Kolme päivää, kaksi kalaa

Viikonloppuna Kuopiossa oli RockCock-tapahtuma. Meidän venepaikka on juurikin samalla suunnalla missä tapahtuma järjestettiin, joten kalastellessa pystyi kuuntelemaan myös musiikkia. Tuulen suuntakin oli juuri oikea, joten musiikki kuului yllättävän selkeästi järvelle. Esiintymässä oli mm. Pertti Kurikan nimipäivät ja Apulanta. Tasuria heiluttaessa mielessä pyöri laulun sanat: Aina mun pitää (kalastaa tyhjää)…

IMG_9382

Kalat varmaan säikkyivät sitä mekastusta, mikä Vänäriltä raikui. Me ei saatu viikonloppuna oikeastaan mitään! Maailman mehevimmät Kalarosvot keskellä ”keltaisten viivojen” kalaparvea, mutta kukaan ei hipaisekkaan? Mistä se johtuu? Huvittavaa ja uskomatonta. Perjantaina sain napattua pari ahventa ja toinen sylkäisi minua muikulla. Pieniä olivat appurat, joten takaisin pääsivät.

IMG_9385

Viikonlopulle oli luvattu älytöntä vesisadetta ja perjantainakin piti sataa tosi paljon. Olen vähän vihainen sääennustajille, sillä vesisateesta ei ollut tietoakaan ja muutenkin lähes koko kesän sääennustukset ovat menneet vähän vinksalleen. Monet kalareissut suunnitellaan säätietojen perusteella ja jotkut reissut on jopa skipattu ennusteiden perusteella. Sitten on katseltu ikkunasta poutaista keliä ja ajateltu, että kyllä se hirmumyrsky varmaan kohta tulee… Mutta ymmärrän kyllä, että ennusteet ovat ennusteita.

IMG_9373

Sitten vähän kalastuslupa-asiaa. Keväällä, kun maksettiin kalastuksenhoitomaksut, niin tulostin ja laminoin luvat, koska me säilytetään lupia veneessä. Lupien kyselijöitä ei ole kuitenkaan näkynyt koko kesänä, kunnes vihdoinkin perjantaina päästiin luvat esittämään. Kehuja tuli selkeästä lappusesta, joskus kuulemma märkiä ja ruttusiakin papereita saa tihrustaa. Mutta pääasiahan se on, että luvat ovat kunnossa, vaikka sitten ruttuisella paperilla.

FullSizeRender-1

Tänään käväistiin vielä vesillä, vaikka olikin luvattu sadetta. XXL-kokoiset sadevaatteet on helppo heittää niskaan omien vaatteiden päälle, mikäli sade sattuukin nousemaan päälle. Ja kyllähän se usein sattuu. Sadekamppeet päällä näytän Puuha-Peteltä, mutta eihän sinne järvelle hienostelemaan mennä :) Ja onhan se Puuhis tavallaan tyylikäs…

Tänään sadetta ei kuitenkaan näkynyt, mutta tuulta kyllä riitti senkin edestä. Tajuton puuska ja aallokko! Ja kalat loistivat poissaolollaan.. Taas naureskellen poistuttiin lopulta järveltä, ei kalan kalaa! Viikonlopun kolmen päivän kalastuksen saldoksi jäi kaksi pientä ahventa, nyt on kilohinta kohdillaan..

IMG_9484.JPG

Kalastus on kyllä harrastuksena yhtä vuoristorataa. Välillä kalaa nousee helposti, välillä ei tule kerrassa mitään. Hyvillä reissuilla tunnen itseni huippukalastajaksi, mutta ämpee-reissut palauttavat minut taas maan pinnalle. Ahti määrää tahdin. Ja viime viikkoina en ole Ahdin tahdeissa pysynyt mukana, se meinaa talloa minun varpaille jatkuvasti. Vai minäkö se askelissa sekoilen.. Toivottavasti edes muutamia ruokakaloja vielä kesän aikana löytäisin, nopeasti se syksy sieltä meinaa kuitenkin taas tulla. Mikä toisaalta tarkoittaa myös lähestyvää pilkkikautta :)

Meidän Bella taitaa tykätä ahvenista yhtä paljon kuin omistajansakin ;) Välillä vaan on pakko tyytyä pehmoleluihin, kun oikeista kaloista ei näy vilaustakaan.

