KuPS ja RoPS väläyttelivät vahvuuksiaan

Veikkausliigan avauskierros antoi sitä, mitä odottaa saattoi. Liigasta on lupa odottaa tänä kesänä ennätyksellisen tasaista, sillä joukkueet ovat kautta linjan nostaneet tasoaan.

Helsingin Jalkapalloklubi voitti niukasti Interin ja otti oman paikkansa sarjan kärjestä. Viime kauden pronssi- ja hopeajoukkueet KuPS ja RoPS puolestaan päätyivät 2-2-tasapeliin runsasmaalisessa ottelussa.

Kuopion Palloseuran ja Rovaniemen Palloseuran ottelusta muodostui kolmijakoinen. Ensimmäisellä puoliajalla Savon Sanomat Areenalla nähtiin vihreän veran shakkia, kun modernin koulukunnan valmentajat Jani Honkavaara ja Toni Koskela ottivat mittaa toisistaan taktisella tasolla. RoPS yllätti KuPSin pelijärjestelmällään yllättäen, sillä joukkue pelasi aivan samoin kuin lauantaina Suomen cupin ottelussa Kokkolan Pallo-Veikkoja vastaan.

Tauolle johdossa Atte Sihvosen maalilla päässyt RoPS oli niukasti isäntiä edellä alussa. KuPSin vahvuus on kuitenkin laadukas penkki, sillä harvalla joukkueella on Veikkausliigassa mahdollisuutta heittää vaihdosta sisään Luis Carlos Murillon, Ats Purjen ja Rasmus Karjalaisen tasoisia pelaajia.

Toisella puoliajalla KuPS painoikin pedaalin pohjaan, vyörytti hyökkäyksiin koko kentän leveydeltä, esti RoPSin pelinrakentelun paremmin ja pani vieraat polvilleen. Petteri Pennasen ja Lucas Rangelin maalit eivät kuitenkaan tuoneet voittoa, sillä RoPS teki avausmaalinsa tavoin Sampo Alan tasoituksen lisäajalla erikoistilanteesta.

Murillon tulo kentälle ja Pennasen siirto laitaan paransivat KuPSin laitapeliä. Molemmat olivat hyviä siirtoja Honkavaaralta. Myös Purje oli vahva tullessaan vaihdosta kentälle.

Vaikka RoPSin maalit syntyivät erikoistilanteista, jotka olivat KuPSin perisyntinä myös viime kaudella, niin tällä kertaa niistä on mieluummin nostettava hattua Lucas Lingmanille kuin syytettävä keltapaitojen pelaajia. Nuoren Lingmanin potkuvalikoima on erinomainen.

Viime kesän mitalijoukkueiden suhteen ei avauspelin jälkeen ole syytä muuttaa mielipidettä. Molemmat ovat laadukkaita joukkueita, jotka ovat mukana tänäkin kesänä mitalitaistelussa.