MÄTÄMUNAT

Kaikkina niinä noin neljänä vuonna kun olen aktiivisesti, parin vuoden ajan lähes päivittäin saunonut malmölaisessa julkisessa saunassa, voisin laskea nelisen kertaa kun koskemattomuuteni alueelle on astuttu niin selkeästi että voidaan suoraan puhua seksuaalisesta häirinnästä. Kaikki neljä miestä ovat olleet ruotsalaisia, länsimaalaisia, sellaisia “ihan tavallisia ukkoja”. Veikkaan että jos puhuisivat suomea, kutsuisivat itseään sellaisiksi tolkun ihmisiksi. Kuitenkin nämä tolkun tyypit katsoivat siinä hetkessä että jos alaston tyttö (en kai minä nyt vaatteet päällä sauno!) juttelee heille (kyllä, minä tykkään puhua!!), oikeuttaa se myös koskemaan, ottamaan jatkuvasti kontaktia saunan ulkopuolellakin tai jopa yrittää rohkeasti 40 vuoden ikäerosta huolimatta ihan suudella.
Kuitenkin minä rakastan minun saunaani enkä näe näiden mätämunien traumatisoineen saunakokemuksiani niin pahasti ettenkö menisi uudestaankin. Ihan yksinkertaisella matematiikalla puhutaan hemmetin pienestä prosentista mätämunia kun olen tavannut siellä lukemattoman määrän ihania ihmisiä, saanut rakkaita saunakavereita ja pessyt sieluni puhtaaksi tuossa mainiossa sosiaalisessa paikassa.
Minua ei ole koskaan ahdistellut yksikään Euroopan ulkopuolelta tullut ihminen (vaikka neljän vuoden ajan kotikaupunkini oli Malmö jossa kolmasosa on maahanmuuttajia). Olen kokenut niin monia epämiellyttäviä tapahtumia arjalaisverta kai ylpeänä kantavien viikinkien toimesta ettei riitä sormet ja varpaat laskemaan. Enkä ole ikävä kyllä yksin asian kanssa. En pidä itseäni mitenkään seksuaalisesti provokatiivisena tai anna ymmärtää että “Täältä saa”. Jotkut vaan on idiootteja ja olen kohdannut monta.
Mutta vielä enemmän olen kohdannut ei-idiootteja ei-mätämunia. Upea, hienoja miehiä jotka kunnioittavat sukupuolten tasa-arvoa, minua ihmisenä eikä naisena, jotka eivät koskaan kohottaisi kättään lyödäkseen heikompaa tai kouraistakseen kenekään kehoa kysymättä. Minä keskityn mielummin heihin ja annan kiitokseni heille kuin hukkaan aikaani kauhistellen mahdollisuutta että kohtaan juuri tänä iltana yhden mätämunan kun yksin kuljen kotiin yöllä läpi keskustan.
Kiitos tarjouksesta kaikki viikingit, mutta minä en tarvitse teidän apuanne suojeluun. Minä en tarvitse lahjaa joka on paketoitu nätisti mutta sisältää viestin jota en voi allekirjoittaa. Jos kaikenmaailman maailmanpelastajat jotka nyt yhtä äkkiä ovat huolissaan suomalaisen naisen turvallisuudesta olisivat olleet puhumassa tasa-arvo-asioista vaalien aikaan, nostaisivat kysymyksen sukupuolien palkkaeroista omilla työpaikoillaan tai tekisivät puolet kotitöistä, voisin hetken kuunnella ja arvostaa heitä.
