Kärkikuusikko voi hyvinkin olla jo selvillä

Veikkausliigan kärkikuusikko voi sunnuntain pelien jälkeen hyvinkin olla jo selvillä.

Vaikka sarja on ennätystasainen, jo ennen kauden alkua vahvimpiin joukkueisiin povattu tämän hetken kärkikuusikko Ilves, Inter, SJK, KuPS, HJK ja Honka on jo ottanut paikkansa sarjataulukossa.

Vahvimmin tätä kuusikkoa uhkaa luultavasti IFK Mariehamn, mutta vaikka ahvenanmaalaisilla on kasassa vahva nippu, esitykset ovat olleet epätasaisia.

Voi olla, ettei Suomessa ole koskaan nähty näin tasaista pääsarjaa. Kun sarjassa on pelattu 45 ottelua, lähes puolet eli 19 on päättynyt tasapeliin.

Pistejakojen hurja määrä on osaltaan pitänyt sarjan tasaisena, ja alkukaudesta kompuroineet seurat ovat hyvin mukana mestaruustaistelussa.

Kuopion Palloseura on yksi ”tasapelijoukkueista”, sillä neljä sen kahdeksasta ottelusta on päättynyt tasapeliin. Viimeksi tänään sunnuntaina Helsingissä IFK:ta vastaan.

HJK on pelannut yhdeksästä ja VPS seitsemästä ottelustaan kuusi tasan. Se on hurja määrä molemmilta.

Jani Honkavaaran valmentama KuPS on sarjan alun jälkeen päässyt hyvään pistetahtiin. Neljästä edellisestä ottelusta on tilille kilahtanut kymmenen pistettä, vaikka sunnuntain tasapeli maistuikin kuopiolaisleirissä happamalta.

KuPS:n kahdeksassa pelissä vastustaja on tehnyt avausmaalin viisi kertaa, KuPS kahdesti ja yksi ottelu on päättynyt maalittomaan tasapeliin.

Leimallista otteluiden alun kankeudelle on ollut se, että kolmessa edellisessä ottelussa IFK Mariehamn, KPV ja HIFK tekivät otteluiden avausmaalit, mutta KuPS on kuitenkin taistellut niistä seitsemän pistettä.

Ilves porskuttaa edelleen sarjan kärjessä. Jarkko Wissin suojatit ovat päästäneet vain yhden maalin seitsemässä ottelussa. Silti eroa Ilveksen ja ylemmän loppusarjan viivan alapuolella olevan IFK Mariehmanin välillä on vain viisi pistettä.

Ilves on lisäksi pelannut ottelun vähemmän kuin Inter, SJK ja KuPS sekä kaksi ottelua vähemmän kuin HJK.

Mika Lehkosuon luotsaama kahden edelliskauden Suomen mestari HJK on ollut melkoisessa ryöpytyksessä niin mediassa kuin omien fanienkin keskuudessa.

”Kriisijoukkue” on kuitenkin hävinnyt ainoastaan yhden pelin 24 edellisestä liigapelistään. Moni seura olisi moisesta tilastosta mielissään, mutta HJK on Suomessa päätä muita pidempi ja siltä odotetaan vahvaa dominointia kotimaan kentillä.

HJK on kahdessa viime pelissä VPS:n vieraana ja SJK:n isäntänä esittänyt jo parempaa hyökkäyspeliä, vaikka jäikin molemmissa tasapeliin.

Uskon vahvasti, että ”Klubi” on kompuroinnistaan huolimatta edelleen suurin mestarisuosikki, sillä eroa kärkeen on siis vain kolme pistettä. Itsevarma ja hieman ylimielisen oloinen Lehkosuo saanee pitää paikkansa, mutta Mestareiden liigan karsinnoissa joukkueen ja valmentajan otteet ovat suurennuslasin alla heinäkuussa. Ainakin mahdollista jatkosopimusta ajatellen.

KuPS:n otteet ovat hiljalleen tasaantuneet, mutta parantamista riittää yhä. Viime syksynä ratkaisevassa roolissa joukkueessa ollut keskikentän pelintekijä Reuben Ayarna ei ainakaan vielä kevään aikana ole päässyt viime syksyn tasolle. Ulkomaalaisvahvistuksista Lucas Rangel sen sijaan on entisestään parantanut syksyn hyviä otteitaan.

Kaksikko tuli KuPS:n riveihin viime elokuun vaihteessa ja oli tärkeä pala pronssiin johtaneessa syysvireessä. Ayarnalla on nyt näytönpaikka siitä, että ghanalainen on edelleen tähtistatuksensa arvoinen.

Lopuksi vielä pieni piikki Veikkausliigan suuntaan.

Sarjanousija KPV pakotettiin pelaamaan kolme ensimmäistä kotiotteluaan vieraissa huonojen olosuhteiden takia.

Kolmeen ensimmäiseen Seinäjoella pelattuun ”kotiotteluun” KPV sai houkuteltua yhteensä vain 1 650 katsojaa.

Kun vihreäpaidat ensimmäisen kerran kauden 1990 jälkeen pelasivat liigaa kotoisella Keskuskentällä, katsomossa oli 2 215 katsojaa, vaikka nousija rämpii sarjan hännillä.

Olosuhteiden kehittäminen on välttämätöntä Veikkausliigan kehittämiseksi.

Pelisilmää olisi silti syytä käyttää.

Kommentit

  • Karvinen

    Niin mutta jos maalinteko tuosta hidastuu, niin ei peliaika riitä. Aika monta loppuminuuttien pistettä.
    Ja silloin menee toimittajan veikkaukset pieleen.

Kommentointi on suljettu.