Stadilaisia vastaan ei saa olla liian nöyrä

Todelliset maalijuhlat kauden kahdessa ensimmäisessä pelissään järjestänyt Kuopion Palloseura joutuu käärimään hihansa lauantaiseen Veikkausliigan kotiotteluun, sillä vastassa on Suomen tämän hetken paras jalkapallojoukkue Helsingin Jalkapalloklubi.

KuPS on sekä tehnyt että päästänyt viisi maalia. Jos tahti hyökkäyspäässä pysyy samana, KuPS voittaa mestaruuden. Jos omassa päässä toisaalta soi jatkossakin samaan tahtiin, KuPS putoaa sarjasta. Toivottavasti tahti siis pysyy ainakin samoilla raiteille hyökkäyspelin osalta, mutta alakerran pelaaminen paranee.

KuPS tarvitsee lauantaina yhtäaikaa sekä nöyryyttä että röyhkeyttä. Tosiasia on se, että ”Klubia” vastaan KuPS joutuu nöyrtymään puolusasemiin enemmän kuin mitään toista suomalaisjoukkuetta vastaan.

Toisaalta liian nöyrästi ei stadilaisia vastaan voi kentälle lähteä. Muuten savolaispojilla pyyhitään kylmästi pöytää.

Mika Lehkosuon valmentama HJK on kuin juna. Sen kulkua ei ole helppo horjuttaa. Viikolla sen koki IFK Mariehamn, jonka 0-1-johto Helsingissä kääntyi kalkkiviivoilla Daniel O’Shaughnessyn ja Sebastian Dahlströmin maaleilla HJK:n 2-1-voitoksi.

Röyhkeyttä KuPSilta pitää löytyä etenkin vastaiskuissa, joiden puolustamisessa piilee pelejään yleensä selkeästi hallitsevan HJK:n heikkous.

HJK on tottunut voittamaan. Nyt takana on 17 tappiotonta liigapeliä, joten helposti ei KuPS kauden avausvoittoaan ota. KuPSin on puolustettava nöyrästi, mutta Jani Honkavaaran on ryhmitettävä joukkue niin, että se pääsee lähtemään nopeisiin vastahyökkäyksiin ja pystyy ryhmityksensä avulla myös hyödyntämään tilaisuutensa.

KuPS on muninut kahdessa ensimmäisessä ottelussaan molemmissa johtonsa ja sen myötä neljä pistettä taivaan tuuliin. Kuuden pisteen sijaan kasassa on vain kaksi, eikä urakka helpotu kun vastaansa tulevat seuraavaksi HJK ja Honka.

KuPSin ongelmat kahdessa ensimmäisessä pelissä on helppo tiivistää. Peli on ailahdellut ottelun sisällä sekä RoPS- että FC Lahti -otteluissa. Kolmesti oma verkko on soinut vastustajan erikoistilanteesta ja kahdesti keltapaitojen pelaajan henkilökohtaisesta virheestä.

KuPSin on löydettävä tasaisuutta otteisiinsa. Se on myös nykyisin kotimaisella kartalla siinä asemassa, että tulosta pitää tulla myös HJK:ta ja Honkaa vastaan.

Kun Lucas Rangel on loukkaatumisen takia sivussa, vastuu maalinteosta jää KuPSissa vahvasti kahdesti Lahdessa osuneen Rasmus Karjalaisen ja kapteeni Petteri Pennasen harteille. Muilta hyökkääviltäkään pelaajilta ei maaleja voi samaan tahtiin odottaa.

Vaikka vastus lauantaina on kova, KuPSin pitää pystyä tekemään tulosta.

Tappion myötä ero HJK:hon venähtäisi nimittäin jo seitsemään pisteeseen.