Miksi nostaa nyt tapetille sukupuoli-erot ja ilmoittaa että “Tytöt on tyttöjä, pojat on poikia” kun tosiasia ihan geneettisestikin on, ettei asia ole näin yksinkertainen. Ennen pakolaisvirtaa ei oikeistopopulistien tai Perussuomalaisten toimesta kyllä mainittukaan naisten oikeuksista tai miesten altavastaaja-asemasta monessa elämänvaiheessa (koulut, sairaudet, mahdollisuus tavata lapsia eron jälkeen mm.) ja nyt niitä huudetaan kansallisena kriisinä kuin sanoakseen “on meillä ongelmia omastakin takaa – ei tarvita ulkomailta niitä lisää!”. Feminismi liikkeenä on koettanut keskustella näistäkin asioista vuosikymmeniä vaan sillon ne taisivat olla “akkoin höpötyksiä”.
Kaikki seksuaalirikoksista tuomitut toivotan alimpaan helvettiin, oli mitä ihonväriä tai uskontokuntaa tahansa. Toivon sydämeni pohjasta että heidän tuomitaan pakkoterapiaan, vertaistukiryhmään ja laitokseen jossa heidän on pakko kohdata omat synkät ajatuksensa, se kamala tosiasia että heidän ihmiskuvansa väittää heillä olevan oikeus väkivalloin ottaa toinen ihminen.
Samoin toivotan samaan alakertaan kaikki ne lukemattomat nettitrollit jotka saavat sormistaan aikaan sellaista tekstiä jossa toivotaan naiskirjoittajille raiskauksia ja tappotuomiota. Tosiasia on että joka kerta kun naiskirjoitaja nostaa nämä asiat pöydälle, avaa sellaisen Pandoran lippaan mistä pulpahtaa mieletön määrä silmitöntä vihaa. Minun maailmankuvaani ei mahdu, miten joku voisi toivoa kenellekään sellaista kohtaloa. Jos nyt joku onkin minun kanssani täysin eri mieltä, ei pienessä mielessäni kävisi että toivoisin tälle ihmiselle kitumiskuolemaa…
Jos pelkää ulkomailta kotimaahansa ryöpsähtävän läjäpäin raiskaajia, voisi ensin hyväksyä sen tosiasian että niitä asuu todennäköisesti yhtä paljon kotikaupungin parissa kaupunginosassa, enemmänkin. Mätämunia on kaikkialla. Mutta emmehän me hyvänen aika kulje elämäämme pelossa miettien että ehkä juuri tänään törmään sellaiseen?! Jotenkin minua alkaa eniten pelottaa se ajatus että ihmiset todella ovat niin peloissaan. Että suomalaiset ja eurooppalaiset miehet ovat niin peloissaan että tuolta jostain tulee joukko miehiä joilla on erilainen kulttuuri ja ihonväri, että he alkavat käyttäytyä kuin barbaarit. Että joukko tukholmalaismiehiä hyökkää kuustoistavuotiaan kimppuun rautatieasemalla, että joukko suomalaisia vaatii rajoja kiinni mielenosoituksessa ja ulkoministeri turvapaikanhakijoiden omaisuutta takavarikkoon, että Tanskan suuri, hyvinvoiva kuningaskunta iskee rajat kiinni, ja Ruotsi henkilökortti-kontrollit kaikille Juutinraumansillan ylittäville (tilastofakta: sillan kontrollit ovat tällä hetkellä hidastaneet kymmenientuhanien jokapäiväistä työssäkäyntiä mutta saaneet kiinni 50 paperitonta pakolaista. Viisikymmentä.).
Me olemme sodassa. Ihmiset kaivautuvat poteroihinsa peloissaan ja huutelevat nimettöminä netissä ja naamiotuneina mielenosoituksissa. Kaikki joidenkin mätämunien takia.
Koska mitä konkreettista vaivaa ja haittaa yhdellekään skandinaaville on todella “pakolaiskriisistä” vielä syntynyt? Ainoat ketkä varmasti ja todella kärsivät, ovat sodan jaloista pakenevat traumatisoituneet ihmiset. Suurin uhka Euroopalle on pelko ja sen lietsonta. Ja ne mätämunat jotka ovat bensaa liekkeihin. Vähemmistö liikuttaa enemmistöä. Mätämunat sanelee nyt meille kaapin paikan.

