Ennustukset vuodelle 2018

Koska kesä on uuden aikaa, suuntaamme katseemme tässä kesäkuussa julkaistavssa toukokuun blogissa tulevaisuuteen! (myöhästymisen syy: en tajunut että kuu vaihtui. Liekö hyvä selitys mutta se ainoa mikä minulla on) Koska trendit tuppaavat liikkumaan lännestä Suomeen päin, huomaan tuon tuostakin seuratessani ruotsalaismediaa miettiväni “kohta tuokin on Suomessa”.
Siispä, hyvä lukija: Anna Fältin ennustukset vuodelle 2018, ole hyvä !
– Ruokalaji Poke bowl eli hawaijilta lähtöisin oleva kulho jossa on sushiriisiä, kasviksiä ja raakaa kalaa/tofua. Periaatteessa siis sushi lusikoitavassa taikka haarukoitavassa muodossa on nyt kuumin villitys (tosin ruoka on kylmää) Tukholmassa. Sen lisäksi että moni pohjolainen varmasti kauhistelee syömäpuikkoja (muttei kehtaa julkisesti syödä sushia haarukalla), pääsee kulhosta syöjä myös eroon merilevästä joka monella varmasti vähän vastustaa. Niin sanottu Win – Win Situation, kaikki voittaa!
Lättöl eli kevytolut on ollut Ruotsissa se ainoa kaupoissa myytävä kalja, prosentteja 3,5. Nyt on kummasti Tukholman keskustaan avattu ei vain yhtä tai kahta kuriositeettia vaan kokonaiset kolme Kevytkaljakauppaa. Kyllä, ihan omat kaupat joissa myydään pelkästään kaljaa jonka alkoholiprosentti on alhainen. Tämähän kertoo paitsi pienpanimoiden suursuosiosta myös nykytrendistä juoda ilman humalahakuisuutta. Ajan kysymys että suomalaisetkin innostuvat. Sopii toivoa.
50/50 -vanhemmuus. Fackförbundet:in lehti Kollega kirjoitti pariskunnasta joka eli kolmestaan tyttärensä Astrid Lo:n kanssa jakaen aivan kaiken vanhemmuuden tasan puoliksi. Asiasta oli puhuttu jo vuosia ennen Tove-Lo:n syntymää ja pariskunta kertoi avoimesti tasa-arvoisen vanhemmuukden iloista ja haasteista. Tasa-arvokysymykset ovat jo vuosia olleet Ruotsissa kovasti keskustelussa ja nyt sukukypsäksi femistikeskustelujen keskellä kasvaneet ovat ottaneet asiakseen kasvattaa lapsensa mahdollisimman tasavertaisina vanhempina. Vanheimpainvapaat jaetaan tasan puoliksi ja sairaan lapsen kanssa jäädään kotiin vuorotellen kun suurin osa perheistä kuitenkin yhä jättää nämä kaksi asiaa äidin tehtäväksi. Paljon kyseisestä esimerkkiperheestä kertoi että äidin toivenimi oli Lo, isän Astrid. Riidat ja vastuut puoliksi, hieno trendi – jatkoon!
Body Positive -aate. SydSvenskan kirjoitti uudesta malmölaiskahvilasta jonka inspiraationa toimii Bitty & Beau´s Coffee Shop North Carolinassa: kaikilla työntekijöillä on joku kehitysvamma, suurimmalla osalla downin syndrooma. Vammaistyövoimalla markkinointi ja ylipäätään positiivinen suhtautuminen kehitysvammoihin on selvästi nousussa oleva trendi, mediassa näkyy useampi malli joilla on downin syndrooma ja esim. esteettömyysasioita ajavia pyörätuolin käyttäjiä kuullaan yhä enemmän julkisesti. Ihmiset alkavat huomata ettei “erilaisuus” tarkoita pelkkää ihonväriä tai seksuaalista suuntautumista vaan kaikenlaisia erityispiirteitä joiden kanssa joku syntyy ja että nämäkin ihmiset haluavat päästä työelämään ja samanlaiseen arkeen kuin ne “tavalliset”. Tervetullut trendi, työtä on tälläkin saralla vielä pitkäksi aikaa tehtäväksi mutta en voi olla ilahtumatta ajatuksesta että tavan talliaiset joilla ei ole minkäänlaista kokemusta vaikkapa kehitysvammaisen kohtaamisesta, päätyykin tilaamaan kahvinsa ja pullansa tällaiselta ja toteaa että aika samanlaisia tavan talliaisia tässä ollaan.
p.s. Joskus trendit tarvitsevat vielä vähän aikaa kehittyä omaan muotoonsa uudessa kotimaassa joten jos et vielä joulukuussa 2018 istu kehityisvammaisen tarjoilijan sinulle kiikuttamaa Poke Bowl:ia juoden kevytkaljaa tasavertaisen kumppanisi ja sukupuolisensitiivisesti kasvatetun jälikasvusi kanssa, älä huoli. Ehkä jo seuraavana vuonna sitten !

