Älä anna muiden kertoa, mitä voit ja mitä et voi tehdä

Vuosi vaihtuu osaltani Tunisian Monastirissa ja pysähtyminen loman merkeissä onkin oikein paikallaan. Täällä on ollut aikaa ajatella. Tämä teksti liittyy eläimiin minun unelmani kautta, mutta tämä on ennen kaikkea sinulle, jolla on unelmia. Juuri sulle siellä, joka olet ehkä hieman tyytymätön elämääsi ja tunnet, että sulta puuttuu rohkeutta lähteä tekemään muutoksia. Lue tämä. Kirjoitan nyt suoraan sydämestä ja juuri sulle.

Vuonna 2019 jouduin sairauden takia myymään lemmikkihoitolani, toteutuneen unelmani. Kesä oli sen vuoksi minulle hyvin raskasta itsetutkiskelun aikaa. Tiivistetty viestini sinulle on: Kaikesta selviää.

Unelmani toteuttaminen kannatti, ehdottomasti. Jos en olisi sitä tehnyt, se ois jäänyt kaivelemaan loppuiäksi. Rakensin hoitolan kovalla työllä tyhjästä. Itse jouduin kuntoni romahdettua päästämään irti, mutta yritykseni jää elämään ihanan pariskunnan voimin. ❤ Jos olisin uskonut, mitä mulle sanottiin, se hoitola ei olisi koskaan avannut oviaan. ”Ei se kannata”. Olin eri mieltä.

Jos sulla on unelma joka ei vaan jätä rauhaan, niin kaksi sanaa sulle:  Tee se. 

Mitä hävittävää sulla on? Kaikesta selviää, mikään ei oo mahdotonta ennenku käyrä on suora. Rohkeasti eteenpäin, ei tänne oo pelkäämään ja empimään tultu! Elämä heittää meille haasteita, välillä väliaikaisia ja toisinaan pysyviä. Meidän tehtäväksi jää valita, kuinka suhtaudutaan vastoinkäymisiin.

Täällä ei olla kenenkään muun mieliksi. Sä oot olemassa sua varten. Älä koskaan usko ketään, joka omien pelkojensa ja katkeruutensa takia yrittää lytätä sua ja yrittää estää sua toteuttamasta aitoa Sinua. Muistan voineeni todella huonosti aikana, jolloin vielä yritin elää muiden ihmisten ihanteiden ja muiden asettamien tavoitteiden mukaan. Elämä muuttui, kun aloin kehittää tilalle omia ihanteita ja aloin tehdä elämästä omannäköiseni.

Jos edelleen emmit, voit kysyä itseltäsi: Haluatko elämän loppumetreillä harmitella ja jossitella, vai muistella elettyä elämää hymyssä suin? En mä tarkoita, että jokaisen on tehtävä jotain suurta, riskaabelia ja mullistavaa. Unelmat voi olla pieniäkin. Mee sille matkalle, pyydä se tyyppi kahville, tee se ruokaremontti, ota se koira, kirjoita se kirja. Voit vain voittaa. Jos et saa muuta, niin ainakin arvokkaan oppiläksyn.

Jos nämä sanat herättää ärtymystä, mä olen aika varma, että itsetutkiskelu on paikallaan. 😉

Haluan kiittää kaikkia matkani varrelle osuneita ihmisiä tästä vuodesta ja toivon, että tuleva vuosikymmen tarjoaa meille kaikille huikeita seikkailuja –  mutta ennen kaikkea sisäistä tasapainoa.

Kiitos. Näissä ajatuksissa ensi vuoteen.

Sydämellisin ja lämpimin terveisin, Titta