Kommentit

 • Mikael

  Kuinka monta maahanmuuttaja-muslimimiestä siellä saunassa on käynyt kanssasi? Ei varmaankaan kovinkaan monta. En muutenkaan ymmärrä kirjoituksesi pointtia. Onko tarkoitus sanoa, että maahanmuuttajat eivät muodosta riskiä seksuaaliselle ahdistelulle, koska sinä olet hyvin kapealla otannallasi ja subjektiivisella kokemuksellasi saanut heiltä olla rauhassa? Vai tarkoitatko ettei ihmisten arvopohjassa tai kulttuurissa olisi eroja siinä miten naisiin suhtaudutaan tai miten alastomuutta tulkitaan? Että ruotsalais-, arabi- ja muslimimiehet ovat kaikki samalla viivalla maailmankatsomuksen ja arvomaailmansa kanssa? Että mielestäsi on yhtä turvallista esiintyä ja uida alasti Suomessa, Ruotsissa kuin lähi-idässä, koska ihmiset ovat samanlaisia kaikkialla? Älä viitsi.
  Ruotsissa raiskataan eniten naisia koko Euroopassa ja toiseksi eniten koko maailmassa. Ruotsin monikulttuuriseksi julistamisen jälkeen 30v sitten raiskaukset ovat lisääntyneet 1700%. Vai onko niin, että turvallisuustilanteen huononemista katsotaan läpi sormien tai peitellään, koska multikulttuurisuus on kuitenkin suurempi hyvä? Auta meitä tolkun ihmisiä ymmärtämään.
  Se että rakkaat kotiseudut muuttuvat turvattomiksi, ei saisi nykyisellään herättää kielteisiä tunteita, koska se on ”rasismia”? Ei tässä ihonväristä ole kysymys pätkääkään, vaan kulttuurien ja arvojen yhteentörmäyksestä, jonka haitat itseään suvaitsevaisiksi kutsuvat kieltävät ja sivuuttavat kokonaan.
  Alla olevassa linkissä on aika huolestuttavia lukemia Ruotsin tilanteesta. Artikkelin lopusta löytyy lähteet myös alkuperäiseen BBC:n artikkeliin ja tilastoihin, mikäli magneettimedia ei itsessään kelpaa lähteeksi:
  http://magneettimedia.com/onko-ruotsi-raiskaajien-luvattu-maa/

  Tässä uunituoretta raporttia tältä päivältä ”60 minutes”-ohjelman tekijöiltä Rinkebystä. Jos tämä on sitä monikultuurisuutta jota meillekin ajetaan, saa jäädä toteutumatta. (http://www.smh.com.au/entertainment/tv-and-radio/news-and-current-affairs/60-minutes-film-crew-attacked-by-a-group-of-masked-men-in-stockholm-20160301-gn79oi.html).
  ”Sjunnesson said that the 60 Minutes team compared Rinkeby to a war zone: ”They told me that they were in Somalia, Syria and Iraq, but nothing like that has just happened to them, they had never experienced [this] anywhere else”.
  Aika ghettouneelta ja vaaralliselta alueelta vaikuttaa Rinkeby ainakin raportin ja ohjelman tekijöiden mielestä. Eikä näiden Ruotsin alueiden levottomuus ole mikään kiistanalainen asia, vaan suora seuraus harjoitetusta politiikasta. Lähi-itä ja Afrikka ovat rauhattomia ja vaarallisia alueita. Tuomalla Afrikan pohjoismaihin levottomuudet seuraavat perässä.

 • adele kottarainen

  “Apua suojeluun ei tarvita” koska taustalla on perinaisellinen oletus yhteiskunnan väkivaltakoneistojen tarjoamasta pysyvästä suojelusta sen taloudellisesta turvasta. Hyvinvointiyhteiskunnan sijaismiehestä, jolla nainen voi aina, niin halutessaan, korvata varsinaisen miehen. Jos nämä koneistot horjuvat yhteiskuntarauhan romahtamisen takia, on selvää, että hukassa ollut suojelun tarve löytyy tuota pikaa. Nythän sille ei ole mitään tarvetta.
  Pelkoon, joka syntyy kun “tuolta jostain tulee joukko miehiä” on luonnollinen selitys. Pariutumismarkkinat vääristyvät kun massamaahanmuutolla saadaan aikaiseksi kiinalainen sukupuolijakauma. Kärsijänä tässä ovat tietysti nuoret miehet, joiden kilpailuasema heikkenee, naisten aseman parantuessa. Jos maahamme tuotaisiin 30000 nuorta pariutumisikäistä neitoa kaukoidästä naisten parku olisi valtava, kun idänneito-fobiasta kärsivät olisivat äänessä.

