Paistiahvenia

Olipas taas mukavaa käydä pitkästä aikaa kalassa. Viimeksi kalastelin viikko sitten sunnuntaina ja viikon tauko tuntui kyllä hirmuisen pitkältä. Viime sunnuntain reissu taisi olla puhdas mp, eikun sainhan minä yhden n. 300g ahvenen, jonka laskin pois. Yhdessä vaiheessa iltaa päällemme nousi erikoinen sadepilvi, joka kasteli meidät. Aurinko paistoi ja ihan viereemme muodostui sateenkaari. Toivoin löytäväni sen päästä aarteen eli jättiläiskuhan. Aarre oli tällä kertaa jossain muualla.

IMG_8629.JPG

IMG_8650.JPG

Viime päivinä on ollut muutamia tärkeitä asioita hoidettavana, perheeseen nimittäin saapui Bella. Kyseessä ei ole vene, vaan kissanpentu :) Kissalle kiisket ja ehkä vähän ahvenfilettäkin :)

IMG_8987.JPG

Hankittiin ensi pilkkikautta varten molemmille satsit uusia tasureita. Talveen on liian pitkä aika, joten olihan niitä ihania vieheitä pakko päästä uittamaan jo kesällä. Eilen kastettiin ne Kallavedessä ja kuoreväri antoi hyviä merkkejä. Yksi paha karkuutuskin tuli sillä, kirvelee vieläkin. Toivon sen olleen hauki, mutta mutta.. Joka tapauksessa, on ne vaan huipputasureita! Kyseessä on siis Joensuun Tommin valmistamat Kalarosvot, niistä ei ole kuin hyvää sanottavaa.

FullSizeRender.jpg 2

Eilen ei noussut kuhaa minulle ja kalakaverillekin vain yksi alamittainen. Onneksi saatiin sentään pikkuisen paistettavia ahvenia. Alkuillasta löydettiin eräältä luodolta tosi hyvin syövää ahventa ja otettiin isoimmat ruokakaloiksi. Illan isoimmat ahvenet napsahti minulle, suurin 550g. Ahvenet olivat syömässä kuoretta, ja kuoreparvia ui vähän väliä välivedessä ja pinnassa. Isoin ahven sylkäisi neljä kuoretta suustaan ennen kuin ehdin edes papittaa sen. Lisäksi sain yhden 1,5kg cr hauen. Mutta se on jännä juttu, että jigailemalla en saa mitään!

IMG_9066.JPG

IMG_9071.JPG

FullSizeRender.jpg-1

Eiliset ahvenet tulivat tasurilla ja vertikaalijigaamalla, mutta vaikka kuinka heittelen jigejä, niin ei vaan onnistu. Aloin miettimään, että olenko edes saanut kuhaa jigaamalla tänä kesänä, ei ainakaan muistu mieleen. Kaikki kuhat ovat tainneet tulla pilkkimällä ja vertikaalijigaamalla. Tokikin ajallisesti suurimman osan pilkin ja vertikaalijigaan, mutta siltikin olisi välillä mukava saada kalaa heittelemällä. Onneksi vielä on kesää jäljellä.

FullSizeRender.jpg-2

Ai niin, eilen tapahtui myös yksi menetys, nimittäin puukon menetys. Puukko oli kylmälaukun päällä veneen lattialla ja kalakaveri nosti kylmälaukun veneen penkille. Aallokko oli taas yllättäen kuin merellä, joten vene keikkui puolelta toiselle. Niinpä puukko luiskahti kylmälaukun päältä järveen. Nyyh, se oli hyvä puukahvainen puukko. Ehkä saan sen jigaamalla joku päivä takaisin ;)

IMG_9112.JPG

Kommentit

 • Poti

  No miä ennoo saanu pilkkimäl tai vertikaalil mitn, toki joen virtaus tuo vähä lisähaastetta harjottelijalle :) jigii heittämäl on kohentunu ahven ennätys kahesti 680gr ja sit 725gr ja eileen ahvenen sivuosumana 3,9kg hauki patriotin UL vavalla, kivaa oli vapa mutkalla väsytellä. Lunker cityn 2,5″ – 3,75″ swimfishit toiminu tääl Kymijoel ja sit eumerin matojigi. Kireitä.

  • Jaana Jekkonen

   Nehän on jo tosi hyviä ahvenia jigaamalla :) Väsyttelit varmaan jonkin aikaa tuota 3,9kg haukea, sen kokoinen ja vetelee ihan mukavasti. Kireitä sinnekin suunnalle! :)

 • hanski

  Eilenkiin käytiin kaverin kanssa kalassa. Uisteltiin, jigiteltiin ja heiluteltiin tasureita 4 tuntia. ”saalis” yksi am kuha (42cm). Liekkö ollut sitten liian hyvä sää kalastukseen, kun en muutakaan selitystä keksi:)
  Mitähän kautta nuita hienoja kalarosvo tasureita tälläisen tavan siviilin ois mahdollista ostaa? Isohko ahvenvärinen vois olla hyvä talveksi uuden pilkkienkka ahvenen tavoitteluun.

  • Jaana Jekkonen

   Kalat ovat olleet kieltämättä hankalalla päällä tänä kesänä, ei oikein meinaa vieheet kiinnostaa :)
   Kalarosvolla on varmasti hyvät mahdollisuudet parannella ahven enkkoja, meille nousi kolme yli kilon ahventa keväällä.. Valmistaja on luvannut yllätystasurin kilon ylityksistä.Tasureita voi kysellä sähköpostilla kalarosvo@gmail.com

 • Jari Holopainen

  Toivotaan, että puukko löytyy. On toisaalta jännittävä kokemus, miten sitä voi ollakin pihalla kalastuksen ja siihen liittyvän käsitteistön suhteen. Veneessä tai rannalla kaikki on toisin. Tästä on hyvä jatkaa.

  • Jaana Jekkonen

   Jos löydän sen puukon, niin seuraavana lauantaina lottovoitto alkaa olla aika todennäköinen ;)

 • hanski

  Kiitos, pitää kysellä mailitse häneltä tasuria, jos tekis minullekin yhden.

Kommentointi on suljettu.