Sarjapisteet ovat KuPS:lle ja HJK:lle tärkeitä Uefan setelikylvyn keskellä

Eurokentillä ainoina suomalaisjoukkueina jatkavat Kuopion Palloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi saavat olla tarkkoina viikonlopun liigaotteluissaan.

Jatkopaikkojen nostattama euforia pitäisi saada kytkettyä päältä, sillä huipputasaisessa mestaruustaistelussa jaossa olevat pisteet ovat kultaakin kalliimpia.

HJK kohtaa tänään lauantaina vieraissa sarjaa johtavan Ilveksen. Ilves on kolme pistettä helsinkiläisiä edellä, vaikka on pelannut kaksi ottelua vähemmän. Tappioon ”Klubilla” ei kärkiottelussa ainakaan ole varaa.

Ei, vaikka pidän resursseiltaan ylivoimaista HJK:ta edelleen suurimpana mestarisuosikkina.

Vaakakupissa eurojoukkueilla ovat sarjapisteet ja Euroopan jalkapalloliiton Uefan suomalaisittain muhkeat palkintorahat.

KuPS on jo tällä kaudella ylittänyt viime kauden tienestinsä europeleistä ja pelaajamyynneistä.

Ensimmäiseltä kierrokselta kilahti kassaan 240 000 euroa ja toiselta tulee 260 000 euroa. Rasmus Karjalaisen myynti miehen sopimuskauden loppusuoralla holanntilaiseen Fortuna Sittardiin tuotti valistuneen arvion mukaan 90 000-100 000 euroa, joten kasassa jo noin 600 000 euron ylimääräinen tulo.

Viime vuonna KuPS nautti Uefan rahoista vain ensimmäisen kierroksen (240 000) osalta, mutta sai vastaavasti Urho Nissilän myynnistä belgialaiseen Zulte Waregemiin noin 275 000 euroa. Nyt ollaan siis hieman viime vuotta edellä.

Eurotienestit eivät toki lopu Uefan rahoihin, sillä kotiotteluiden lippu- ja myyntitulot satavat tietysti suoraan seurojen kassaan, eikä matkustaminen Vitebskiin tai Varsovaan tuotoista kovin suurta osaa lohkaise KuPS:n osalta.

HJK:n europelistä on jo neljä päivää, kun Puolasta perjantaina palannut KuPS joutuu tositoimiin sunnuntaina vain kolmen päivän ottelutauon jälkeen kotonaan IFK Mariehamnia vastaan.

HJK:lla on edessä keskiviikon Mestareiden liigan karsintaottelu Belgradin maineikasta Crvena Zvezdaa vastaan ja KuPS matkaa torstaiksi Varsovaan Puolan jättiläisen Legian vieraaksi.

KuPS:lla on edessä vaikea ottelu maarianhaminalaisia vastaan. Mitalitaistelun kannalta pisteet pitäisi ottaa, mutta toisaalta pitäisi pystyä myös kierrättämään pelaajia, ettei otteluruuhka käy liian raskaaksi ja aiheuta väsyneille pelaajille loukkaantumisia.

Jani Honkavaaralla riittää miettimistä kokoonpanon suhteen. Hän joutuu muokkaamaan kokoonpanoa, mutta ei voi tehdä sitä liikaa. Luultavasti kentällä nähdään vähemmän viime aikoina peliaikaa saaneista miehistä ainakin Tabi Manga ja Tommi Jyry.

KuPS on nyt kahtena vuonna saanut yli puoli miljoonaa euroa ”ylimääräisiä” tuloja europeleistä ja pelaajamyynneistä. Ensi kaudeksi paikkaa ei eurokentille ole vielä lunastettu, joten Eurooppa-liigan aiheuttamassa otteluruuhkassakin on pystyttävä keskittymään täysillä myös Veikkausliigaan.

Lauantaina ja sunnuntaina jaossa olevat pisteet voivat niin KuPS:lle kuin HJK:llekin olla enemmän kuin tärkeitä syksyn mestaruustaistelussa.

Kommentit

 • Kannua nostetaan Kuopiossa?

  Omissa arvioissa niinkin monta joukkuetta kuin KuPS, FC Honka, Ilves ja FC Inter menevät HJK:n edelle arvioidessa saumoja mestaruuteen.

  Perustan näkemykseni siihen että HJK:n tämän kauden joukkue ei nouse pelaajamateriaalia vertaillessa näistä edellä mainituista kuin Ilveksen ja Interin edelle, ja syvyyttä Klubilta ei löydy. Tämä muodostuu akuutiksi ongelmaksi koska jo tässä vaiheessa on varmaa että HJK pelaa euro-pelejä vielä vähintään kaksi kierrosta, joka tarkoittaa kahden pelin viikkotahtia.

  Hankintoja on varmasti tulossa koska Lassi Lappalaisen myynnistä on tiettävästi kilahtanut kassaan noin 1M€, mutta tänä vuonna HJK:n hankinnat ovat olleet lähes kautta linjan epäonnistuneita pl. juuri siirtynyt Lappalainen. Eikä helpotusta tosiaan tuo ruuhka-viikot joiden aikana uusien hankintojen ajaminen sisään joukkueeseen on vähintäänkin haastavaa, kun päivät pelien välissä kuluu matkustamiseen ja palautumiseen.

  HJK:n paras sauma mestaruuteen olisi tehdä suomessa harvinaislaatuinen temppu, ja ostaa parhaat pelaajat pois kilpailevilta seuroilta. Realistisesti ehkä Interin Valencic sekä Ilveksen Ala-Myllymäki voisivat olla irroitettavissa, KuPS:ta ja Hongasta tuskin kukaan.

 • Jylänki

  Kyllähän peli viimeaikoina luistanut hyvin ,joten mestaruuteen tarvitaan taidon lisäksi Onnea hitunen

Kommentointi on suljettu.