FullSizeRender 2

Kommentit

 • Kimi

  Moi!
  Lauantaina illalla kävin kaverin kanssa kalassa Ollin-sellällä. Kyllä märkä keli oli ja kova tuuli. Mutta saimme sieltä 8 kuhaa. (outo oli se, että tavallisesti minä saan kuhia kalajigillä, mutta silloin kuhaa söi vain toukkajigiä…) Ehkä saman verran vapautettiin alamittaisia. Ahvenia oli syönnillä, mutta emme saa isoja :( Hyviä tärpiä oli mut ei tullut veneeseen.
  ;) Kalastusluvatkin oli tarkastettu
  PS. Luen mielellään sinun tarinat. Toivottavasti saat vielä ISOja kaloja ja kirjoitat uudelleen! Kiireitä siimoja!!!

  • Jaana Jekkonen

   Moi, kyllä minäkin taidan ensi viikonloppuna suunnata sinne Ollinselälle, sielläkö ne kuhat piileksii? :) Kiitos tuosta toukkajigiivinkistä, multa ei niitä perinteisiä toukkajigejä löydykkään yhtään kappaletta, taidan käydä muutaman ostamassa. Toivotaan isoja kaloja meille molemmille, kireitä siimoja!

   • Kimi

    Relax turbo twister 5″ keltainen tai sininen ois hyvä valinta ;)

    • Jaana Jekkonen

     Ok, kiitos :)

 • Poti

  Kesäloma alkoi lauantaina omalla ahvenenkalla 860gr ja 42cm ja heti perään nousi 430gr sit….. eimitn mut ei haittaa olen erittäin tyytyväinen :D ny on kuukausi aikaa kalastaa ja sienestää. Tuuli on ollut täälläkin päin melko kova ja se haittaa tuota jigailua varsinkin mikrokoolla kalastaessa. Kireitä.

  • Jaana Jekkonen

   Hieno aloitus lomalle, parempi yksi hyvä kala kuin kymmenen pientä :) Onnea enkasta! Toivotaan hyviä kalastus- ja sienestyskelejä, tuuli on kyllä ollut kova, mutta ankkurissa ollessa vene ei ihan niin paljon keiku. Tai sitten siihen keikkumiseen vaan tottuu :) Kireitä!

 • mixu

  pe iltana kollegan kanssa ollinselän suunnaal ,veneeseen par ahventa ,kymmenkunta kuhaa ,varovaisella otilla, tosi pieniliikkeisiin jigeihin, la ilta kaverin kanssa säyneensalon ympärillä,kaloja hyvin n 30 kuhaa 5 haukea veneeseen ,otettiin ruoka kalat, vain pari jigiä kelpasi,muut antoi nollaa.eilen puutossalmen suunnalla ,ankkuri jäi pohjaan ja naru poikki,meni luotaimen kanssa ajeluksi, pariin tuntiin ei löytynyt kaloja,pois tullessa ilman ankkuria löytyi isoin ahvenparvi mitä kallavedellä olen nähnyt,olivat otillaan mutta ei siitä mitään tullut ilman ankkuria…

  • Jaana Jekkonen

   Kalat ovat siis tosi ronkelilla päällä jigien suhteen. Minä olen testaillut eri värejä, mutta en oikeastaan eri muotoja. Ja suurin osa mulla taitaa olla kalajigejä, pitääkin hankkia vähän eri muotoisia ja kokoisia jigejä. Meillä ei ole (vielä) ankkuri jäänyt koskaan pohjaan, mutta eiköhän sekin päivä vielä koita. Nyt on tullut hyviä vinkkejä niin paikkojen kuin jigienkin suhteen, jo on kumma jos ei ala kalaa veneeseen nousemaan :)

   • Vesimies

    Jikikö on parempi kuhan,ahvene uistelussa,kun perinteiset vaaput,uistimet ? Miten suuri ja minkä värinen. Painojen kanssa vai ilman vedettynä. Miltä syvyydeltä ?
    Kun laitatte ankkuriin peränarun ,lähes varmasti saatte ankkurinne irti pohjasta.
    Arvo

    • Jaana Jekkonen

     En ole kuullut, että kukaan jigeillä uistelisi. Ihan heittohommiin tarkoitettu ne jigit. Uistelussa varmasti ne vaaput ovat parhaita kuhan pyynnissä :)

 • Jari Holopainen

  Täällä Helsingissä on parasta aikaa käynnissä Weekend-festivaali. Lomat on monelta loppu. Eivät ennusteet aina kohdille satu. Jos vähän pyhällä asialla veistelisi, nimittäin suuren kirjan mukaan Jeesus ruokki kahdella kalalla ja viidellä leivällä 5000 miestä. Leiväntähteitä sanotaan kerätyn 12 täyttä koria ja kalaakin jäi. Toivoa ei siis kannata menettää.

  • Jaana Jekkonen

   Sama tarina tuli minulla mieleen, mutta meillä ne kaksi kalaa tekisivät vain vihaiseksi. Ei lähde nälkä :)

Kommentointi on suljettu.