Joulukortteja tuohesta

Kerroin aiemmin olevani laiska tekemään käsitöitä. Itse innostus käsitöiden tekemiseen ja etenkin suunnitteluun ei ole kuitenkaan hävinnyt. Arjen kiireet ja haasteet vain jättävät useimmiten käsityöt jalkoihinsa. Joulukortit tekevät tässä kuitenkin poikkeuksen. Ne haluan vuosittain tehdä ja ideoida itse, vaikka valmistan ne joka vuosi viimetipassa, viimeisenä iltana jolloin vielä kortit voi lähettää halvemmalla joulumerkillä.

Idean näihin tuohikortteihin sain pannuhuoneen pesää sytyttäessäni ja siihen koivusta tuohta repiessäni. Puulämmitystalouksissa tuohta löytynee helposti, mutta muille sen saaminen voi olla hankalaa. Vaikka mikäpä estää vaikkapa pullapussi kourassa lähteä naapurista tuohta kyselemään ja samalla hyvää adventtia toivottelemaan.

Kortteja väsätessäni piirsin ja leikkasin tuohikuviot käyttäen apuna piparkakkumuotteja. Korttipohjien valkoisen alueen maalasin spraymaalilla. Kuusikortissa käytin valkoista liituväriä. Enkelille liimasin lisäksi sädekehän kultalangasta. Liimaukset tein puuliimalla (Eri Keeper). Näiden korttipohjien värit eivät ole ihan jouluisimmat, vaan sellaiset, joita kaapista sattui löytymään.

Tällaisista korteista on iloa pidempäänkin. Jos niitä ei halua ihailla piirongin päällä enää juhannuksena, voi niitä käyttää sytykkeinä, vaikkapa juhannuskokossa.

Jos itse innostut valmistamaan tuohisia joulukortteja niin laitapa kuva keskusteluosioon. Olisi kiva nähdä millaisia muunnelmia tuohesta voi saa aikaan.