Kommentit

 • Mellisa

  Nimeni on Mellisa Morgan, olen yhdestä Yhdysvaltojen osavaltiosta, mutta tällä hetkellä asun Meksikossa.6 kuukautta sitten minun liiketoiminta romahtanut, minulla ei ollut toivoa saada yritykseni uudelleen elossa. Yritin lainata rahaa pankilta, mutta minulla ei ollut tarpeeksi rahaa luottokortilleni eikä minkäänlaista omaisuutta vakuudeksi saada lainaa, olen etsinyt aitoa lainayhtiötä internetissä, kaikki minulla oli joukko huijauksia Joka sai minut luottamaan heihin ja lopulta he ottivat rahani antamatta mitään vastineeksi, mutta yritin vielä yrittää, kunnes ”Maria Diego” läheinen ystäväni esitteli minut oikealle lainaajalle Internetin kautta nimeltä Alden Moore Laina Company.so otin yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen aldenmooresloan333@gmail.com. Niin paljon vieraanvaraisuutta ja stressitöntä, tämä lainayhtiö pystyi antamaan minulle 48 000 euron lainan ilman kiinteää vakuutta tai luottokorttia. Olin niin yllättävää, kun otin lainaa melkein 14 tuntia apteekista. Päätin jakaa nämä tiedot kaikkien kanssa. Jos tarvitset lainaa luotettavasta luotonantajasta, ota yhteyttä Alden Mooren lainayhtiöön sähköpostilla: (aldenmooresloan333@gmail.com). Varmista, että otat yhteyttä ALDEN MOORE LOANin lainaasi, koska sain lainan menestyksekkäästi.

 • Chris Young

  Huomio!!!
  Ramsay Hill Finance Oyj tarjoaa yrittäjille mahdollisuuden päästä helposti lainoihin nopeasti, avoimesti ja tehokkaasti. Asiantuntemuksemme ja kansainväliset standardit takaavat asiakkaillemme laadukkaita palveluita ja toimituksia. Pääasiallinen palveluemme on kansainvälisten projektirahoitusten tarjoaminen yrityksille, yrityksille ja organisaatioille merkittäville maankäyttöprojekteille vapaa-, matkailu-, viihde- ja rakennusteollisuudessa. Tarjoamme myös yksittäisiä lainoja , yksityinen laina, velkojen takaisinmaksu laina;
  Ramsay Hill Finance Oyj: n lainat Yleiskatsaus:
  Lainat vaihtelevat tällä hetkellä $ 5,000.00 – $ 4,5 miljoonaa; enimmäiskesto on 18 kuukautta; suuremmille lainauskokoille, vieraile pk-yritysosastolla *
  Tilintarkastettua tilinpäätöstä ei tarvita *
  Joustavat vakuusjärjestelyt riippuen lainan koosta (kotitaloustavarat, liiketoimintavälineet, varastossa olevat tavarat, ajoneuvot, omaisuus jne.) Joustavat dokumentointivaatimukset *
  Pitkäkestoiset asiakkaat, joilla on moitteeton takaisinmaksu, saavat peräkkäiset korkohyvitykset ja jopa nopeammin lainojen käsittelyn. * Huomioi, että kaikki hakemukset suoritetaan jonkun edustajan paikalla tekemällä arvioinnilla ennen valiokunnan päätöstä.
  Ramsay Hill Finance Oyj Yhteystiedot:
  Ota yhteyttä sähköpostitse: ramsayhillfinance@yandex.com tai ramsayhillfinance@usa.com
  Verkkosivusto: http://ramsayhillfinance.wixsite.com/mysite
  Kiitos ajastasi, toivotan sinulle parasta …
  Vilpittömästi sinun,
  Chris Young
  Julkisuusvirkailija
  Ramsay Hill Finance Oyj

 • Mr Henry King

  Hyvää päivää,
  Sain viestin, että tarvitsette lainaa ja tarvitsetko edelleen lainaa? Tarvitsetko hätälainan / hyvityksen? Onko sinulla rahoituskriisiä? Tarjoan kaikenlaisia lainoja. Luotan luottaen selkeissä ja ymmärrettävissä olosuhteissa alhaisilla koroilla 2%. Tarjoan Xmas-lainoja, yritysluottoja, henkilökohtaisia lainoja, opiskelijaluottoja, autolainoja, pankkilainoja, nopeita lainoja ja lainoja laskujesi maksamiseen. Ota yhteyttä: (saurtwinter.at@gmail.com) tietäen, että yritys voi tarjota sinulle lainamäärää, jota etsit.
  Sinun rehellisyys ja yhteistyö ovat tavoitteita menestymistasi.
  Toivottavasti vastaat pian.
  Parhain terveisin,
  Herra Henry King.

Kommentointi on suljettu.