Jani Honkavaaran lähtöuutinen on KuPS:lle masentava uutinen komean voiton jälkeen

Kuopion Palloseura ilmoittautui mestaruustaisteluun perjantai-iltana Tammelassa hakemalla pisteet Tampereen Ilvekseltä maalein 0-2 (0-0) Veikkausliigan kärkiottelusta.

Voiton myötä KuPS nousi hengittämään Interin ja Ilveksen niskaan huipputasaisessa mestaruustaistelussa. Kolmikon lisäksi Suomen mestaruutta havittelevat toki myös Espoon Honka, Helsingin Jalkapalloklubi ja ehkä vielä myös valmentajansa Alexei Eremenko Seniorin perjantaina Brian Pagella korvannut Seinäjoen Jalkapallokerho.

KuPS ei ole voittanut Suomen mestaruutta Martti ”Mörkö” Räsäsen kultaisten vuosien 1974 ja 1976 jälkeen. Nyt siihen on jälleen mahdollisuus, vaikka kilpailussa onkin edelleen mukana monta joukkuetta.

KuPS:n nousu nykyiseen loistoon kulminoituu kahteen asiaan; omistaja Ari Lahden koviin satsauksiin ja kaudelle 2017 valmentajaksi hankittuun Jani Honkavaaraan, joka on tuonut KuPS:lle hopeaa 2017 ja pronssia 2018.

Mutta nyt ”Honsu” lähtee.

MTV3:n uutisoima Honkavaaran lähtö on musertava uutinen KuPS:lle, sillä saman tason kotimaista valmentajaa on erittäin vaikea löytää.

Honsun nykyaikaisten metodien tasolle yltää vapaista suomalaisvalmentajista ainoastaan HJK:sta potkut saanut Mika Lehkosuo, mutta muilta osin virkamiesmäinen ja tosikkomainen Lehkosuo ei Honkavaaran tyhjäksi jättämiä saappaita pysty täyttämään.

Ja ulkomaalaista valmentajaa ei kannata harkitakaan, koska aniharva ulkomaalainen on menestyksellä Suomessa valmentanut.

Honkavaara on rakentanut ympärilleen kovan valmennustiimin, mutta päävalmentajan lähdön myötä koko paletti saatetaan joutua rakentamaan uudestaan.

Honkavaaran lähtö liittynee vahvimmin perhesyihin, sillä miehen perhe asuu pääkaupunkiseudulla.

Inhimillistä syistä huolimatta lähtö on kova isku KuPS:lle. Pelaajia on hyvällä scouttauksella suhteellisen helppo löytää, mutta pätevän valmentajan saaminen on paljon vaikeampaa.

Toivon todella, että KuPS teki kaikkensa pitääkseen yhden historiansa parhaista valmentajistaan, sillä jos joukkue ottaa kolmannen mitalin Honkavaaran kolmannen kauden aikana, mies nousee eittämättä koko savolaisen pelitavan luoneen Aaro Heikkisen ja Mörkö-Räsäsen seuraksi KuPS:n historian kolmen parhaan valmentajan joukkoon.

 

Kommentit

 • Joensuun Teuge

  Sori Kari, mutta nyt kyllä oikaiset mutkia.

  Perusteletko oikeasti ulkomaalaisen valmentajan hankinnan kannattamattomuutta sillä, ettei juuri äskettäin kukaan ulkomaalainen Dragtsmaa lukuunottamatta ole voittanut viime aikoina mestaruutta? Riveiro oli Banalle elintärkeä ukko Klubissa ja voisin veikata, että ulkomailta voisi hyvinkin löytyä ukko, joka nostaa vaatimustasoa kohti parempaa eurooppalaista tasoa. Honkavaaran ja aika monen muun kotimaisen valmentajan näytöt nimenomaan tässä on erittäin ohuet. Huolimatta siitä, että pääsemme pelaamaan europelit keskellä pelikautta harjoituskaudelta toipuvia vastustajia vastaan, on nimen omaan fyysisyys, kaksinkamppailut ja pelinopeus asipita, joissa jäämme toistuvasti jälkeen.

  On myös ihmeellistä, että Honkavaaran sinällään hyvissä suorituksissa unohdetaan poikkeuksetta KuPSin nykyresurssit, joilla mitali on joka kaudella täysin realistinen tavoite, eikä mikään ylisuoritus.

  Honkavaaran lähtö tulee vaikuttamaan yllättävän vähän KuPSin tulevaisuuteen, korkeintaan positiivisesti.

 • Vili Vilperi

  Kaksinkamppailut? Vitebskiä vastaan (kotona) KuPS voitti ”kaikki” kaksinkamppailut eikä Legiaa vastaankaan (kotona) sillä osa-alueella ollut valittamista.

Kommentointi on suljettu.