 • Juhani

  Oletkos Anna paljoakaan viettänyt aikaa maahanmuuttajavaltaisissa lähiöissä tai riskipaikoissa, öisin, yksin tai ylipäätään kohdannut siellä Malmössä riskihenkilöitä? Täällä Suomessa pääkaupunkiseudulla ei tarvitse kuin matkustaa lähijunalla tai metrolla iltaisin, niin näkee mihin monikulttuuri johtaa. Tottakai osansa häiriköinnistä aiheuttavat myös kantaväestöön kuuluvat päihdeongelmaiset, mutta etniset jengit ja porukat valtaosin. Afrikkalaiset omissaan, suomalaiset ja balkanin romaanit omissaan, lähi-idästä useampia porukoita jne. Jonkin verran ryyppääviä virolaisia ja venäläisiä. Yleensä työssäkäyvillä maahanmuuttajaryhmillä ei ole aikaa häiriköidä turuilla ja toreilla. Syrjäytymisen tuomat ongelmat kuitenkin syntyvät nopeasti ja varsinkin maahanmuuttajien toinen sukupolvi on täällä huolenaihe.
  Lisäksi nopeasti synnytetyt tuhansien yksinäisten miesten vähemmistöt ja paperittomien ihmisten toimettomat porukat ovat riskitekijä jo ihan maalaisjärjelläkin ajatellen. Riskien kuvittelemiseen ei edes ennakkoluuloja tarvita. Tilastoilla voidaan mikä tahansa asia selittää miten päin vain, mutta ihmisten kokemukset ja turvallisuuden tunne arjessa on se, mikä ratkaisee. Julkisessa tilassa suomalaisilla on ollut vuosia oikeus kulkea rauhassa ja turvallisesti. Vaikka kodeissa olisi minkälaista väkivaltaa tahansa, niin mielestäni se ei ole käypä perustelu turvattomuuden lisääntymisen sallimiselle julkisessa tilassa. Jo nyt vartijat partioivat kaupoissa, kioskeissa, aseman seudulla. Kun henkilökohtaista koskemattomuutta ja materiaakaan ei enää kunnioiteta, se johtaa viattomien ja lainkuuliaisten kansalaisten oikeuksien ja toimeentulonkin rajoittamiseen. Ja todellakin jokainen raiskaus on liikaa sen tekijään katsomatta, kuka voisi edes väittää jotain muuta paitsi raiskaajat itse.
  Jännittävä ilmiö on myös se, että jos jätetään noin pääpiirteissään kulttuuriväki ja poliittisesti orientoituneet pois, niin valtaosa monikulttuuriin kriittisesti suhtautuvien vastustajista on naisia. Tässä on ihan selvä miehet/naiset- vastakkainasettelu. Sen huomaa kaduilla, somessa ja työpaikan kahvipöydissä. Mihin tällainen kehitys Suomen kulttuurissa voi vielä johtaakaan, kun jo nyt kantasuomalaisilla miehillä ja naisilla on kohtaanto-ongelma parisuhdemarkkinoilla. Feministien mielestä tämä lienee vain ja ainoastaan suomalaisen valkoisen heteromiehen oma ongelma, mutta tässä ajassa miesasialiikkeelle olisi enemmän kysyntää kuin koskaan.
  Tässä ei ole kysymys humanitäärisyyden puutteesta tai ennakkoluuloista tai edes Persuista. Lyön vetoa, että kategorisesti muukalaisiin ja eri värisiin ihmisiin kielteisesti suhtautuvat ovat suomalaisissa miehissä kuitenkin vähemmistö. Sen sijaan suomalaiset miehet ovat huolissaan sukupuolisesta asemastaan omassa kotimaassaan, yleisestä turvallisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta. Saunassa kohtaamasi sovinistinenkin mieskulttuuri varmasti hiipuu pois vanhojen äijien myötä. Nuoremmat miessukupolvet on kasvatettu vähemmän maskuliiniseen ja tasa-arvoiseen kulttuuriin. Ja maskuliinisen monikulttuurin ja naisten harjoittaman syrjinnän myötä nämä miehet ja koko suomalainen kulttuuri tulevat olemaan todella huonossa asemassa tulevaisuudessa, mikäli maahanmuutto jatkuu yhtä laajamittaisena jatkossakin.

Kommentointi on suljettu.