Tositalvi, vakavahenkinen keskustelu

Tositalven valkea ja puhdas kosketus

Eksoottinen Tositalvi tuli jäädäkseen. Pakkasta on ollut miinuksen puolella vähintään kuukauden. Lunta alkaa olla lähemmäs metri kuin puolikas.  Eksotiikan kuorrutus ohenee, kun lumikerros paksunee. Tuo kuorrutus alkaa jo halkeilla ja on vaarassa pudota kokonaan.

Sain virtuaaliyhteyden tositalveen. Keskusteltiin.

Minä: kiva kun tulit ja aloit viipymään, kuten toivoin. Mutta pitikö tuo lumihomma viedä tuolla tavalla överiksi? Alkais vähitellen ruveta riittämään…

Tositalvi: kun vannoimme valoja 24.1.2021 ja käytit minusta vielä epiteettiä ”vanha veikko”, olit ihan ekstaasissa. Etkö oo jo tuohon ikään oppinut, että tosiystävyydessä pitää koko paketti hyväksyä nahkoineen karvoineen. Rauhoitus nyt ja  ala kelaa vähän tarkemmin. Koska olen TOSItalvi, niin tällainen minä vai olen. On vielä paljon talvivarusteliikkeitä, joista vielä löytyy myytäviä tavaroita. Hiihtolomatkin ovat vasta alussa. Etelän hiihtokeskuksissa on tallessa vasta pohjakassa. Moottorikelkat odottavat nälkäisinä selkäänsä maksukykyisiä ja sääntöjä noudattavia käyttäjiä. Lumitykkikaupan kyllä katkaisin kuin seinään. Linkoja menee sitäkin enemmän. Eteläisessä Suomessa ei ole edes poroja, joiden ateria olisi syvemmällä kuin tavallisesti. Diggaan Lapin poroja. Niinpä olen annostellut sinne lunta vain sen, minkä laskettelijat ja lumisafarilaiset tarvii.

M: Minulla keitti yli, kun yritin autolla hiihtämään Puijon ylälenkille kolmatta kertaa ylös Merkkikiven risteyks…

Tt: Toope!!! Hiihtämään lähdetään suksilla, ei autolla. Sitäpaitsi, olen järjestänyt myös sinulle mahdollisuuden lähteä hiihtämään omalta kotirapulta. Etkö enää muistanut, että kun olen vallassa, Puijolle pitää ajaa Merkkikiven risteys suoraan, Puijonkadun jatkeelta.

M: No enhän minä siinä… Kiitos neuvosta. Sitten olis mulla vielä pari juttua. Voisitko pistää pakkaselle ylärajaksi jotain 12,5 astetta ja säätää jääladuilla tuulta siten, että minulla puhaltaisi aina n. 3 m/s. suoraan selän takaa. Selviäis vähemmillä kuin 10 housuilla ja ylettyis pidemmillä reissuilla pissimään… Niin ja vielä sitä  että mix umpihankihiihto metsäsuksilla tuntuu paljon raskaammalta kuin 1980-90-luvulla? Ja mikä ihmeen kirous on siinä, että jos kaadun metsäsuksilta umpihankeen, en pääse ylös ennenkuin olen irroittanut siteet?  En ole kärsinyt tästäkään virusmuunnoksesta vielä 1900-luvulla.

Tt: Rauhoitu, vanha veikko! Palauta mielees isosiskon neuvo: vanhenemisen kanssa pärjääminen on asennekysymys. Älä pyri suorituksiin, joihin pystyit viime vuosituhannella… Tuosta tuli mieleeni, että voisit kyllä nyt lähteä ja tehdä lumityöt. Kello on kohta 16 ja rinneyrittäjät tarvii lisää lunta. Annan tulla sitä Kuopiossa vielä neljä tuntia. Jaksat kolata hyvin sen, mikä sinun pihatiellä on nyt. Pidä sitten kunnon tauko ja avaa piha uudestaan iltayhdeksältä tai huomenna. Mutta muista säästää vasenta olkapäätäsi. Sekin elää jo 2020-lukua.

M: OK. Mutta en malta olla kysymättä yhtä asiaa, josta mainitsin sinulle 24.1.? Saammeko pitkään kestävät keväthanget?

Tt: Kuulostellaan…Pidä asentees ja olkapääsi kunnossa.