallaan köllöttely käy nopeasti tylsäksi, siispä keräsin alla olevaan listaan muutaman sadepäivän vietto vinkin.

1. Leffoja.. kasa päin leffoja!

Yksin, isolla kaveriporukalla, perheen kesken tai kahdestaan kumppanin kanssa – leffahetket ovat aina mukavia. Leffamaraton hyvässä seurassa herkkuja mussuttaen saa unohtamaan, että on edes olemassa käsite ”ulkoilma”. Lisäksi Netflixin koukuttava tv-sarjojen tarjonta kello kahdelta yöllä on houkutteleva satoi tai paistoi.

2. Kokkauskokeilut kunniaan

Sadat ruokabloggaajat jakavat tonneittain hyviä reseptejä, mutta milloin tavan tallaajalla on aikaa niitä testata? Sadepäivänä. Ai että, miten hyvä tilaisuus tehdä viimein se naminami-juustokakku tai slurps-leivonnainen. Oma viimeisin kokkauskokeiluni on Cookiedough-browniesit, en osaa edes kuvailla, miten hyvänmakuisia pikkuleivoksia ne pirulaiset on. Ylioppilasjuhliin leivottiin äidin kanssa äiti leipoi minä söin myös Nutella -juustokakkua, niin ikään maukasta.

3. Rannalle mars!

Ei ole kastautumis ongelmaa, kun kastuit jo matkalla rannalle! Tätä en ole vielä ehtinyt itse kokeilla, mutta ainakin tämänhetkiset sääennusteet tarjoavat monta mahdollisuutta..

4. Rentoudu ropinassa

Oli se sitten lukuhetki karkkipussi kainalossa, musiikkia uusista kajareista tai vaikka viiden euron kasvonaamio lähikaupasta, niin sateen ropistessa räystään reunaa vasten rentoutuminen tuntuu vielä normaalia mukavammalta.

Kauhean ironista kirjoittaa tämä teksti samaan aikaan, kun tuuli heittelee kastelukannua pitkin pihamaata niin että kolina käy.

-Ansku♥

Ps. Kirjoittelehan kommenttiboxiin, mikä pelastaa sinun sadepäiväsi :)