Mikä helvetin Erikson Carlos Batista Dos Santos?

Veikkausliigan kokoonpanojen ja tilastojen lukeminen hämmentää vuodesta toiseen. Lauantain SJK-HIFK-ottelun tilastoissa vastaan tuli pelin jälkeen nimi Erikson Carlos Batista Dos Santos.

Mitä helvettiä? Eihän siellä ketään sen nimistä pelaajaa ollut. Vai oliko sittenkin?

Tarkemman tarkastelun jälkeen ilmeni, että kaverin paidassa luki Tiquinho – taitava brassilaituri, joka toisen puoliajan alussa haastoi ahnaasti SJK:n puolustusta oikealla laidalla.

Savolaisittain samanlaista ihmetystä herättää hyökkääjä Lucas Rangelin nimen vääntäminen. Maalitilastoissa tästä toisesta brasilialaisesta käytetään muotoa Nunes Goncalves. Nimiähän brasseilla riittää, ja KuPSin toisen maalin RoPS-ottelussa tehneen sentterin koko nimi kuuluukin Lucas Rangel Nunes Goncalves.

Ei varmasti olisi kummoinen homma paketoida miesten nimet samaan muotoon tilastoihin ja paitoihin. En tiedä, onko sekoilu kiinni seuroista vai Veikkausliigasta, mutta ensi viikosta lähtien tilastoissa voitaisiin käyttää muotoja Tiquinho ja Lucas Rangel.

Soppiiko?

Sarjan alku on tärkeä, sillä uusi kausi on saatava hyvin liikkeelle.

Moni on povannut SJK:ta tämänkin kauden kriisijoukkueeksi. Se ei päässyt helpolla kotiavauksessa Helsingin IFK:ta vastaan, mutta Maximo Tolosen upea syöttö Denis Olijnikille viisi minuuttia ennen loppua toi SJK:lle täyden potin.

Resurssiensa ja materiaalinsa puolesta SJK kuuluu Veikkausliigan kärkikolmikkoon. Kausi lähti tuloksellisesti hyvin liikkeelle, joten minunkaan ei ole syytä muuttaa käsitystäni siitä, että SJK taistelee mitaleista.

KuPS pysähtyi keskiviikon avauksessaan kotitasapeliin Rovaniemen Palloseuraa vastaan. Lahdesta sen on syytä hakea voitto sunnuntaina, että liikkeelle päästäisiin duurivoittoisesti.

Jani Honkavaaran johdolla KuPS on kausilla 2017 ja 2018 pelannut erittäin vahvan syyskauden. Alku on ollut kankeampi, sillä kaksi vuotta sitten kolme ensimmäistä ottelua tuottivat voiton, tasapelin ja tappion. Viime kauden kolmen pelin jälkeen kasassa oli yksi ainoa piste tasapelin ja kahden tappion myötä.

Lahdessa on nyt voiton vuoro, sillä viikon kuluttua vastus on selvästi kovempi, kun Helsingin Jalkapalloklubi vierailee Kuopiossa.

 

Kommentit

  • kalle

    Onko pakko kirota?

Kommentointi on suljettu.